Τρίτη 30 Απριλίου 2019

Ίκαρος 2019: Η προκήρυξη


Άποψη του γραφικού μικρού λιμανιού των Θερμών. Τα Θέρμα φιλοξενούν κάθε χρόνο αρκετούς από τους συμμετέχοντες του τουρνουά - A view of the picturesque port of Therma. The village of Therma hosts several of the tournament participants every year.

Δημοσιεύτηκε η προκήρυξη του 42ου Διεθνούς Σκακιστικού Τουρνουά Ίκαρος 2019 η οποία περιλαμβάνει τις  λεπτομέρειες της διοργάνωσης. Η προκήρυξη υπάρχει εδώ ενώ επιπλέον είναι διαθέσιμη σε μορφή .doc και .pdf.

Φέτος ο Ίκαρος επιστρέφει σε πιο συνηθισμένες ημερομηνίες στο πρώτο μισό του Ιουλίου (9-17/7), ενώ, επιπλέον, οι μέρες του τουρνουά γίνονται εννιά (πέρυσι ήταν εφτά) και δεν διαφαίνεται η ανάγκη για διπλό γύρο. Παρά την επιμήκυνση του τουρνουά έγινε ακόμη μια φορά προσπάθεια το κόστος συμμετοχής είναι όσο το δυνατόν χαμηλό με το βασικό πακέτο φιλοξενίας να τιμάται στα 200 ευρώ το άτομο σε δίκλινο δωμάτιο για το διάστημα 9-17 Ιουλίου (χωρίς διατροφή) και περιλαμβάνει απαλλαγή από το παράβολο συμμετοχής ενώ επιπλέον προσφέρει τις καθημερινές μετακινήσεις προς το χώρο των αγώνων αλλά και τη μεταφορά από και προς το λιμάνι του Ευδήλου, αν αυτό είναι αναγκαίο λόγω των ακτοπλοϊκών δρομολογίων στις 9 και 17/7. Προβλέπονται μειωμένες τιμές για όσους προτιμήσουν τρίκλινο ή τετράκλινο δωμάτιο και φυσικά εκπτώσεις για οικογένειες, νέους, ομάδες σωματείων, ανέργους και άτομα με ειδικές ανάγκες ενώ προβλέπονται επιπλέον εκπτώσεις για όσους καταβάλλουν νωρίς τα έξοδα συμμετοχή τους. Επιπλέον, και φέτος η οργανωτική επιτροπή θα καταβάλει προσπάθεια ώστε οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων για τους σκακιστές που θα ταξιδέψουν στην Ικαρία να είναι μειωμένες.

Αγωνιστικά το τουρνουά θα χωριστεί και πάλι σε δύο διαφορετικούς ομίλους: έναν (Όμιλος Α’) για σκακιστές με βαθμό διεθνούς αξιολόγησης ≥ 1500 και έναν (Όμιλος Β’) για σκακιστές με βαθμό διεθνούς αξιολόγησης ≤ 1700 (Οι σκακιστές με βαθμό αξιολόγησης μεταξύ 1500 και 1700 μπορούν να επιλέξουν όμιλο συμμετοχής). Στον Α’ Όμιλο θα διεξαχθούν 9 γύροι ενώ στο Β’ Όμιλο οι γύροι θα είναι 7 ώστε το πρόγραμμα να είναι λίγο πιο χαλαρό και οι συμμετέχοντες να έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν ακόμη περισσότερο τις διακοπές τους.


Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν e-mail στη διεύθυνση: ikaroschess2019@gmail.com ή να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με τον κ. Νίκο Λιτσαρδή στο τηλέφωνο: 6978-197617.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

d