Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Μεσογειακό Ράπιντ φέτος στον «Ίκαρο»

Οι ποικίλες εκδηλώσεις που συνοδεύουν κάθε καλοκαίρι το διεθνές όπεν της Ικαρίας προσδίδουν ξεχωριστό χρώμα και μεγαλώνουν το ήδη αυξημένο ενδιαφέρον. Στα 33 χρόνια του θεσμού έχουν εφαρμοστεί όλες οι δοκιμασμένες παράλληλες εκδηλώσεις (ατομικά και ομαδικά τουρνουά γρήγορου σκακιού, υπαίθριες επιδείξεις σιμουλτανέ, σεμινάρια, διαλέξεις κ.ά.), ενώ ορισμένες έγραψαν την δική τους ιστορία: όταν έγινε για πρώτη φορά το ομαδικό μπλάιντ (τυφλό σκάκι), στις αρχές της δεκαετίας του ΄90, με αντιπροσωπευτικές ομάδες ξένων ομοσπονδιών, χαρακτηρίστηκε από τον τύπο της εποχής ως παγκόσμια πρωτοτυπία!
Φέτος το εγχείρημα των παραλλήλων εκδηλώσεων είναι πολύ φιλόδοξο: Στο μέσον περίπου του Ανοιχτού Διεθνούς Πρωταθλήματος Αιγαίου και συγκεκριμένα στις 17 Ιουλίου, ημέρα που εορτάζεται η επέτειος της Απελευθέρωσης της Ικαρίας, θα πραγματοποιηθεί το 1ο Ομαδικό Μεσογειακό Ράπιντ, με συμμετοχή τετραμελών ομάδων από χώρες της Μεσογείου.
Θα δοθούν χρηματικά βραβεία στις 4 πρώτες ομάδες και μετάλλια στους παίκτες της πρώτης ελληνικής ομάδας ανά γεωγραφική περιοχή (Ένωση, Τοπική Επιτροπή), της πρώτης ομάδας γυναικών, της πρώτης ομάδας κάτω των 20 ετών, κάτω των 16 ετών και κάτω των 12 ετών.
Το κόστος συμμετοχής στους αγώνες της Ικαρίας ήταν και παραμένει χαμηλό. Ειδικά φέτος, για τα μέλη των ομάδων που θα αγωνιστούν στο 1ο Μεσογειακό Ομαδικό Τουρνουά Ράπιντ, καθώς και στο Ανοιχτό Διεθνές Πρωτάθλημα Αιγαίου (13-21 Ιουλίου), προβλέπονται επιπλέον εκπτώσεις. Συγκεκριμένα, κάθε μέλος τεραμελούς ομάδας καλείται να συμβάλει στο συνολικό κόστος φιλοξενίας του (9 διανυκτερεύσεις, καθημερινές μετακινήσεις με πούλμαν, απαλλαγή από παράβολο συμμετοχής) με το ποσόν των 200 ευρώ, το οποίο είναι ουσιαστικά επιδοτούμενο.
Επιπλέον, η ναυτιλιακή εταιρεία Hellenic Seaways (http://www.hellenicseaways.gr/index.asp?a_id=80), η οποία στηρίζει τις Διεθνείς Σκακιστικές Εκδηλώσεις «Ίκαρος», προσφέρει έκπτωση 50% στα εισιτήρια μετάβασης και επιστροφής (Πειραιάς – Ικαρία – Πειραιάς) κάθε σκακιστή και σκακίστριας.
Αναλυτικά στοιχεία για τις φετινές εκδηλώσεις, καθώς και ιστορικά στοιχεία των διοργανώσεων «Ίκαρος» έχουν αναρτηθεί στο σάιτ: http://www.chess.gr/ikaros/2010/announ2010gr.html. Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα:
6947-829772 (κ. Δημήτρης Καπαγιαννίδης),
6977-730286 (κ. Άντζελα Σιάκα)
ή μπορούν να στείλουν e-mail στη διεύθυνση: ikaroschess@gmail.com.

2 σχόλια:

Πήγασσος είπε...

Πραγματικά πολύ οικονομικά, ενώ πολύ καλή κίνηση και της Hellenic Seaways, μπράβο! :)

Ανώνυμος είπε...

Από καρδιάς ''Καλή Επιτυχία''
Γιώργος Τσουνής

Δημοσίευση σχολίου

d