Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες 2012





Τοπική Επιτροπή
Σκακιστικών
Σωματείων Αιγαίου
Αρ. πρωτ. 189 / 2.4.2012

Προς: 1) Σκακιστικά Σωματεία Αιγαίου
2) Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία
3) Τοπική Επιτροπή Διαιτησίας Αιγαίου


Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες 2012
Γενική Προκήρυξη

Οι Αιγαιοπελαγίτικοι Ομαδικοί Αγώνες (Πρωτάθλημα Αιγαίου, Κύπελλο Αιγαίου, Πρωτάθλημα Παίδων – Κορασίδων, Πρωτάθλημα Γυναικών, Πρωτάθλημα Ράπιντ), καθώς και οι Αιγαιοπελαγίτικοι Ατομικοί Αγώνες Παίδων – Κορασίδων και τα Ατομικά Πρωταθλήματα Ράπιντ και Μπλιτς θα διεξαχθούν στη Λέρο, στο ξενοδοχείο Crithoni's Paradise (http://www.crithonisparadisehotel.gr/), από 17 μέχρι 22 Απριλίου 2012.
Τους αγώνες συνδιοργανώνουν η ΤΕΣΣ ΑΙΓΑΙΟΥ και ο ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΩΝ ΛΕΡΟΥ «ΑΡΤΕΜΗ», υπό την αιγίδα της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας.
Την ευθύνη της διεξαγωγής των αγώνων θα έχει η Οργανωτική Επιτροπή, η οποία θα συγκροτηθεί από έναν εκπρόσωπο κάθε σωματείου, το οποίο θα συμμετάσχει σε μία τουλάχιστον διοργάνωση. Μέχρι τη συγκρότηση της Οργανωτικής Επιτροπής, τα διάφορα θέματα θα αντιμετωπίζονται από την ΤΕΣΣ Αιγαίου και τον ΜΠΣΝ Λέρου. Τον συντονισμό των ενεργειών έχει αναλάβει ο γραμματέας της ΤΕΣΣ Αιγαίου Πέτρος Καψωμενάκης, τηλ. 210-2815495, e-mail: leroschess@yahoo.com, ο οποίος εξετάζει και τις εναλλακτικές δυνατότητες μετάβασης στη Λέρο από κάθε νησί.
Επικεφαλής διαιτητής θα είναι ο IA Γ. Αντωνιάδης και διαιτητές η ΙΑ Μ. Μουρούτη και η ΙA Κ. Χαλβατζόγλου.
Το πρόγραμμα θα είναι πολύ πυκνό και θα περιλαμβάνει αγώνες πρωί και απόγευμα (οι συναντήσεις για το Κύπελλο και για το Ομαδικό Παίδων – Κορασίδων θα γίνονται πρωινές ώρες, ταυτόχρονα), ενώ οι ατομικοί αγώνες θα παίζονται μεσημέρι ή βράδυ. Με απόφαση της Οργανωτικής Επιτροπής οι χρόνοι σκέψης που αναφέρονται στις αναλυτικές προκηρύξεις θα μπορούν να μειωθούν (εντός των επιτρεπτών πλαισίων του Κανονισμού Αγώνων της ΕΣΟ και της ΦΙΝΤΕ), ώστε να υλοποιηθεί χωρίς προβλήματα το αγωνιστικό πρόγραμμα.
Σε περίπτωση αδυναμίας πραγματοποίησης όλου του προγράμματος θα διεξαχθούν κατά σειρά προτεραιότητας (σύμφωνα με τις υποχρεώσεις εκπροσώπησης σε πανελλήνιους αγώνες) οι εξής διοργανώσεις: Ομαδικό Πρωτάθλημα Αιγαίου (Προκριματικός Όμιλος Α΄ Εθνικής), Ομαδικό Κύπελλο Αιγαίου και Ομαδικό Πρωτάθλημα Παίδων – Κορασίδων Αιγαίου.

Σύστημα αγώνων για το Ομαδικό Πρωτάθλημα Αιγαίου (Προκριματικός Όμιλος Α΄ Εθνικής):
Ένας όμιλος με σύστημα πουλ απλών συναντήσεων (5 γύροι).

Σύστημα αγώνων για Ομαδικό Κύπελλο Αιγαίου και το Ομαδικό Πρωτάθλημα Παίδων – Κορασίδων Αιγαίου:
Συμμετοχή 8 ομάδων: Σύστημα νοκ-άουτ απλών συναντήσεων με ελεύθερη κλήρωση.
Λιγότερες από 8 ομάδες: Σύστημα νοκ-άουτ απλών συναντήσεων με ελεύθερη κλήρωση. Προκειμένου στον 2ο γύρο –ημιτελικό- να αγωνιστούν 4 ομάδες, σε περίπτωση που ο συνολικός αριθμός των ομάδων είναι 7, η πρώτη ομάδα στην κατάταξη της αντίστοιχης διοργάνωσης του 2011 (Σ.Ο. Ικαρίας για το Κύπελλο και Ιππότης Ρόδου για το Παίδων – Κορασίδων) προκρίνεται για τον δεύτερο γύρο. Σε περίπτωση που οι ομάδες θα είναι 6 τότε το δικαίωμα πρόκρισης στον 2ο γύρο θα έχει και η δεύτερη ομάδα της αντίστοιχης διοργάνωσης του 2011 (ΑΣΟ Σαντορίνης και Άρτεμη Λέρου), ενώ αν οι ομάδες είναι 5 προκρίνεται και η τρίτη ομάδα. Σε περίπτωση που κάποια ομάδα (π.χ. η 3η, του Κυπέλλου ή του Παίδων-Κορασίδων 2011) δεν συμμετάσχει στην αντίστοιχη διοργάνωση του 2012 τότε αντικαθίσταται, στα δικαιώματα πρόκρισης, από την αμέσως επόμενη (στο συγκεκριμένο παράδειγμα από την 4η).
Για τις ομάδες που αποκλείονται προβλέπονται αγώνες κατάταξης. Στους αγώνες κατάταξης μπορεί να συμμετέχει κάποιο σωματείο και με δεύτερη ομάδα, καθώς και τα υπό ίδρυση Αιγαιοπελαγίτικα σωματεία (με δική τους κάλυψη δαπανών).

Σύστημα αγώνων για το Ατομικό Πρωτάθλημα Παίδων – Κορασίδων.
Πουλ ή Ελβετικό, ανάλογα με τις συμμετοχές. Αυτή η διοργάνωση, ύστερα από απόφαση της Οργανωτικής Επιτροπής, μπορεί να ενσωματωθεί στα Ομαδικά Πρωταθλήματα και οι προκρίσεις να δοθούν με βάση τα ατομικά σκορ κάθε παίκτη.
Εάν οι συνθήκες το επιτρέπουν θα διεξαχθούν το Ομαδικό Πρωτάθλημα Γυναικών Αιγαίου με σύστημα πουλ απλών συναντήσεων, σε 3 σκακιέρες, από Τρίτη 17 μέχρι και Σάββατο 21 Απριλίου (παράλληλα με το Κύπελλο και το Παίδων – Κορασίδων), καθώς και Ομαδικοί και Ατομικοί Αγώνες Γρήγορου Σκακιού.

