Κυριακή 25 Ιουλίου 2010

Τυφλό και γρήγορο σκάκι στην Ικαρία

Με αγώνες μπλάιντ και μπλιτς ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος των σκακιστικών εκδηλώσεων «Ίκαρος 2010» που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Αγίου Κηρύκου και ο Σκακιστικός Όμιλος Ικαρίας. Θα ακολουθήσουν τον Αύγουστο τα εγκαίνια της υπαίθριας μαρμάρινης σκακιέρας στην παραλία Αγίου Κηρύκου, καθώς και τουρνουά για παιδιά.

Στους αγώνες μπλάιντ (τυφλό σκάκι με χρόνο σκέψης 15 λεπτά ανά παίκτη συν 10 δευτερόλεπτα για κάθε κίνηση) νικητής αναδείχθηκε ο Κώστας Κοκόλιας με 4,5 βαθμούς σε 5 αγώνες. Δεύτερος τερμάτισε ο Πέτρος Βαλντέν με 4 και ακολούθησαν ο Σπύρος Τσαγκαρόπουλος με 3, ο Κώστας Λάππας με 2, η Μαρία Πετσετίδη με 1,5 και ο Αλέξανδρος Ζερβογιάννης χωρίς βαθμό. Οι Κοκόλιας και Βαλντέν τερμάτισαν αήττητοι. Από τις 15 παρτίδες οι 13 ανέδειξαν νικητή (8 με τα λευκά, 5 με τα μαύρα) και 2 έληξαν ισόπαλες: Βαλντέν – Πετσετίδη και Κοκόλιας – Βαλντέν.


Ο Κώστας Κοκόλιας


Στο τουρνουά μπλιτς (5 λεπτά ανά παίκτη) νικητής αναδείχθηκε ο Γιώργος Τέσκος με 5,5 βαθμούς σε 7 αγώνες. Δεύτερος με τους ίδιους βαθμούς, αλλά χειρότερο συντελεστή άρσης ισοβαθμίας τερμάτισε ο Μιχάλης Βένιος. Η Βαθμολογία στη συνέχεια: 3-4) Χαιρόπουλος, Καπαγιαννίδης 5 βαθμοί, 5-6) Στούμπου, Μ. Δούνη 4, 7-8) Γέμελας, Σιάκα 3,5, 9-11) Ασπ. Δούνη, Κάζαγλης, Κ. Δούνη 3, 12-13) Δ. Προεστός, Ηρ. Προεστός 1,5, 14) Ισ. Κέφαλος 1.

Οι αγώνες έγιναν το Σάββατο 24 Ιουλίου στο Αθλητικό Κέντρο Αγίου Κηρύκου με διαιτητές τον Οδυσσέα Βαζελάκη και την Ευγενία Ζευγίτη. Στον ίδιο χώρο είχε διεξαχθεί από 13 μέχρι 21 Ιουλίου το Ανοιχτό Διεθνές Πρωτάθλημα Αιγαίου «Ίκαρος 2010» - Ανοιχτό Πρωτάθλημα Ελλάδας με 143 συμμετοχές. Αναλυτικά στοιχεία για αυτή τη διοργάνωση στα σάιτ

http://ikaroschess.gr και φυσικά στο δικό μας blog.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

d