Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022

 

Αιγαιοπελαγίτικοι Διαδικτυακοί Σκακιστικοί Αγώνες

 


Πρόταση της Ικαρίας για Ομαδικό Πρωτάθλημα και Ομαδικό Κύπελλο Αιγαιοπελαγίτικης Φιλίας

 

Η επιτυχία των Πανικάριων Διαδικτυακών Αγώνων οδήγησε στο σχεδιασμό αντίστοιχων Αιγαιοπελαγίτικων σε ομαδικό επίπεδο.

Η πρόταση της Ικαρίας έγινε δεκτή από την Τοπική Επιτροπή Σκακιστικών Σωματείων Αιγαίου, καθώς και από τη πλειονότητα των ενεργών και δραστήριων συλλόγων του Αρχιπελάγους.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό θα διεξαχθούν την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου δύο ξεχωριστές διοργανώσεις.

1)    Αιγαιοπελαγίτικο Διαδικτυακό Διασυλλογικό Πρωτάθλημα

Θα πραγματοποιηθεί σε έξι (6) γενικές σκακιέρες με σύστημα πουλ απλών συναντήσεων και χρόνο σκέψης δεκαπέντε λεπτά (15΄) ανά παίκτη συν 5 πέντε δευτερόλεπτα (5΄΄) για κάθε κίνηση.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα σωματεία του Αιγαίου (χωρίς καταβολή παράβολου ή οποιαδήποτε άλλη οικονομική υποχρέωση), με μία ομάδα, την οποία θα συγκροτούν σκακιστές ή σκακίστριες εγγεγραμμένοι στο σωματείο.

 

2)    Διαδικτυακό Διασυλλογικό Κύπελλο Αιγαιοπελαγίτικης Φιλίας

Θα πραγματοποιηθεί σε τέσσερις (4) σκακιέρες, με Σύστημα Ελβετικό 5 έως 7 γύρων και χρόνο σκέψης δεκαπέντε λεπτά (15΄) ανά παίκτη συν 5 πέντε δευτερόλεπτα (5΄΄) για κάθε κίνηση.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα σωματεία – μέλη της ΤΕΣΣΑΙΓ (χωρίς καταβολή παράβολου ή οποιαδήποτε άλλη οικονομική υποχρέωση), με μία ή και περισσότερες ομάδες (β΄, γ΄, δ΄), καθώς και με επιπλέον ομάδες γυναικών, βετεράνων, νέων, νεανίδων, παιδιών ή και τοπικού χαρακτήρα (με όνομα περιοχής ή κωμόπολης ή χωριού). Σε αντίθεση με το Πρωτάθλημα, όπου θα αγωνιστούν μόνο παίκτες του σωματείου, στο Κύπελλο θα μπορούν να συμμετέχουν και σκακιστές που κατάγονται από κάθε νησί, καθώς και κάτοικοι του νησιού (και στις δύο περιπτώσεις, ανεξαρτήτως σε ποιο σωματείο ανήκουν). Υπεύθυνο για τη συγκρότηση των ομάδων είναι το κάθε Αιγαιοπελαγίτικο σωματείο.

Θα γίνουν δεκτές από την Οργανωτική Επιτροπή και ομάδες από νησιά που δεν έχουν σκακιστικό σωματείο ή είναι ανενεργό ή βρίσκεται υπό ίδρυση.

 

Προκρίσεις στο τελικό τουρνουά των Πανικάριων

Την Κυριακή 30 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε το τρίτο προκριματικό τουρνουά των Πανικάριων Διαδικτυακών Αγώνων με ελβετικό σύστημα 3 γύρων. Αγωνίστηκαν 10 σκακιστές και σκακίστριες που διαμένουν στην Αττική, στη Λέρο, στην Κω, στον Άγιο Κηρυκο, στην Πλαγιά, καθώς και, ο μαθητής Παναγιώτης Κωτσιόπουλος, στην Αγγλία.   

Νικητής αναδείχθηκε ο Γιώργο Τέσκος με 3 βαθμούς (επιτυχία 100%). Μαζί με τον νικητή προκρίνονται στο τελικό τουρνουά και οι Κώστας Ευκαρπίδης, Αναστάσης Δελιέζος και Στέφανος Χαλιορής που συγκέντρωσαν από 2 βαθμούς. Η τελική κατάταξη έχει αναρτηθεί στο:  https://www.chess.com/tournament/live/panikario-3o-prokrimatiko-tournoua-2867537. 

Στο τελικό τουρνουά θα αγωνιστούν επίσης και όσοι παίκτες έχουν εθνικό ή διεθνή βαθμό αξιολόγησης από 1901 και άνω. Θα διεξαχθεί την Κυριακή 6/2/22 με ελβετικό σύστημα επτά (7) γύρων και χρόνο σκέψης 5 λεπτά ανά παίκτη συν 5 δευτερόλεπτα για κάθε κίνηση. Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι και 24 ώρες νωρίτερα (Σάββατο 5/2, ώρα 19.00):  https://www.chess.com/club/panikario-teliko-tournoua/.

Περισσότερα στοιχεία από τον διαιτητή και υπεύθυνο επικοινωνίας FIDE Arbiter  Σάββα Κυριάκου (τηλ. 6932478386, viber: 011 30 6932478386, e-mail: sakyrvar@yahoo.gr).

 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

d