Σύμφωνα με την γενική προκήρυξη της ΕΣΟ τα μέλη των ομάδων πρέπει να έχουν Δελτίο Αθλητικής Ταυτότητας και Υγείας θεωρημένο, το οποίο θα προσκομίζεται στο διαιτητή της συνάντησης πριν την έναρξη του αγώνα. Ο διαιτητής ελέγχει σχολαστικά την εγκυρότητα και πληρότητα του Δ.Α.Τ. και Υγείας κάθε αθλητή. Απαγορεύεται η συμμετοχή αθλητών που δεν θα προσκομίσουν έγκυρο Δ.Α.T. και Υγείας Αθλητή πριν την έναρξη των αγώνων.
Σκακιστής ή σκακίστρια, που δεν έχει προσέλθει για να αγωνιστεί μετά την πάροδο 1 ώρας από την προγραμματισμένη έναρξη των αγώνων, μηδενίζεται.

Για αλλοδαπούς σκακιστές ισχύουν όσα έχει αποφασίσει η ΕΣΟ:
Όλα τα σωματεία ανεξάρτητα από την κατηγορία στην οποία ανήκουν, έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν ένα κοινοτικό σκακιστή-τρια μόνο στις γενικές σκακιέρες και στη γυναικεία, η δήλωση του οποίου-ας θα γίνεται πριν την έναρξη των περιφερειακών πρωταθλημάτων των Ενώσεων και Τοπικών Επιτροπών και σύμφωνα με τις αντίστοιχες προκηρύξεις.
Κατ΄ εξαίρεση επιτρέπεται η συμμετοχή κοινοτικού σκακιστή-στριας στις «αναπτυξιακές» νεανικές σκακιέρες (από την 6η και κάτω), με την προϋπόθεση ότι κατοικεί μόνιμα στην Ελλάδα. Για την πιστοποίηση του μόνιμου της κατοικίας είναι απαραίτητη η προσκόμιση πρόσφατης βεβαίωσης (μηνός) ελληνικού σχολείου/σχολής ή ξένου σχολείου που εδρεύει στην Ελλάδα. Σε περίπτωση που δεν είναι μαθητής-τρια τότε θα πρέπει να προσκομίζεται αντίγραφο φορολογικής δήλωσης των γονέων για το προηγούμενο οικονομικού έτος.
Όπως προβλέπεται στο άρθρο 2.12.1 του Κανονισμού Διασυλλογικών Πρωταθλημάτων, στους Αγώνες της Α’ Εθνικής Κατηγορίας αλλά και των προκριματικών ομίλων για την Α’ εθνική (ΠΟΑ), απόφαση ΔΣ Β6/11-09-2011 και μόνο στις «γενικές» σκακιέρες 1η – 5η (όχι στη γυναικεία και στις «αναπτυξιακές»), επιτρέπεται επιπλέον και η χρήση ενός αλλοδαπού σκακιστή ανεξαρτήτου χώρας προέλευσης.
Σύμφωνα με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της 8/7/2000 ορίζονται παράβολα συμμετοχής ανά αγωνιστική περίοδο, για τους αλλοδαπούς σκακιστές που υπάγονται στην παραπάνω παράγραφο σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο βαθμό αξιολόγησής τους στους διεθνείς πίνακες της FIDE ως εξής: Μέχρι 2400 παράβολο 90 Euro και στη συνέχεια ανά 100 μονάδες το παράβολο αυξάνεται κατά 30 Euro.
Του παραπάνω παραβόλου εξαιρούνται οι αλλοδαποί που σύμφωνα με τους πίνακες της FIDE ανήκουν στην δύναμη της Ε.Σ.Ο. και αγωνίζονται με την Ελληνική σημαία. Σε περίπτωση που και οι δύο αλλοδαποί σκακιστές σωματείου Α’ Εθνικής είναι κοινοτικοί και έχουν δικαίωμα να αγωνιστούν μόνο στις «γενικές» σκακιέρες 1η – 5η, τότε η υποχρέωση καταβολής παραβόλου αφορά τον σκακιστή με τον υψηλότερο βαθμό αξιολόγησης στους τρέχοντες πίνακες ΕΛΟ της FIDE.
Τα σωματεία που θα αγωνιστούν την τελική φάση της Α’ Εθνικής και επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν αλλοδαπούς σκακιστές, κοινοτικούς ή μη, θα πρέπει να δηλώσουν τη συμμετοχή του μέχρι τις 28/05/2012 με ταυτόχρονη κατάθεση του αντίστοιχου παραβόλου συμμετοχής είτε απευθείας στο λογαριασμό όψεως της ΕΣΟ αριθ. 080/480580-13 Εθνικής Τράπεζας Ελλάδας, Υποκατάστημα Σταδίου 38,είτε με οποιονδήποτε άλλο νόμιμο τρόπο (όπως ταχυδρομική επιταγή, κατάθεση στα γραφεία της ΕΣΟ κλπ.). Για τα σωματεία που καλούνται να αναπληρώσουν τις τυχόν κενές θέσεις (άρθρο 4 της παρούσας), η καταληκτική προθεσμία για τη δήλωση αλλοδαπών σκακιστών ορίζεται στις 4/6/2012.
Μη εμπρόθεσμη καταβολή του παραβόλου αφαιρεί το δικαίωμα συμμετοχής του αλλοδαπού σκακιστή. Η δήλωση αλλοδαπών σκακιστών, κοινοτικών ή μη, είναι δεσμευτική για όλη τη διάρκεια της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου και για όλες τις ομαδικές διοργανώσεις.
Επισημαίνεται ότι για τη δήλωση νέοεγγραφόμενου αλλοδαπού σκακιστή-στριας (κοινοτικού η μη) είναι απαραίτητη η κατάθεση της σχετικής αίτησης εγγραφής στην ΕΣΟ συνοδευόμενη από τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
Υπενθυμίζεται επίσης, ότι η συμμετοχή σε ομαδικούς αγώνες αλλοδαπών σκακιστών κοινοτικών ή μη, δεσμεύει τα σωματεία μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου για όλες τις ομαδικές διοργανώσεις της ΕΣΟ.

