Τρίτη, 5 Απριλίου 2011

ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ - ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ 2011

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ

Η Τοπική Επιτροπή Σκακιστικών Σωματείων Αιγαίου και ο ΑΣΟ Σαντορίνης προκηρύσσουν υπό την αιγίδα του Δήμου Σαντορίνης και της ΕΣΟ και με μεγάλο χορηγό την Blue Star Ferries ( HYPERLINK "http://www.blue" http://www.bluestarferries.gr), το Ομαδικό Πρωτάθλημα Παίδων - Κορασίδων Αιγαίου 2011. Θα διεξαχθεί στη Σαντορίνη από 26 μέχρι και 30/4 με συμμετοχή 7 ή 8 ομάδων σε 2 φάσεις.

Α΄ φάση: χωρισμός σε δύο υποομίλους και σύστημα πουλ απλών συναντήσεων (3 γύροι).

Β΄ φάση: αγώνες κατάταξης. Ημιτελικός για θέσεις 1-4: πρώτος α΄ ομίλου με δεύτερο β΄ ομίλου και δεύτερος α΄ ομίλου με πρώτο β΄ ομίλου. Τελικός για θέση 1-2: νικήτριες ομάδες. Τελικός για θέσεις 3-4: ηττημένες ομάδες (αντίστοιχοι αγώνες κατάταξης και για τις επόμενες θέσεις).

Σε περίπτωση που αγωνιστούν 6 ή λιγότερες ομάδες θα συμμετάσχουν σε έναν όμιλο με σύστημα πουλ απλών συναντήσεων.

Πρόγραμμα: 26/4 (1ος γύρος, ώρα έναρξης 10 π.μ.), 27/4 (2ος γύρος, ώρα έναρξης 10 π.μ.), 28/4 (3ος γύρος, ώρα έναρξης 10 π.μ.), 29/4 (4ος γύρος -ή αγώνες κατάταξης- ώρα έναρξης 10 π.μ.), 30/4 (5ος γύρος -ή αγώνες κατάταξης- ώρα έναρξης 10 π.μ.).


ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ

Ο χρόνος σκέψης ορίζεται σε 1,5 ώρα για κάθε σκακιστή συν 30 δευτερόλεπτα ανά κίνηση για όλη την παρτίδα, με προσθήκη 15 λεπτών μετά την 40ή κίνηση.


ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΟΜΑΔΩΝ

Η σύνθεση των ομάδων είναι εξαμελής. Αναλυτικά:
- 1η σκακιέρα, ένας (1) από την κατηγορία παίδων - κορασίδων (κάτω των 16 ετών – γεννημένος από 1/1/1995 και μετά),

- 2η σκακιέρα, ένας (1) από την κατηγορία παίδων - κορασίδων (κάτω των 14 ετών – γεννημένος από 1/1/1997 και μετά),
- 3η σκακιέρα, ένας (1) από την κατηγορία παμπαίδων - παγκορασίδων (κάτω των 12 ετών – γεννημένος από 1/1/1999 και μετά),
- 4η σκακιέρα, ένας (1) από την κατηγορία παμπαίδων - παγκορασίδων (κάτω των 10 ετών – γεννημένος από 1/1/2001 και μετά),
- 5η σκακιέρα, μία (1) από την κατηγορία κορασίδων (κάτω των 16 ετών – γεννημένη από 1/1/1995 και μετά) και
- 6η σκακιέρα, μία (1) από την κατηγορία παγκορασίδων (κάτω των 12 ετών – γεννημένη από 1/1/1999 και μετά).


ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ

Η νικήτρια ομάδα ανακηρύσσεται πρωταθλήτρια Αιγαίου και προκρίνεται στους αγώνες μπαράζ για την τελική φάση (Ομαδικό Πρωτάθλημα Παίδων - Κορασίδων Ελλάδος).

Σε περίπτωση ισοβαθμίας στην α΄ φάση (αγώνες πουλ) τα κριτήρια κατάταξης των ομάδων είναι κατά σειρά :

(α). Κατάταξη βαθμών του τουρνουά μεταξύ των ισόβαθμων ομάδων.
(β). Άθροισμα πόντων επί συνόλου των αγώνων.

(γ). Κατά σειρά, οι συνολικοί πόντοι σε όλους τους αγώνες της 1ης σκακιέρας, της 2ης σκακιέρας, της 3ης σκακιέρας, κ.ο.κ.

(δ). Τουρνουά αγώνων νοκ άουτ «ξαφνικού θανάτου» (sudden death game) οι κανόνες του οποίου ορίζονται ως εξής: Αγώνας με χρόνο σκέψης 5 λεπτά ανά σκακιστή (τα χρώματα καθορίζονται με κλήρωση). Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος νικήτρια θεωρείται η ομάδα που συγκεντρώνει τις περισσότερες μονάδες με το κριτήριο Βερολίνου: Η νίκη στην 1η σκακιέρα δίνει 6 μονάδες, νίκη στην 2η σκακιέρα δίνει 5 μονάδες, νίκη στην 3η σκακιέρα δίνει 4 μονάδες κ.ο.κ. Οι ισόπαλες σκακιέρες δεν λαμβάνονται υπ’ όψη. Αν και με την εφαρμογή του κριτηρίου αυτού παραμένει ισόπαλο αποτέλεσμα νικήτρια θεωρείται η ομάδα που έπαιξε με τα μαύρα στην 1η σκακιέρα.

Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος στην β΄ φάση (αγώνες νοκ-άουτ) τα κριτήρια κατάταξης των ομάδων είναι αυτά που ισχύουν στο Κύπελλο Αιγαίου, δηλαδή:

Νικήτρια θεωρείται η ομάδα που συγκεντρώνει τις περισσότερες μονάδες με το εξής κριτήριο (κριτήριο Βερολίνου): Η νίκη στην 1η σκακιέρα δίνει 6 μονάδες, νίκη στην 2η σκακιέρα δίνει 5 μονάδες, νίκη στην 3η σκακιέρα δίνει 4 μονάδες, νίκη στην 4η σκακιέρα δίνει 3 μονάδες, νίκη στην 5η σκακιέρα δίνει 2 μονάδες, νίκη στην 6η σκακιέρα δίνει 1 μονάδα. Οι ισόπαλες σκακιέρες δεν λαμβάνονται υπ’ όψιν. Αν και με την εφαρμογή του κριτηρίου αυτού παραμένει ισόπαλο αποτέλεσμα νικήτρια θεωρείται η ομάδα που έπαιξε με τα μαύρα στην 1η σκακιέρα.


Για ότι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη, ισχύουν οι Κανονισμοί Δασυλλογικών Πρωταθλημάτων της Ε.Σ.Ο. (απόφαση ΔΣ ΕΣΟ 23/11/1999) καθώς και οι τροποποιήσεις και οι συμπληρώσεις αυτού.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

d