Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Σιμουλτανέ από τον Ζαγκρεμπέλνι

Με υπαίθρια σιμουλτανέ στην Πλατεία Αγίου Κηρήκου και με τουρνουά γρήγορου σκακιού θα αρχίσουν το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Ιουλίου οι φετινές σκακιστικές εκδηλώσεις "Ίκαρος 2010". Ο Ουζμπέκος γκραν μετρ Σεργκέι Ζαγκρεμπέλνι θα βρίσκεται στο νησί εκείνες τις ημέρες και θα αντιμετωπίσει τους νεαρούς Ικάριους σκακιστές, οι οποίοι όλο το χειμώνα παρακολουθούσαν μαθήματα και συμμετείχαν σε εσωτερικά τουρνουά. Η συμμετοχή στα σιμουλτανέ θα είναι ελεύθερη σε παραθεριστές και σε όποιον άλλον σκακιστή θα βρίσκεται τότε στην Ικαρία.

Ο Ζαγκρεμπέλνι, πιστός φίλος των διεθνών σκακιστικών τουρνουά "Ίκαρος" και νικητής πριν από τρία χρόνια, θα είναι ένας από τους γκραν μετρ που θα αγωνιστούν στη φετινή διοργάνωση, η οποία θα καλύψει το διάστημα από 13 μέχρι 21 Ιουλίου και θα ενσωματώσει τα Πανελλήνια Ανοιχτά Πρωταθλήματα Ανδρών - Γυναικών, το Ανοιχτό Πρωτάθλημα Αιγαίου και το Μεσογειακό Ομαδικό Ράπιντ.
Όσοι επιθυμούν να πάρουν μέρος στις επιδείξεις σιμουλτανέ του Ζαγκρεμπέλνι, καθώς και στους αγώνες ράπιντ και μπλιτς που θα πραγματοποιηθούν στις 10, 11 και 12 Ιουλίου στον Άγιο Κήρυκο μπορούν να επικοινωνήσουν με τους διοργανωτές (τον Δημήτρη Καπαγιαννίδη στο τηλ. 6947-829772 ή την Άντζελα Σιάκα στο 6977-730286) και να ταξιδέψουν με το δρομολόγιο της Παρασκευής 9 Ιουλίου (πλοίο "Νήσος Μύκονος", ώρα αναχώρησης από τον Πειραιά 21.30). Η Hellenic Seaways (http://www.hellenicseaways.gr/index.asp?a_id=80), χορηγός των εκδηλώσεων, προσφέρει έκπτωση 50% στα εισιτήρια, καθώς και στο ναύλο οχημάτων των σκακιστών.
Το σκακιστικό τουρνουά "Ίκαρος" συμπληρώνει φέτος 33 χρόνια διαρκούς παρουσίας και διοργανώνεται από τον Δήμο Αγίου Κηρύκου και τον Σκακιστικό Όμιλο Ικαρίας. Πληροφορίες από το διαδίκτυο: http://www.chess.gr/ikaros/2010/, http://ikariachess.blogspot.com/, e-mail: ikaroschess@gmail.com.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

d