Κατάταξη παικτών ανά σκακιέρα: Σύμφωνα με τη γενική προκήρυξη για τα ομαδικά πρωταθλήματα του 2012 (http://www.chessfed.net/archives/944)
«Τα ομαδικά πρωταθλήματα όλων των κατηγοριών σε όλη τη χώρα διεξάγονται βάσει του ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ (απόφαση ΔΣ ΕΣΟ 23/11/1999) καθώς και βάσει των τροποποιήσεων και συμπληρώσεων αυτού.
3.1 Οι αγώνες διεξάγονται σύμφωνα με τους Κανονισμούς της FIDE και της ΕΣΟ και με τις ερμηνευτικές διατάξεις της Επιτροπής Κανονισμών της FIDE, της Τεχνικής Επιτροπής και της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΣΟ (Κ.Α. άρθρο 1.22)»
Για το θέμα της κατάταξης των σκακιέρων στις γενικές σκακιέρες, τόσο για την Α’ εθνική, αλλά και σύμφωνα με τη γενική οδηγία της ΚΕΔ, χρησιμοποιείται πρώτα το διεθνές ΕΛΟ και αν δεν υπάρχει διεθνές, τότε λαμβάνεται υπόψη το εθνικό.
Οι σκακιστές που ανήκουν σε Ομοσπονδία άλλης χώρας, είτε αγωνίζονται ως αλλοδαποί-κοινοτικοί, είτε ως ομογενείς, κατατάσσονται στη σειρά σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο βαθμό αξιολόγησης τους στους διεθνείς πίνακες ΕΛΟ της FIDE. Αυτό ισχύει ακόμα και αν στο παρελθόν είχαν αξιολογηθεί στους Εθνικούς πίνακες ΕΛΟ.

Για το Κύπελλο Αιγαίου: Όλα τα σωματεία ανεξάρτητα από την κατηγορία στην οποία ανήκουν μπορούν να χρησιμοποιήσουν ένα κοινοτικό σκακιστή η δήλωση του οποίου θα γίνεται πριν την έναρξη των περιφερειακών κυπέλλων των Ενώσεων και Τοπικών Επιτροπών και σύμφωνα με τις αντίστοιχες προκηρύξεις.
Τα σωματεία της Α’ Εθνικής Κατηγορίας και όσα αγωνίζονται σε προκριματικούς ομίλους για την Α’ εθνική (ΠΟΑ) μπορούν να χρησιμοποιήσουν έναν μόνο αλλοδαπό σκακιστή (κοινοτικό ή μη). Στην περίπτωση που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν μη κοινοτικό αλλοδαπό σκακιστή θα πρέπει να το αναφέρουν στη δήλωση συμμετοχής πριν την έναρξη των περιφερειακών κυπέλλων των Ενώσεων και Τοπικών Επιτροπών τους παραθέτοντας και το ονοματεπώνυμο του συγκεκριμένου σκακιστή καθώς και το FIDE ID του.


Καταληκτική ημερομηνία δήλωσης αλλοδαπού στους Ομαδικούς Αγώνες Αιγαίου ορίζεται η 5η Απριλίου 2012.
Η συμμετοχή σε ομαδικούς αγώνες αλλοδαπών σκακιστών κοινοτικών ή μη δεσμεύει τα σωματεία μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου (2012) για όλες τις ομαδικές διοργανώσεις της ΕΣΟ.
Για λόγους ίσης αντιμετώπισης των ομάδων δίνεται το δικαίωμα στις ομάδες που δεν χρησιμοποίησαν αλλοδαπούς σκακιστές, παρότι τους είχαν δηλώσει ή αν δεν είχαν δηλώσει καθόλου, να τους δηλώσουν ή να τους αντικαταστήσουν με νέα δήλωση που μπορεί να γίνει αποκλειστικά στη γραμματεία της ΕΣΟ, με κοινοποίηση στη αρμόδια Ένωση / Τ. Επιτροπή και μόνο στο χρονικό διάστημα από 16 έως 28/5/2012. Διευκρινίζεται ότι για τους αλλοδαπούς μη κοινοτικούς σκακιστές (αφορά μόνο τα σωματεία της Α’ Εθνικής και των ΠΟΑ) ισχύουν όσα αναφέρονται για τα παράβολα συμμετοχής στις προηγούμενες παραγράφους με καταληκτική ημερομηνία τις 28/5/2012. Στην περίπτωση δήλωσης αντικατάστασης θα καταβάλλεται εκ νέου το παράβολο.

Όσον αφορά το οικονομικό, η ΕΣΟ θα καλύψει μέρος των δαπανών το ύψος του οποίου θα ανακοινωθεί σύντομα.

Ο αγωνιστικός χώρος θα είναι αίθουσα του ξενοδοχείου διαμονής, το Crithoni's Paradise (http://www.crithonisparadisehotel.gr/). Περισσότερα στοιχεία στο συνημμένο αρχείο «ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΣΚΑΚΙ 2012», με την οικονομική προσφορά του ξενοδοχείου.

Για την ΤΕΣΣ ΑΙΓΑΙΟΥ




Ο Πρόεδρος



Κοσμάς Κέφαλος
τηλ. 210-5210869, 6955475693,
e-mail: ikaroschess@gmail.com

Ο Γραμματέας

Πέτρος Καψωμενάκης
τηλ. 210-2815495
e-mail: leroschess@yahoo.com

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ:
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΚΑΚΙΣΤΩΝ ΣΥΡΟΥ
ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ
ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΛΗΜΝΟΣ»
ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ «ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΖΕΛΕΠΗΣ»
ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΚΑΖΩΝΗΣ» ΚΑΛΥΜΝΟΥ
ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΑΡΒΑΣΙΟΥ ΧΙΟΥ – ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ «Ο ΦΑΡΟΣ»
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΜΟΡΓΟΥ
ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΝΕΑΣ ΚΟΥΤΑΛΗΣ ΛΗΜΝΟΥ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ
ΚΩΑΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ «ΦΙΛΙΝΟΣ»
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΧΙΟΥ - ΒΡΟΝΤΑΔΩΝ
ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ «ΙΠΠΟΤΗΣ» ΡΟΔΟΥ
ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΩΝ ΛΕΡΟΥ «ΑΡΤΕΜΗ»
ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΤΟΠΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ ΑΙΓΑΙΟΥ
…………..
Σωματεία που έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους στους Ομαδικούς Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες 2012

Για το Ομαδικό Πρωτάθλημα (Π.Ο. Α΄ Εθνικής), το Ομαδικό Κύπελλο και το Ομαδικό Πρωτάθλημα Παίδων - Κορασίδων Αιγαίου:



ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ



ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΩΝ ΛΕΡΟΥ «ΑΡΤΕΜΗ»



ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ «ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΖΕΛΕΠΗΣ»



ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ «ΙΠΠΟΤΗΣ» ΡΟΔΟΥ



ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΚΑΖΩΝΗΣ» ΚΑΛΥΜΝΟΥ



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΚΑΚΙΣΤΩΝ ΣΥΡΟΥ




Επί πλέον, μόνο στο Ομαδικό Κύπελλο Αιγαίου:



ΚΩΑΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ «ΦΙΛΙΝΟΣ»


………………..


