Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Οι πρώτοι τιτλούχοι στην Ικαρία!



Ο 20χρονος Ούγγρος Πήτερ Προχάσκα, σκακιστής της ομάδας του Πανιωνίου, είναι πρώτος στη λίστα των διεθνών βαθμών αξιολόγησης, μεταξύ των παικτών που θα αγωνιστούν στην Ικαρία
Έξι γκραν μετρ και άλλοι εννέα σκακιστές και σκακίστριες με διεθνή τίτλο έσπευσαν να δηλώσουν συμμετοχή στο Ανοιχτό Διεθνές Πρωτάθλημα Αιγαίου «Ίκαρος 2012».  Οι 15 τιτλούχοι εκπροσωπούν 8 ξένες χώρες: Αζερμπαϊτζάν, Αρμενία, Ιράν, Ουκρανία, Ουζμπεκιστάν, Ρωσία, Σερβία, Φινλανδία. Σύμφωνα με τους βαθμούς διεθνούς αξιολόγησης πρώτος είναι ο Πήτερ Προχάσκα (Ουγγαρία, γκραν μετρ, 2554) και ακολουθούν οι: Αζέρ Μιρζόεβ (Αζερμπαϊτζάν, γκραν μετρ, 2538), Ντέγιαν Άντιτς (Σερβία, γκραν μετρ, 2518), Βίταλι Κισέλεβ (Ρωσία, γκραν μετρ, 2517), Σεργκέι Ζαγκρεμπέλνι (Ουζμπεκιστάν, γκραν μετρ, 2490 – ο περσινός νικητής του Ικαριακού τουρνουά), Μπράνιμιρ Μαξίμοβιτς (Σερβία, διεθνής μετρ, 2455), Νίκολα Νεστόριβιτς (Σερβία, διεθνής μετρ, 2437), Αλεξέι Μάλι (Ουκρανία, διεθνής μετρ, 2389), Σόγιατ Γκάνε (Ιράν, γκραν μετρ, 2342), Μίικα Μάκι-Ουούρο (Φινλανδία, διεθνής μετρ, 2332), Βάλερι Ζολοτούκιν (Ρωσία, ΦΙΝΤΕ μετρ 2329), Μαρίγια Ράκιτς (Σερβία, διεθνής μετρ γυναικών, 2300), Σιμόνα Κισέλεβα (Ρωσία, διεθνής μετρ γυναικών, 2214), Μαρία Γκεβοργιάν (Αρμενία, ΦΙΝΤΕ μετρ γυναικών, 2088), Χάινι Πούουσκα (Φινλανδία, ΦΙΝΤΕ μετρ γυναικών, 1989).
Το Ανοιχτό Διεθνές Πρωτάθλημα Αιγαίου, καθώς και οι παράλληλες εκδηλώσεις «Ίκαρος 2012» θα διεξαχθούν από 7 έως 15 Ιουλίου στο Αθλητικό Κέντρο Αγίου Κηρύκου. Η σχετική προκήρυξη έχει αναρτηθεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://ikariachess.blogspot.gr/

Χορηγός η ΑΝΕΚ
Χορηγός μετακινήσεων θα είναι φέτος η Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρεία Κρήτης  (http://www.anek.gr/), η οποία προσφέρει έκπτωση 30% στα εισιτήρια των σκακιστών και σκακιστριών, καθώς και στα οχήματά τους. Τα δρομολόγια που διευκολύνουν την μετάβαση και επιστροφή είναι:
* Παρασκευή 6 Ιουλίου, με το πλοίο «Ιεράπετρα», αναχώρηση από το λιμάνι του Πειραιά στις 6 το απόγευμα και αναμενόμενη άφιξη στο λιμάνι του Αγίου Κηρύκου λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα του Σαββάτου 7/7.
* Κυριακή 15 Ιουλίου, με το πλοίο «Ιεράπετρα», αναχώρηση από το λιμάνι του Αγίου Κηρύκου στις 9:30 το βράδυ και αναμενόμενη άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά στις 7:30 το πρωί της Δευτέρας 16/7 (http://www.ferries.gr/anek/aigaion-pelagos-cyclades_dodecaneseGR.htm).

Στους 8 o Σ.Ο. Ικαρίας
Νίκη με 3-1 επί της ομάδας του Σκακιστικού Ομίλου Θήβας πέτυχε η ομάδα του Σκακιστικού Ομίλου Ικαρίας και προκρίθηκε στον προημιτελικό γύρο του Πανελλήνιου Ομαδικού Κυπέλλου (8 ισχυρότερες ομάδες). Ο αγώνας προκάλεσε αρκετό ενδιαφέρον, με τις σχετικές αφίσες να ενημερώνουν τους κατοίκους και να προβάλουν το γεγονός. Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10 Ιουνίου στο παλαιό Δημαρχείο Θήβας και συγκέντρωσε αξιοσημείωτο αριθμό  θεατών (κυρίως παιδιά, από το σκακιστικό φυτώριο της Θήβας).
Η ομάδα του Σ.Ο. Ικαρίας προετοιμάζεται παράλληλα και για το Πανελλήνιο Ομαδικό Πρωτάθλημα Α΄ Εθνικής που θα γίνει στο Ρίο Αχαΐας από 30 Ιουνίου μέχρι 5 Ιουλίου.  

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

d