Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022

 

Προκρίσεις από το δεύτερο τουρνουά και οδηγίες συμμετοχής παικτών με ΕΛΟ 1501-1900 στο τρίτο  προκριματικό τουρνουά των Πανικάριων Διαδικτυακών Αγώνων

 

Την Κυριακή 23 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε το δεύτερο προκριματικό τουρνουά των Πανικάριων Διαδικτυακών Αγώνων με ελβετικό σύστημα 3 γύρων. Αγωνίστηκαν 10 σκακιστές και σκακίστριες που διαμένουν στην Αττική, στη Λέρο, στον Άγιο Κηρυκο, στην Πλαγιά και στις Ράχες.  

Νικητές με 2,5 βαθμούς αναδείχθηκαν οι Κώστας Ευκαρπίδης και Κώστας Μουρατίδης. Μαζί με τους νικητές προκρίθηκαν και οι Αναστάσης Δελιέζος και Αλέξανδρος Κέφαλος που συγκέντρωσαν από 2 βαθμούς.

Η τελική κατάταξη έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα: https://www.chess.com/tournament/live/panikario-2o-prokrimatiko-tournoua-2867538.

 

Την ερχόμενη Κυριακή 30/1/22, ώρα έναρξης 19.00, θα πραγματοποιηθεί το τρίτο  προκριματικό τουρνουά (γ΄  επίπεδο), με ελβετικό σύστημα τριών (3) γύρων και χρόνο σκέψης 20 λεπτά ανά παίκτη συν 10 δευτερόλεπτα για κάθε κίνηση.

Αφορά όσους προκρίθηκαν από το δεύτερο προκριματικό, καθώς και σκακιστές και σκακίστριες με βαθμό αξιολόγησης από 1501 έως 1900 (το υψηλότερο από εθνικό ή διεθνές ή ράπιντ ή μπλιτς).

Υπενθυμίζουμε ότι δικαίωμα συμμετοχής στους Πανικαριους έχουν μέλη του Σ.Ο. Ικαρίας, κάτοικοι του νησιού, καθώς και όσοι κατάγονται από την Ικαρία ανεξαρτήτως συλλόγου στον οποίο ανήκουν.

 

Όσοι δεν έχουν δηλώσει συμμετοχή μπορούν να δηλώσουν μέχρι και 24 ώρες νωρίτερα (δηλαδή μέχρι και Σάββατο 29/1, ώρα 7 το απόγευμα), κάνοντας τα εξής βήματα:

Πρώτο βήμα: Δήλωση συμμετοχής με πλήρη στοιχεία (ονοματεπώνυμο, σύλλογος, βαθμός αξιολόγησης, καθώς και ψευδώνυμο για το chess.com), στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο skaki64@gmail.com ή στο sakyrvar@yahoo.gr.

Δεύτερο βήμα: Εγγραφή στο club του Σκακιστικού Ομίλου Ικαρίας Ι. ΤΖΕΛΕΠΗΣ (Ikaria Chess Club): https://www.chess.com/club/ikaria-chess-club/?ref_id=66936754.

Τρίτο βήμα: Δήλωση συμμετοχής στο τρίτο προκριματικό τουρνουά:  https://www.chess.com/club/panikario-3o-prokrimatiko-tournoua/  

Τέταρτο βήμα: Έναρξη  παρτίδων μέσω του συνδέσμου: https://www.chess.com/play/tournament/2867537 και πατώντας το κουμπί Join που ενεργοποιείται 1 ώρα πριν την έναρξη.

 

         ΠΡΟΣΟΧΗ:  Όπως στο τουρνουά με ζωντανή παρουσία παικτών δεν επιτρέπεται να απομακρυνθεί κάποιος από την αίθουσα κατά τη διάρκεια της παρτίδας του, έτσι και στο ιντερνετικό σκάκι δεν  επιτρέπεται να φύγει από το περιβάλλον της διοργάνωσης κατά τη διάρκεια του διαδικτυακού τουρνουά.

 

Από το τρίτο προκριματικό τουρνουά, όσοι πετύχουν 2 βαθμούς σε 3 παρτίδες (2 νίκες ή 1 νίκη και 2 ισοπαλίες), προκρίνονται στο τελικό τουρνουά που θα γίνει στις 6/2/22).

 

Όλοι οι σκακιστές και όλες οι σκακίστριες θα λάβουν αναμνηστικά διπλώματα και θα αποκτήσουν δικαίωμα συμμετοχής στους Αιγαιοπελαγίτικους Ομαδικούς Διαδικτυακούς Αγώνες, συγκροτώντας ομάδες τοπικού χαρακτήρα (Ράχες, Άγιος Κήρυκος, Ικάριοι στην Αττική, Ικάριοι στο εξωτερικό κ.ά.) ή φύλλου και ηλικιακών κατηγοριών (άνδρες, γυναίκες, βετεράνοι, νέοι, νεάνιδες, παιδιά).

Με βάση την απόδοση τους θα κληθούν να συγκροτήσουν την αντιπροσωπευτική ομάδα της Ικαρίας σε μαζικές συναντήσεις (πάνω από 10 σκακιέρες), με ελληνικές και ξένες ομάδες.

 

Διαχειριστής της πλατφόρμας είναι ο Εθνικός Μετρ και FIDE Master Αναστάσης Τζούμπας, ο οποίος θα λύνει με προθυμία απορίες σχετικά με τεχνικά θέματα (τηλ. 6940460097, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: at@tzoumpaschesslab.gr και anastasis.tzoumpas@gmail.com.

Διαιτητής και υπεύθυνος επικοινωνίας ορίζεται ο FIDE Arbiter  Σάββας Κυριάκου (τηλ. 6932478386, viber: 011 30 6932478386, e-mail: sakyrvar@yahoo.gr).

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

d