Κοινοτικοί σκακιστές και σκακίστριες
που θα αγωνιστούν στους
Ομαδικούς Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες 2012


Με την ομάδα του Μ.Π.Σ. Νέων Λέρου «Άρτεμη» θα αγωνιστεί ο IM Hunt Adam Ceiriog (Αγγλία, Α.Μ. Ε.Σ.Ο. 40722, FIDE IDcode 403970, διεθνές ΕΛΟ 2454).
Με την ομάδα του Σ.Σ. Καλύμνου «Ο Καζώνης» θα αγωνιστεί ο Singleton Michael P F (Αγγλία, Α.Μ. ΕΣΟ 31527, FIDE IDcode 408824, διεθνές ΕΛΟ 2164).
Με την ομάδα του Σ.Ο. «Ιππότης» Ρόδου θα αγωνιστεί η Petcu Alisa Stefania (Ρουμανία, Α.Μ. ΕΣΟ 38423, χωρίς διεθνές ΕΛΟ).

Με την ομάδα του Κωακού Α.Ο. «Φιλίνος» θα αγωνιστεί ο Zoltan Nicolae (Ρουμανία, Α.Μ. ΕΣΟ 32435, FIDE IDcode 4229975, χωρίς διεθνές ΕΛΟ).

………………..


Ενδεικτικό Πρόγραμμα ομαδικών διοργανώσεων Αιγαίου (Πρωτάθλημα, Κύπελλο, Παίδων-Κορασίδων, Ράπιντ) στη Λέρο


Τρίτη 17 Απριλίου 2012
17:00: Ομαδικό Ράπιντ (5 γύροι)
Συγκρότηση Οργανωτικής Επιτροπής

Τετάρτη 18 Απριλίου 2012
10:00: Παίδων-Κορασίδων (1ος γύρος)
10:00: Κύπελλο (1ος γύρος)
18:00: Πρωτάθλημα (1ος γύρος)

Πέμπτη 19 Απριλίου 2012
10:00: Παίδων-Κορασίδων (2ος γύρος και αγώνες κατάταξης)
10:00: Κύπελλο (2ος γύρος και αγώνες κατάταξης)
18:00: Πρωτάθλημα (2ος γύρος)

Παρασκευή 20 Απριλίου 2012
10:00: Παίδων-Κορασίδων (3ος γύρος και αγώνες κατάταξης)
10:00: Κύπελλο (3ος γύρος και αγώνες κατάταξης)
18:00: Πρωτάθλημα (3ος γύρος)

Σάββατο 21 Απριλίου 2012
10:00: Πρωτάθλημα (4ος γύρος)

Σάββατο 21 Απριλίου 2012
18:00: Πρωτάθλημα (5ος γύρος)

Κυριακή 22 Απριλίου 2012
10:00: Τελετή Λήξης – Απονομές

………….

ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΙΓΑΙΟΥ 2012

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ
Η Τοπική Επιτροπή Σκακιστικών Σωματείων Αιγαίου και ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Νέων Λέρου «Άρτεμη» προκηρύσσουν υπό την αιγίδα της ΕΣΟ το Ομαδικό Πρωτάθλημα Αιγαίου (Προκριματικός Όμιλος Α΄ Εθνικής) 2012. Θα διεξαχθεί στη Λέρο από 18 μέχρι και 21 Απριλίου με σύστημα πουλ απλών συναντήσεων (όπως περιγράφεται στη Γενική Προκήρυξη) και με το εξής πρόγραμμα. 1ος γύρος: Τετάρτη 18/4, ώρα 18:00. 2ος γύρος: Πέμπτη 19/4, ώρα 18:00. 3ος γύρος: Παρασκευή 20/4, ώρα 18:00,
4ος γύρος: Σάββατο 21/4, ώρα 10:00. 5ος γύρος: Τετάρτη 18/ Σάββατο 21/4, ώρα 18:00.

ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ
Ο χρόνος σκέψης ορίζεται σε 1,5 ώρα για κάθε σκακιστή συν 30 δευτερόλεπτα ανά κίνηση για όλη την παρτίδα, με προσθήκη 15 λεπτών μετά την 40ή κίνηση.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΟΜΑΔΩΝ
Οι ομάδες θα αποτελούνται από δώδεκα (12) παίκτες ως εξής:
- 1η έως και 5η σκακιέρα, γενικές σκακιέρες: πέντε (5) παίκτες κατά σειρά βαθμού διεθνούς αξιολόγησης (όσοι δεν έχουν διεθνές ΕΛΟ κατατάσσονται, μετά τους διεθνοελούχους, σύμφωνα με το Εθνικό τους ΕΛΟ) χωρίς περιορισμό φύλου ή ηλικίας.
- 6η σκακιέρα, μια (1) από την κατηγορία γυναικών



- 7η σκακιέρα, μια (1) από την κατηγορία νεανίδων (κάτω των 18 ετών - γεννημένη από 1/1/1994 και μετά),



- 8η σκακιέρα, μια (1) από την κατηγορία κορασίδων (κάτω των 16 ετών - γεννημένη από 1/1/1996 και μετά),



- 9η σκακιέρα, ένας (1) από την κατηγορία νέων-νεανίδων (κάτω των 18 ετών - γεννημένος από 1/1/1994 και μετά,


- 10η σκακιέρα, ένας (1) από την κατηγορία παίδων-κορασίδων (κάτω των 16 ετών - γεννημένος από 1/1/1996 και μετά),


- 11η σκακιέρα, ένας (1) από την κατηγορία παίδων- κορασίδων (κάτω των 14 ετών -γεννημένος από 1/1/1998 και μετά),


- 12η σκακιέρα, ένας (1) από την κατηγορία παμπαίδων-παγκορασίδων (κάτω των 12 ετών - γεννημένος από 1/1/2000 και μετά).



Αν ο βαθμός διεθνούς αξιολόγησης δύο παικτών είναι ίδιος (ή αν δεν έχουν) ισχύουν κατά σειρά τα εξής κριτήρια: ο εθνικός βαθμός αξιολόγησης (προηγείται ο παίκτης με τον υψηλότερο βαθμό, αλλά πάντα μετά τους παίκτες με διεθνη βαθμό αξιολόγησης), ο υψηλότερος τίτλος (ΕΜ, ΟΜ, ΥΜ), ο αριθμός των παρτίδων (προηγείται ο μεγαλύτερος), ο αριθμός μητρώου της ΕΣΟ (προηγείται ο μικρότερος αριθμός, δηλαδή ο παλαιότερος παίκτης).

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΑΝΟΔΟΣ ΣΕ Α΄ ΕΘΝΙΚΗ
Η νικήτρια ομάδα ανακηρύσσεται πρωταθλήτρια Αιγαίου 2012 και ανέρχεται στην Α΄ Εθνική κατηγορία.

