Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Νίκες Ελλήνων στον «Ίκαρο» επί ξένων μεγάλων μετρ


Οι πρώτες ελληνικές νίκες επί υψηλόβαθμων γκραν μετρ σημειώθηκαν στον 2ο γύρο των αγώνων της Ικαρίας, με τον Αυτσόγλου (2155) να κερδίζει τον Ζαγκρεμπέλνι (GM, Ουζμπεκιστάν, 2480) και την Ιορδανίδου (2107) να επιβάλλεται, ύστερα από σκληρή μάχη 72 κινήσεων, της Μανάκοβα (WGM, Σερβία, 2306). Η 16χρονη Κ. Ανδρώνη (1870), πρωταθλήτρια Ελλάδας στην ηλικιακή κατηγορία της και με 100% επιτυχία στο πρόσφατο Πρωτάθλημα Α΄ Εθνικής, συνέχισε με μία ακόμα νίκη επί θεωρητικά ισχυρότερου αντιπάλου, του Π. Βαλντέν (2223).

Το Σάββατο 17 Ιουλίου, επέτειος της Απελευθέρωσης της Ικαρίας, θα είναι ελεύθερη ημέρα για το Ανοιχτό Πρωτάθλημα Ελλάδας και θα διεξαχθούν τις πρωινές ώρες ομαδικοί αγώνες ράπιντ: Ιδιαίτερα ισχυρές εμφανίζονται οι τετραμελείς ομάδες της Καλλιθέας (επικεφαλής ο Ιρανός γκραν μετρ Μοραντιαμπαντί), της ΑΕΚ (ενισχυμένη με τους διαιτητές των αγώνων Πρεβενιό και Πιλάλη), του Πανελληνίου, του Παγκρατίου, του Κότινου, της Ν.Ε. Πατρών, του Φυσιολάτρη Νίκαιας, της Ικαρίας κ.α.

Το σκακιστικό τουρνουά «Ίκαρος» διεξάγεται για 33η χρονιά από τον Δήμο Αγίου Κηρύκου και τον Σκακιστικό Ικαρίας στο Αθλητικό κέντρο Αγίου Κηρύκου (τηλ. 22750-23692). Αποτελέσματα και βαθμολογίες αναρτώνται αμέσως στο σάιτ http://ikaroschess.gr/, ενώ οι 10 πρώτες παρτίδες κάθε γύρου μεταδίδονται ζωντανά, μέσω Ίντερνετ, από τη διεύθυνση http://ikaroschess.gr/live.html


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

d