Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019

Η τελετή λήξης του "Ίκαρου" 2019

Σημαντικοί συντελεστές της επιτυχίας και νικητές του «Ίκαρου» (από αριστερά): Δημήτρης Σκυριανόγλου (διευθυντής Αγώνων), Νίκος Λαρδάς (αντιδήμαρχος Ικαρίας), Ιρίνα Μπαρτσούκ (Ουκρανία, πρώτη σκακίστρια),  Αντέλα Νιούμαν-Ζακόσκα (Τσεχία, δεύτερη  σκακίστρια), Δημήτρης Αλεξάκης (τρίτος γενικής κατάταξης και πρώτος Έλληνας σκακιστής), Πιότρ Μούρτζια (Πολωνία, δεύτερος γενικής κατάταξης και νικητής Λύσης Προβλημάτων) και Πήτερ Προχάσκα (Ουγγαρία, νικητής με ποσοστό επιτυχίας 100%!!)

Με την τελετή λήξης στο Κλειστό Γυμναστήριο Αγίου Κηρύκου το απόγευμα της Τετάρτης 17/7 ολοκληρώθηκαν οι φετινές εκδηλώσεις του 42ου Διεθνούς Σκακιστικού Τουρνουά «Ίκαρος» 2019.

Η τελετή με τις βραβεύσεις των νικητών ήταν το επιστέγασμα μιας ακόμη επιτυχημένης διοργάνωσης του «Ίκαρου» στην οποία συμμετείχαν 130 σκακιστές και σκακίστριες από όλη την Ελλάδα και άλλες 15 χώρες (με συμμετοχές ακόμη και από τον Λίβανο, την Ινδία και τη μακρινή Αυστραλία) ενώ στα ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά του τουρνουά είναι το γεγονός ότι εκπροσωπήθηκαν όλες οι ηλικιακές κατηγορίες με σκακιστές κάτω των 8 ετών έως και 80χρονους βετεράνους.

Την τελετή λήξης τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σάμου-Ικαρίας-Φούρνων κ.κ. Ευσέβιος, ο αντιδήμαρχος Ικαρίας Νίκος Λαρδάς, ο επερχόμενος Δήμαρχος Ικαρίας Νίκος Καλαμπόγιας, ο έπαρχος Ικαρίας Παναγιώτης Γενούζος, ο αστυνομικός διοικητής Ικαρίας Δημήτρης Λούκος, ο διευθυντής του Γενικού Νοσοκομείου Ικαρίας Σταμάτης Καρδάσης, η εκπρόσωπος του Π.Σ. «Ι. Μελάς» Μαρία Ξενάκη καθώς και εκπρόσωποι σκακιστικών σωματείων: Γιώργος Μωραΐτης, Οδυσσέας Βαζελάκης, Νίκος Ξενάκης, Γιώργος Δογάνης, Νίκος Χατόγλου, Κοσμάς Κέφαλος. Την παρουσίαση έκανε ο διευθυντής Αγώνων Δημήτρης Σκυριανόγλου.

Στα αξιοσημείωτες και όμορφες στιγμές της τελετής το στιγμιότυπο της βράβευσης νεαρών σκακιστών του Β’ Γκρουπ από τον  Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σάμου-Ικαρίας-Φούρνων κ.κ. Ευσέβιο με όλους τους νεαρούς σκακιστές και σκακίστριες γύρω από τον ιεράρχη, η βράβευση των νικητών του τουρνουά βετεράνων από τον επίσης βετεράνο διαιτητή Οδυσσέα Βαζελάκη, ο οποίος βρέθηκε για ακόμη μια χρονιά στην Ικαρία για το τουρνουά, το ζεστό χειροκρότημα στη βράβευση του πολύπειρου και παλιού φίλου της Ικαρίας Νίκου Ορνιθόπουλου καθώς και το θερμό χειροκρότημα όλων των παριστάμενων για τους τρεις πρώτους νικητές του τουρνουά: τον νεαρό Δημήτρη Αλεξάκη (3η θέση), ο οποίος έφτασε πολύ κοντά στη νόρμα διεθνούς μαιτρ, τον Πολωνού Πιότρ Μούρζια (2η θέση), που επικράτησε και στον διαγωνισμό λύσης προβλημάτων εναντίον ομάδα λυτών (δεν είναι τυχαία 8 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής στη λύση προβλημάτων!) και τον Ούγγρο Πήτερ Προχάσκα ο οποίος αναδείχθηκε για 4η φορά νικητής του τουρνουά (μάλιστα ήταν η 3η φορά που το κατάφερε πετυχαίνοντας απόλυτο σκορ 9 στα 9!).

Ιδιαίτερες στιγμές επίσης ο χαιρετισμός του επερχόμενου δημάρχου Ικαρίας κ. Νίκου Καλαμπόγια, ο οποίος τόνισε ότι ο «Ίκαρος» είναι θεσμός για το νησί και η νέα διοίκηση θα συνεχίζει να τον στηρίζει, καθώς και ο συγκινησιακά φορτισμένος χαιρετισμός του απερχόμενου αντιδημάρχου κ. Νίκου Λαρδά ο οποίος εξήγησε τόσο τη σημασία του τουρνουά για την Ικαρία όσο και τους λόγους που διαχρονικά όλες οι διοικήσεις του δήμου Ικαρίας στηρίζουν σταθερά το τουρνουά.

Φωτογραφίες από τη διοργάνωση είναι διαθέσιμες εδώ. Δείτε βίντεο από την τελετή λήξης και πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τους αγώνες στη σελίδα της Ικαριακής Ραδιοφωνίας εδώ.

Δείτε την τελική βαθμολογία του Α' Γκρουπ εδώ, τις κατατάξεις ανά ηλικιακή κατηγορία εδώ και τις κατατάξεις των Αιγαιοπελαγιτών εδώ.

Δείτε την τελική βαθμολογία του Β' Γκρουπ εδώ,  τις κατατάξεις ανά ηλικιακή κατηγορία εδώ και τις κατατάξεις των Αιγαιοπελαγιτών εδώ.

Συνδιοργανωτές του φετινού "Ίκαρου" ήταν ο Σκακιστικός Όμιλος Ικαρίας και ο Δήμος Ικαρίας. Χορηγοί της διοργάνωσης ήταν οι ναυτιλιακές εταιρείες Hellenic Seaways, Blue Star, Dodekenisos Seaways και χορηγός επικοινωνίας η Ικαριακή Ραδιοφωνία. 

Ραντεβού πλέον του χρόνου στην Ικαρία για τον 43ο «Ίκαρο»

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

d