ΑΡΣΗ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ
Σε περίπτωση ισοβαθμίας τα κριτήρια κατάταξης των ομάδων είναι κατά σειρά :
(α). Κατάταξη βαθμών του τουρνουά μεταξύ των ισόβαθμων ομάδων.
(β). Άθροισμα πόντων επί συνόλου των αγώνων.
(γ). Κατά σειρά, οι συνολικοί πόντοι σε όλους τους αγώνες της 1ης σκακιέρας, της 2ης σκακιέρας, της 3ης σκακιέρας, κ.ο.κ.
(δ). Τουρνουά αγώνων νοκ άουτ «ξαφνικού θανάτου» (sudden death game) οι κανόνες του οποίου ορίζονται ως εξής: Αγώνας με χρόνο σκέψης 5 λεπτά ανά σκακιστή (τα χρώματα καθορίζονται με κλήρωση). Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος νικήτρια θεωρείται η ομάδα που συγκεντρώνει τις περισσότερες μονάδες με το κριτήριο Βερολίνου: Η νίκη στην 1η σκακιέρα δίνει 12 μονάδες, νίκη στην 2η σκακιέρα δίνει 11 μονάδες, νίκη στην 3η σκακιέρα δίνει 10 κ.ο.κ. Οι ισόπαλες σκακιέρες δεν λαμβάνονται υπ’ όψη. Αν και με την εφαρμογή του κριτηρίου αυτού παραμένει ισόπαλο αποτέλεσμα νικήτρια θεωρείται η ομάδα που έπαιξε με τα μαύρα στην 1η σκακιέρα.
Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος στην β΄ φάση (αγώνες νοκ-άουτ) τα κριτήρια κατάταξης των ομάδων είναι αυτά που ισχύουν στο Κύπελλο Αιγαίου, δηλαδή:
Νικήτρια θεωρείται η ομάδα που συγκεντρώνει τις περισσότερες μονάδες με το εξής κριτήριο (κριτήριο Βερολίνου): Η νίκη στην 1η σκακιέρα δίνει 6 μονάδες, νίκη στην 2η σκακιέρα δίνει 5 μονάδες, νίκη στην 3η σκακιέρα δίνει 4 μονάδες, νίκη στην 4η σκακιέρα δίνει 3 μονάδες, νίκη στην 5η σκακιέρα δίνει 2 μονάδες, νίκη στην 6η σκακιέρα δίνει 1 μονάδα. Οι ισόπαλες σκακιέρες δεν λαμβάνονται υπ’ όψιν. Αν και με την εφαρμογή του κριτηρίου αυτού παραμένει ισόπαλο αποτέλεσμα νικήτρια θεωρείται η ομάδα που έπαιξε με τα μαύρα στην 1η σκακιέρα.

Για ότι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη, ισχύουν οι Κανονισμοί Δασυλλογικών Πρωταθλημάτων της Ε.Σ.Ο. (απόφαση ΔΣ ΕΣΟ 23/11/1999) καθώς και οι τροποποιήσεις και οι συμπληρώσεις αυτού.
………….


ΟΜΑΔΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΙΓΑΙΟΥ 2012

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ
Η Τοπική Επιτροπή Σκακιστικών Σωματείων Αιγαίου και ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Νέων Λέρου «Άρτεμη» προκηρύσσουν υπό την αιγίδα της ΕΣΟ το Ομαδικό Κύπελλο Αιγαίου 2012. Θα διεξαχθεί στη Λέρο από 18 μέχρι 20 Απριλίου 2012, με σύστημα νοκ – άουτ.
Πρόγραμμα Αγώνων 1ος γύρος: Τετάρτη 18/4, ώρα 10:00. 2ος γύρος και αγώνες κατάταξης: Πέμπτη 19/4, ώρα 10:00. 3ος γύρος –τελικός- και αγώνες κατάταξης: Παρασκευή 20/4, ώρα 10:00.
Για τις ομάδες που αποκλείονται προβλέπονται αγώνες κατάταξης. Στους αγώνες κατάταξης μπορεί να συμμετέχει κάποιο σωματείο και με δεύτερη ομάδα, καθώς και τα υπό ίδρυση Αιγαιοπελαγίτικα σωματεία.

ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ
Ο χρόνος σκέψης ορίζεται σε 1,5 ώρα για κάθε σκακιστή συν 30 δευτερόλεπτα ανά κίνηση για όλη την παρτίδα, με προσθήκη 15 λεπτών μετά την 40ή κίνηση.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΟΜΑΔΩΝ
Οι ομάδες θα είναι τετραμελείς με ελεύθερη σύνθεση (χωρίς περιορισμό φύλου, ηλικίας και χωρίς υποχρεωτική σειρά ανά σκακιέρα).

ΧΡΩΜΑΤΑ
Η ομάδα που παίζει “εντός έδρας” έχει τα λευκά στην 1η και 3η σκακιέρα και η ομάδα “εκτός έδρας” έχει τα λευκά στη 2η και 4η σκακιέρα αντίστοιχα.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΓΩΝΑ
Σε κάθε σκακιέρα η νίκη χρεώνεται με 1 πόντο, η ήττα με 0 πόντους ενώ στην ισοπαλία οι αντίπαλοι παίρνουν από μισό πόντο (0,5). Για κάθε ήττα χωρίς αγώνα αφαιρείται μισός πόντος (-0,5) μέχρι να μηδενιστούν όλοι οι πόντοι που συγκεντρώθηκαν (όχι αρνητικοί πόντοι). Το τελικό αποτέλεσμα της συνάντησης καθορίζεται από το σύνολο των πόντων που κατακτούν οι σκακιστές των σωματείων. Νίκη χωρίς αγώνα (α.α.) βαθμολογείται με 3,5 πόντους (σκορ 3,5-0).

ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ
Οι αγώνες γίνονται με απλό σύστημα νοκ-άουτ και η νικήτρια ομάδα κάθε αγώνα προκρίνεται στον επόμενο γύρο. Τα ζευγάρια προκύπτουν με ελεύθερη κλήρωση.

ΙΣΟΠΑΛΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος, νικήτρια θεωρείται η ομάδα που συγκεντρώνει τις περισσότερες μονάδες με το εξής κριτήριο (κριτήριο Βερολίνου): Η νίκη στην 1η σκακιέρα δίνει 4 μονάδες, νίκη στην 2η σκακιέρα δίνει 3 μονάδες, νίκη στην 3η σκακιέρα δίνει 2 μονάδες, νίκη στην 4η σκακιέρα δίνει 1 μονάδα. Οι ισόπαλες σκακιέρες δεν λαμβάνονται υπ’ όψιν. Αν και με την εφαρμογή του κριτηρίου αυτού παραμένει ισόπαλο αποτέλεσμα νικήτρια θεωρείται η ομάδα που έπαιξε με τα μαύρα στην 1η σκακιέρα.

