Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022

 

Καλή αρχή στους Πανικάριους Διαδικτυακούς Σκακιστικούς Αγώνες

  


Ο πρωταθλητής Αιγαίου Βασίλης Σαράντος κατέκτησε την πρώτη θέση στο εναρκτήριο τουρνουά των Πανικάριων Διαδικτυακών Αγώνων

 

Άρχισαν στο Σάββατο 15 Ιανουαρίου σε πλατφόρμα του chess.com οι Πανικάριοι Διαδικτυακοί Σκακιστικοί Αγώνες. Το ξεκίνημα έγινε με το ανοιχτό τουρνουά προετοιμασίας, στο οποίο πήραν μέρος 20 σκακιστές και σκακίστριες με ελβετικό σύστημα 5 γύρων.

Νικητής αναδείχθηκε ο Βασίλης  Σαράντος με 5 βαθμούς σε ισάριθμους αγώνες (100% επιτυχία!).

Δεύτερος τερμάτισε με 4 ο Αλέξανδρος Κουκουφίκης (καλύτερος Ικάριος) και στην τρίτη θέση ισοβάθμησαν με 3,5 ο Δημήτρης Καπαγιαννίδης και ο Στέφανος Χαιρόπουλος (δεύτερος καλύτερος Ικάριος). Τρίτος καλύτερος Ικάριος σκακιστής ήταν ο Γαβριήλ Χαντάντ.

Μετάλλια (χρυσό, αργυρό, χάλκινο) θα απονεμηθούν στις καλύτερες σκακίστριες: Αγγελική  Σαράντου, Ευαγγελία Μάζαρη, Ελένη Μάζαρη.

Μετάλλια στους καλύτερους βετεράνους: Γεώργιος Σερδάρης, Γαβριήλ Χαντάντ, Ιωάννης Κουκουφίκης.

Μετάλλια στους καλύτερους νέους: Αναστάσιος Δελιέζος (11 ετών!), Κωνσταντίνος Μουρατίδης, Τζέιμι Ρόουλαν.

Τα διαδικτυακά μετάλλια θα απονεμηθούν στο τέλος της διοργάνωσης των Πανικάριων Διαδικτυακών Αγώνων.

Βαθμολογικός πίνακας (με ψευδώνυμα, όπως ορίζει το chess.com) έχει αναρτηθεί στο:

https://www.chess.com/tournament/live/panikario-open-proetoimasias-2867443

 


Ο εντεκάχρονος Αναστάσιος Δελιέζος (φωτογραφία από το παγκόσμιο Ερασιτεχνών της Ρόδου), ήταν ο καλύτερος από τη νεότερη σκακιστική γενιά στην έναρξη των Πανικάριων Διαδικτυακών αγώνων 

 

Την Κυριακή 16 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε το πρώτο προκριματικό τουρνουά με ελβετικό σύστημα 3 γύρων. Αγωνίστηκαν 8 Ικάριοι και πρώτευσε ο Αλέξανδρος Κέφαλος με 3 βαθμούς (100% επιτυχία!). Μαζί με τον νικητή προκρίθηκαν και οι Κωνσταντίνος Μουρατίδης, Ευαγγελία Μάζαρη και Γιώργος Μενέγκης οι οποίοι έφθασαν στους 2 βαθμούς. Η τελική κατάταξη έχει αναρτηθεί στο https://www.chess.com/tournament/live/panikario-1o-prokrimatiko-tournoua-2867526.

 

Την Κυριακή 23 Ιανουαρίου το δεύτερο προκριματικό τουρνουά

Την ερχόμενη Κυριακή 23/1/22, ώρα έναρξης 19.00, θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο  προκριματικό τουρνουά (β΄  επίπεδο), με ελβετικό σύστημα τριών (3) γύρων και χρόνο σκέψης 20 λεπτά ανά παίκτη συν 10 δευτερόλεπτα για κάθε κίνηση. Αφορά όσους προκρίθηκαν από το πρώτο προκριματικό, καθώς και σκακιστές και σκακίστριες με βαθμό αξιολόγησης (ΕΛΟ) από 1201 μέχρι 1500.

 

Όσοι δεν έχουν δηλώσει συμμετοχή μπορούν να δηλώσουν μέχρι και 24 ώρες νωρίτερα (δηλαδή μέχρι και Σάββατο 22/1, ώρα 7 το απόγευμα), κάνοντας τα εξής βήματα:

Πρώτο βήμα: Δήλωση συμμετοχής με πλήρη στοιχεία (ονοματεπώνυμο, σύλλογος, βαθμός αξιολόγησης, καθώς και ψευδώνυμο για το chess.com), στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο skaki64@gmail.com ή στο sakyrvar@yahoo.gr.

Δεύτερο βήμα: Εγγραφή στο club του Σκακιστικού Ομίλου Ικαρίας Ι. ΤΖΕΛΕΠΗΣ (Ikaria Chess Club): https://www.chess.com/club/ikaria-chess-club/?ref_id=66936754.

Τρίτο βήμα: Δήλωση συμμετοχής στο δεύτερο προκριματικό τουρνουά:   https://www.chess.com/club/panikario-2o-prokrimatiko-tournoua/

Τέταρτο βήμα: Έναρξη  παρτίδων μέσω του συνδέσμου: https://www.chess.com/play/tournament/2867538 και πατώντας το κουμπί Join που ενεργοποιείται 1 ώρα πριν την έναρξη.

 


Η δεκαεφτάχρονη Αγγελική Σαράντου ήταν η πρώτη σκακίστρια στο τουρνουά προετοιμασίας των Πανικάριων Διαδικτυακών Αγώνων

 

Από το δεύτερο προκριματικό τουρνουά, όσοι πετύχουν 2 βαθμούς σε 3 παρτίδες (2 νίκες ή 1 νίκη και 2 ισοπαλίες), προκρίνονται στο τουρνουά του επόμενου επιπέδου (στο τρίτο προκριματικό που θα γίνει στις 30/1).

 

Όλοι οι σκακιστές και όλες οι σκακίστριες θα λάβουν αναμνηστικά διπλώματα και θα αποκτήσουν δικαίωμα συμμετοχής σε Ομαδικούς Διαδικτυακούς Αγώνες, συγκροτώντας ομάδες τοπικού χαρακτήρα (Ράχες, Άγιος Κήρυκος, Ικάριοι στην Αττική, Ικάριοι στο εξωτερικό κ.ά.) ή φύλλου και ηλικιακών κατηγοριών (άνδρες, γυναίκες, βετεράνοι, νέοι, νεάνιδες, παιδιά).

Με βάση την απόδοση τους θα κληθούν να συγκροτήσουν την αντιπροσωπευτική ομάδα της Ικαρίας σε μαζικές συναντήσεις (πάνω από 10 σκακιέρες), με ελληνικές και ξένες ομάδες.

 

Την επιτυχημένη διαδικτυακή σκακιστική εκδήλωση διοργανώνουν ο Δήμος Ικαρίας και ο Σκακιστικός Όμιλος Ικαρίας. Διαιτητής των αγώνων είναι ο Σάββας Κυριάκου (sakyrvar@yahoo.gr).

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

d