Τρίτη 5 Απριλίου 2011

ΟΜΑΔΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΙΓΑΙΟΥ 2011

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ

Η Τοπική Επιτροπή Σκακιστικών Σωματείων Αιγαίου και ο ΑΣΟ Σαντορίνης προκηρύσσουν υπό την αιγίδα της ΕΣΟ και με μεγάλο χορηγό την Blue Star Ferries ( HYPERLINK "http://www.blue" http://www.bluestarferries.gr), το Ομαδικό Κύπελλο Αιγαίου 2011. Θα διεξαχθεί στη Σαντορίνη από 26 μέχρι 30 Απριλίου 2011, με σύστημα νοκ – άουτ.

Πρόγραμμα για λιγότερες από 9 ομάδες: 27/4 (1ος γύρος, ώρα έναρξης 10 π.μ.), 28/4 (2ος γύρος ώρα έναρξης 10 π.μ.), 29/4 (3ος γύρος –τελικός- ώρα έναρξης 10 π.μ.). Σε περίπτωση συμμετοχής 9 ομάδων θα ακολουθηθεί το σύστημα που αναφέρεται στην γενική προκήρυξη (για την τελική φάση θα εκδοθεί συμπληρωματική προκήρυξη) και ο πρώτος γύρος θα παιχτεί το πρωί της Τρίτης 26 Απριλίου. Για τις ομάδες που αποκλείονται προβλέπονται αγώνες κατάταξης. Στους αγώνες κατάταξης μπορεί να συμμετέχει κάποιο σωματείο και με δεύτερη ομάδα, καθώς και τα υπό ίδρυση Αιγαιοπελαγίτικα σωματεία.


ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ

Ο χρόνος σκέψης ορίζεται σε 1,5 ώρα για κάθε σκακιστή συν 30 δευτερόλεπτα ανά κίνηση για όλη την παρτίδα, με προσθήκη 15 λεπτών μετά την 40ή κίνηση.


ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΟΜΑΔΩΝ

Οι ομάδες θα είναι τετραμελείς με ελεύθερη σύνθεση (χωρίς περιορισμό φύλου, ηλικίας και χωρίς υποχρεωτική σειρά ανά σκακιέρα).


ΧΡΩΜΑΤΑ

Η ομάδα που παίζει “εντός έδρας” έχει τα λευκά στην 1η και 3η σκακιέρα και η ομάδα “εκτός έδρας” έχει τα λευκά στη 2η και 4η σκακιέρα αντίστοιχα.


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΓΩΝΑ

Σε κάθε σκακιέρα η νίκη χρεώνεται με 1 πόντο, η ήττα με 0 πόντους ενώ στην ισοπαλία οι αντίπαλοι παίρνουν από μισό πόντο (0,5). Για κάθε ήττα χωρίς αγώνα αφαιρείται μισός πόντος (-0,5) μέχρι να μηδενιστούν όλοι οι πόντοι που συγκεντρώθηκαν (όχι αρνητικοί πόντοι). Το τελικό αποτέλεσμα της συνάντησης καθορίζεται από το σύνολο των πόντων που κατακτούν οι σκακιστές των σωματείων. Νίκη χωρίς αγώνα (α.α.) βαθμολογείται με 3,5 πόντους (σκορ 3,5-0).


ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

Οι αγώνες γίνονται με απλό σύστημα νοκ-άουτ και η νικήτρια ομάδα κάθε αγώνα προκρίνεται στον επόμενο γύρο. Τα ζευγάρια προκύπτουν με ελεύθερη κλήρωση.


ΙΣΟΠΑΛΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος, νικήτρια θεωρείται η ομάδα που συγκεντρώνει τις περισσότερες μονάδες με το εξής κριτήριο (κριτήριο Βερολίνου): Η νίκη στην 1η σκακιέρα δίνει 4 μονάδες, νίκη στην 2η σκακιέρα δίνει 3 μονάδες, νίκη στην 3η σκακιέρα δίνει 2 μονάδες, νίκη στην 4η σκακιέρα δίνει 1 μονάδα. Οι ισόπαλες σκακιέρες δεν λαμβάνονται υπ’ όψιν. Αν και με την εφαρμογή του κριτηρίου αυτού παραμένει ισόπαλο αποτέλεσμα νικήτρια θεωρείται η ομάδα που έπαιξε με τα μαύρα στην 1η σκακιέρα.


ΚΛΗΡΩΣΗ ΧΡΩΜΑΤΩΝ

Στον πρώτο γύρο οι ομάδες “εντός έδρας” καθορίζονται με κλήρωση. Στους επόμενους γύρους ακολουθείται διαδικασία εξισορρόπησης χρωμάτων στην πρώτη σκακιέρα όπως στο Ελβετικό σύστημα. Σε περίπτωση ίδιας διαδοχής χρωμάτων διενεργείται κλήρωση.


ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ

Η νικήτρια ομάδα ανακηρύσσεται κυπελλούχος Αιγαίου και προκρίνεται στους αγώνες μπαράζ (Κυριακή 12.06.2011, με αντίπαλο την Π.Σ. Περιστερίου) για το Κύπελλο Ελλάδος .


Για ότι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη, ισχύουν οι Κανονισμοί Δασυλλογικών Πρωταθλημάτων της Ε.Σ.Ο. (απόφαση ΔΣ ΕΣΟ 23/11/1999) καθώς και οι τροποποιήσεις και οι συμπληρώσεις αυτού.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

d