ΚΛΗΡΩΣΗ ΧΡΩΜΑΤΩΝ
Στον πρώτο γύρο οι ομάδες “εντός έδρας” καθορίζονται με κλήρωση. Στους επόμενους γύρους ακολουθείται διαδικασία εξισορρόπησης χρωμάτων στην πρώτη σκακιέρα όπως στο Ελβετικό σύστημα. Σε περίπτωση ίδιας διαδοχής χρωμάτων διενεργείται κλήρωση.
Απαραίτητη διευκρίνιση: Τα χρώματα καθορίζονται αφού έχουν οριστικοποιηθεί τα ζευγάρια (με την κλήρωση) και τότε ισχύει η εξισορρόπηση όπως στο Ελβετικό. Δεν καθορίζει δηλαδή η «ιστορία» των χρωμάτων τα ζευγάρια.

ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ
Η νικήτρια ομάδα ανακηρύσσεται κυπελλούχος Αιγαίου και προκρίνεται στους αγώνες μπαράζ (Κυριακή 10/06/2012) για το Κύπελλο Ελλάδος .

Για ότι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη, ισχύουν οι Κανονισμοί Δασυλλογικών Πρωταθλημάτων της Ε.Σ.Ο. (απόφαση ΔΣ ΕΣΟ 23/11/1999) καθώς και οι τροποποιήσεις και οι συμπληρώσεις αυτού.
………….



ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ - ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ 2012

Προσοχή: από το 2009 έχουν αλλάξει οι ηλικίες
(κατηγορίες 16, 14, 12, 10 αντί για 18, 16, 14, 12 ετών)


ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ
Η Τοπική Επιτροπή Σκακιστικών Σωματείων Αιγαίου και ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Νέων Λέρου «Άρτεμη» προκηρύσσουν υπό την αιγίδα της ΕΣΟ το Ομαδικό Πρωτάθλημα Παίδων - Κορασίδων Αιγαίου 2012. Θα διεξαχθεί στη Λέρο από 18 μέχρι 20 Απριλίου 2012, με σύστημα νοκ – άουτ.
Πρόγραμμα Αγώνων 1ος γύρος: Τετάρτη 18/4, ώρα 10:00. 2ος γύρος και αγώνες κατάταξης: Πέμπτη 19/4, ώρα 10:00. 3ος γύρος –τελικός- και αγώνες κατάταξης: Παρασκευή 20/4, ώρα 10:00.
Για τις ομάδες που αποκλείονται προβλέπονται αγώνες κατάταξης. Στους αγώνες κατάταξης μπορεί να συμμετέχει κάποιο σωματείο και με δεύτερη ομάδα, καθώς και τα υπό ίδρυση Αιγαιοπελαγίτικα σωματεία.

ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ
Ο χρόνος σκέψης ορίζεται σε 1,5 ώρα για κάθε σκακιστή συν 30 δευτερόλεπτα ανά κίνηση για όλη την παρτίδα, με προσθήκη 15 λεπτών μετά την 40ή κίνηση.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΟΜΑΔΩΝ
Η σύνθεση των ομάδων είναι εξαμελής. Αναλυτικά:
- 1η σκακιέρα, ένας (1) από την κατηγορία παίδων - κορασίδων (κάτω των 16 ετών – γεννημένος από 1/1/1996 και μετά), 
- 2η σκακιέρα, ένας (1) από την κατηγορία παίδων - κορασίδων (κάτω των 14 ετών – γεννημένος από 1/1/1998 και μετά), 
- 3η σκακιέρα, ένας (1) από την κατηγορία παμπαίδων - παγκορασίδων (κάτω των 12 ετών – γεννημένος από 1/1/2000 και μετά), 
- 4η σκακιέρα, ένας (1) από την κατηγορία παμπαίδων - παγκορασίδων (κάτω των 10 ετών – γεννημένος από 1/1/2002 και μετά),
- 5η σκακιέρα, μία (1) από την κατηγορία κορασίδων (κάτω των 16 ετών – γεννημένη από 1/1/1996 και μετά) και 
- 6η σκακιέρα, μία (1) από την κατηγορία παγκορασίδων (κάτω των 12 ετών – γεννημένη από 1/1/2000 και μετά).

ΧΡΩΜΑΤΑ
Η ομάδα που παίζει “εντός έδρας” έχει τα λευκά στην 1η και 3η σκακιέρα και η ομάδα “εκτός έδρας” έχει τα λευκά στη 2η και 4η σκακιέρα αντίστοιχα.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΓΩΝΑ
Σε κάθε σκακιέρα η νίκη χρεώνεται με 1 πόντο, η ήττα με 0 πόντους ενώ στην ισοπαλία οι αντίπαλοι παίρνουν από μισό πόντο (0,5). Για κάθε ήττα χωρίς αγώνα αφαιρείται μισός πόντος (-0,5) μέχρι να μηδενιστούν όλοι οι πόντοι που συγκεντρώθηκαν (όχι αρνητικοί πόντοι). Το τελικό αποτέλεσμα της συνάντησης καθορίζεται από το σύνολο των πόντων που κατακτούν οι σκακιστές των σωματείων. Νίκη χωρίς αγώνα (α.α.) βαθμολογείται με 3,5 πόντους (σκορ 3,5-0).

ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ
Οι αγώνες γίνονται με απλό σύστημα νοκ-άουτ και η νικήτρια ομάδα κάθε αγώνα προκρίνεται στον επόμενο γύρο. Τα ζευγάρια προκύπτουν με ελεύθερη κλήρωση.

ΙΣΟΠΑΛΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος, νικήτρια θεωρείται η ομάδα που συγκεντρώνει τις περισσότερες μονάδες με το εξής κριτήριο (κριτήριο Βερολίνου): Η νίκη στην 1η σκακιέρα δίνει 4 μονάδες, νίκη στην 2η σκακιέρα δίνει 3 μονάδες, νίκη στην 3η σκακιέρα δίνει 2 μονάδες, νίκη στην 4η σκακιέρα δίνει 1 μονάδα. Οι ισόπαλες σκακιέρες δεν λαμβάνονται υπ’ όψιν. Αν και με την εφαρμογή του κριτηρίου αυτού παραμένει ισόπαλο αποτέλεσμα νικήτρια θεωρείται η ομάδα που έπαιξε με τα μαύρα στην 1η σκακιέρα.

ΚΛΗΡΩΣΗ ΧΡΩΜΑΤΩΝ
Στον πρώτο γύρο οι ομάδες “εντός έδρας” καθορίζονται με κλήρωση. Στους επόμενους γύρους ακολουθείται διαδικασία εξισορρόπησης χρωμάτων στην πρώτη σκακιέρα όπως στο Ελβετικό σύστημα. Σε περίπτωση ίδιας διαδοχής χρωμάτων διενεργείται κλήρωση.
Απαραίτητη διευκρίνιση: Τα χρώματα καθορίζονται αφού έχουν οριστικοποιηθεί τα ζευγάρια (με την κλήρωση) και τότε ισχύει η εξισορρόπηση όπως στο Ελβετικό. Δεν καθορίζει δηλαδή η «ιστορία» των χρωμάτων τα ζευγάρια.


ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ
Η νικήτρια ομάδα ανακηρύσσεται πρωταθλήτρια Αιγαίου και προκρίνεται στους αγώνες μπαράζ για την τελική φάση (Ομαδικό Πρωτάθλημα Παίδων - Κορασίδων Ελλάδος).

Για ότι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη, ισχύουν οι Κανονισμοί Δασυλλογικών Πρωταθλημάτων της Ε.Σ.Ο. (απόφαση ΔΣ ΕΣΟ 23/11/1999) καθώς και οι τροποποιήσεις και οι συμπληρώσεις αυτού.


ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ 2012

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ
Η Τοπική Επιτροπή Σκακιστικών Σωματείων Αιγαίου και ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Νέων Λέρου «Άρτεμη» προκηρύσσουν υπό την αιγίδα της ΕΣΟ και με μεγάλο χορηγό την Blue Star Ferries (???), το Ομαδικό Πρωτάθλημα Γυναικών Αιγαίου 2012. Θα διεξαχθεί στη Λέρο με σύστημα πουλ απλών συναντήσεων, από 17 μέχρι 21 Απριλίου 2012.

ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ
Ο χρόνος σκέψης ορίζεται σε 1,5 ώρα για κάθε σκακίστρια συν 30 δευτερόλεπτα ανά κίνηση για όλη την παρτίδα, με προσθήκη 15 λεπτών μετά την 40ή κίνηση.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΟΜΑΔΩΝ
Οι ομάδες θα αποτελούνται από τρεις (3) σκακίστριες ως εξής:
1η – 2η σκακιέρα, δύο (2) γυναίκες κατά σειρά βαθμού αξιολόγησης, χωρίς περιορισμό ηλικίας. Αν ο βαθμός αξιολόγησης δύο σκακιστριών είναι ίδιος ισχύουν κατά σειρά τα εξής κριτήρια: ο υψηλότερος τίτλος (ΕΜ, ΟΜ, ΥΜ), ο αριθμός των παρτίδων (προηγείται ο μεγαλύτερος), ο αριθμός μητρώου της ΕΣΟ (προηγείται ο μικρότερος αριθμός).
3η σκακιέρα, μία (1) από την κατηγορία νεανίδων (κάτω των 18 ετών - γεννημένη από 1/1/1993 και μετά).

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ
Η νικήτρια ομάδα ανακηρύσσεται πρωταθλήτρια Γυναικών Αιγαίου.
Σε περίπτωση ισοβαθμίας τα κριτήρια κατάταξης των ομάδων είναι κατά σειρά :
(α). Κατάταξη βαθμών του τουρνουά μεταξύ των ισόβαθμων ομάδων.
(β). Άθροισμα πόντων επί συνόλου των αγώνων.
(γ). Κατά σειρά, οι συνολικοί πόντοι σε όλους τους αγώνες της 1ης σκακιέρας, της 2ης σκακιέρας και της 3ης σκακιέρας.
(δ). Τουρνουά αγώνων νοκ άουτ «ξαφνικού θανάτου» (sudden death game) οι κανόνες του οποίου ορίζονται ως εξής: Αγώνας με χρόνο σκέψης 5 λεπτά ανά σκακιστή (τα χρώματα καθορίζονται με κλήρωση). Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος νικήτρια θεωρείται η ομάδα που συγκεντρώνει τις περισσότερες μονάδες με το κριτήριο Βερολίνου: Η νίκη στην 1η σκακιέρα δίνει 3 μονάδες, νίκη στην 2η σκακιέρα δίνει 2 μονάδες και η νίκη στην 3η σκακιέρα δίνει 1 μονάδα. Οι ισόπαλες σκακιέρες δεν λαμβάνονται υπ’ όψη. Αν και με την εφαρμογή του κριτηρίου αυτού παραμένει ισόπαλο αποτέλεσμα νικήτρια θεωρείται η ομάδα που έπαιξε με τα μαύρα στην 1η σκακιέρα.

Για ότι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη, ισχύουν οι Κανονισμοί Δασυλλογικών Πρωταθλημάτων της Ε.Σ.Ο. (απόφαση ΔΣ ΕΣΟ 23/11/1999) καθώς και οι τροποποιήσεις και οι συμπληρώσεις αυτού.

………….


ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΡΑΠΙΝΤ ΑΙΓΑΙΟΥ 2012
Εις Μνήμην Δημήτρη Σιαμέτη

ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΑΓΩΝΩΝ
Η Τοπική Επιτροπή Σκακιστικών Σωματείων Αιγαίου και ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Νέων Λέρου «Άρτεμη» προκηρύσσουν υπό την αιγίδα της ΕΣΟ το Ομαδικό Πρωτάθλημα Ράπιντ Αιγαίου 2012 εις μνήμην Δημήτρη Σιαμέτη. Θα διεξαχθεί στη Λέρο με σύστημα ελβετικό την Τρίτη 17 Απριλίου 2012, με ώρα έναρξης 17.00.

ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ
Ο χρόνος σκέψης ορίζεται σε 15 λεπτά για κάθε σκακιστή συν 10 δευτερόλεπτα ανά κίνηση για όλη την παρτίδα.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΟΜΑΔΩΝ
Οι ομάδες θα αποτελούνται από 4 παίκτες, κατά σειρά διεθνούς βαθμού αξιολόγησης (σε περίπτωση ίδιου βαθμού προηγείται ο παίκτης με τον υψηλότερο βαθμό εθνικής αξιολόγησης κα,ι αν και αυτός είναι ίδιος, με τον μεγαλύτερο αριθμό παρτίδων και σε περίπτωση ίδιου αριθμού παρτίδων, ο παίκτης με τον μικρότερο Αριθμό Μητρώου της ΕΣΟ).

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ
Η νικήτρια ομάδα ανακηρύσσεται πρωταθλήτρια Αιγαίου και θα εκπροσωπήσει την περιοχή σε πανελλήνιους αγώνες.
Σε περίπτωση ισοβαθμίας -εφ΄ όσον οι αγώνες γίνουν με σύστημα πουλ- τα κριτήρια κατάταξης των ομάδων είναι κατά σειρά :
Σε περίπτωση ισοβαθμίας τα κριτήρια κατάταξης των ομάδων είναι κατά σειρά :
(α). Κατάταξη βαθμών του τουρνουά μεταξύ των ισόβαθμων ομάδων.
(β). Άθροισμα πόντων επί συνόλου των αγώνων.
(γ). Κατά σειρά, οι συνολικοί πόντοι σε όλους τους αγώνες της 1ης σκακιέρας, της 2ης σκακιέρας, της 3ης σκακιέρας, κ.ο.κ.
(δ). Τουρνουά αγώνων νοκ άουτ «ξαφνικού θανάτου» (sudden death game) οι κανόνες του οποίου ορίζονται ως εξής: Αγώνας με χρόνο σκέψης 5 λεπτά ανά σκακιστή (τα χρώματα καθορίζονται με κλήρωση). Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος νικήτρια θεωρείται η ομάδα που συγκεντρώνει τις περισσότερες μονάδες με το κριτήριο Βερολίνου: Η νίκη στην 1η σκακιέρα δίνει 4 μονάδες, νίκη στην 2η σκακιέρα δίνει 3 μονάδες, νίκη στην 3η σκακιέρα δίνει 2 μονάδες και νίκη στην 4η σκακιέρα δίνει 1 μονάδα. Οι ισόπαλες σκακιέρες δεν λαμβάνονται υπ’ όψη. Αν και με την εφαρμογή του κριτηρίου αυτού παραμένει ισόπαλο αποτέλεσμα νικήτρια θεωρείται η ομάδα που έπαιξε με τα μαύρα στην 1η σκακιέρα.

Για ότι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη, ισχύουν οι Κανονισμοί Δασυλλογικών Πρωταθλημάτων της Ε.Σ.Ο. (απόφαση ΔΣ ΕΣΟ 23/11/1999) καθώς και οι τροποποιήσεις και οι συμπληρώσεις αυτού.

………….


ΑΤΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΠΑΙΔΩΝ – ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ 2012
(ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ 8, 10, 12, 14, 16 ΕΤΩΝ)

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ
Η Τοπική Επιτροπή Σκακιστικών Σωματείων Αιγαίου και ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Νέων Λέρου «Άρτεμη» προκηρύσσουν υπό την αιγίδα της ΕΣΟ τα Ατομικά Πρωταθλήματα Παίδων – Κορασίδων Αιγαίου 2012. Θα διεξαχθούν στη Λέρο με σύστημα πουλ απλών ή διπλών συναντήσεων, από 17 έως 21 Απριλίου 2012.
Προβλέπονται 10 ξεχωριστά πρωταθλήματα:
Πρωτάθλημα Παίδων Αιγαίου έως 16 ετών (γεννημένοι από 1/1/1996 και μετά)
Πρωτάθλημα Παίδων Αιγαίου έως 14 ετών (γεννημένοι από 1/1/1998 και μετά)
Πρωτάθλημα Παμπαίδων Αιγαίου έως 12 ετών (γεννημένοι από 1/1/2000 και μετά)
Πρωτάθλημα Παμπαίδων Αιγαίου έως 10 ετών (γεννημένοι από 1/1/2002 και μετά)
Πρωτάθλημα Παμπαίδων Αιγαίου έως 8 ετών (γεννημένοι από 1/1/2004 και μετά)
Πρωτάθλημα Κορασίδων Αιγαίου έως 16 ετών (γεννημένες από 1/1/1996 και μετά)
Πρωτάθλημα Κορασίδων Αιγαίου έως 14 ετών (γεννημένες από 1/1/1998 και μετά)
Πρωτάθλημα Παγκορασίδων Αιγαίου έως 12 ετών (γεν. από 1/1/2000 και μετά)
Πρωτάθλημα Παγκορασίδων Αιγαίου έως 10 ετών (γεν. από 1/1/2002 και μετά)
Πρωτάθλημα Παγκορασίδων Αιγαίου έως 8 ετών (γεν. από 1/1/2004 και μετά)
Η Οργανωτική Επιτροπή μπορεί να συγχωνεύσει δύο ή περισσότερες κατηγορίες σε ένα τουρνουά, καθορίζοντας τον τρόπο ανάδειξης πρωταθλητή, ανά κατηγορία.

ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ
Ο χρόνος σκέψης ορίζεται σε 1,5 ώρα για κάθε σκακιστή συν 30 δευτερόλεπτα ανά κίνηση για όλη την παρτίδα.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΑΙΓΑΙΟΥ
Ο νικητής και η νικήτρια ανά κατηγορία ανακηρύσσονται πρωταθλητές Αιγαίου. Σε περίπτωση ισοβαθμίας ισχύουν κατά σειρά τα εξής κριτήρια: Μπέργκερ, αριθμός νικών, ποσοστό επιτυχίας με τα μαύρα, Μέργκερ επί Μπέργκερ. Από τους 10 πρωταθλητές θα οριστούν (με βάση την απόδοσή τους, τον βαθμό αξιολόγησης και την προοπτική διάκρισής τους), οι εκπρόσωποι για τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα.

Αυτή η διοργάνωση, ύστερα από απόφαση της Οργανωτικής Επιτροπής, μπορεί να ενσωματωθεί στα Ομαδικά Πρωταθλήματα και οι προκρίσεις να δοθούν με βάση τα ατομικά σκορ κάθε παίκτη.

………….

ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΡΑΠΙΝΤ ΑΙΓΑΙΟΥ 2012

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ
Η Τοπική Επιτροπή Σκακιστικών Σωματείων Αιγαίου και ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Νέων Λέρου «Άρτεμη» προκηρύσσουν υπό την αιγίδα της ΕΣΟ το Ατομικό Πρωτάθλημα Ράπιντ Αιγαίου 20121. Θα διεξαχθεί στη Λέρο με σύστημα πουλ ή ελβετικό, ανάλογα με τον αριθμό συμμετοχών, στο διάστημα από 17 έως 21 Απριλίου.

ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ
Ο χρόνος σκέψης ορίζεται σε 15 λεπτά για κάθε σκακιστή συν 10 δευτερόλεπτα ανά κίνηση για όλη την παρτίδα.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΑΙΓΑΙΟΥ
Ο νικητής ανακηρύσσεται πρωταθλητής Ράπιντ Αιγαίου και θα εκπροσωπήσει την περιοχή στους επόμενους πανελλήνιους αγώνες.

………….


ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΠΛΙΤΣ ΑΙΓΑΙΟΥ 2012

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ
Η Τοπική Επιτροπή Σκακιστικών Σωματείων Αιγαίου και ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Νέων Λέρου «Άρτεμη» προκηρύσσουν υπό την αιγίδα της ΕΣΟ το Ατομικό Πρωτάθλημα Μπλιτς Αιγαίου 2012. Θα διεξαχθεί στη Λέρο με σύστημα πουλ ή ελβετικό, ανάλογα με τον αριθμό συμμετοχών, στο διάστημα από 17 έως 21 Απριλίου 2012.

ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ
Ο χρόνος σκέψης ορίζεται σε 5 λεπτά για κάθε σκακιστή συν 10 δευτερόλεπτα ανά κίνηση για όλη την παρτίδα.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΑΙΓΑΙΟΥ
Ο νικητής ανακηρύσσεται πρωταθλητής Μπλιτς Αιγαίου.









0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

d