Σάββατο, 9 Ιουλίου 2016

Ίκαρος 2016 - Ικαρία – Διδυμότειχο στην έναρξη των σκακιστικών αγώνων

Το ευρύχωρο Αθλητικό Κέντρο του Αγίου Κηρύκου θα γεμίσει και φέτος από σκακιστές όλων των ηλικιών που θα συμμετάσχουν στις πολυπληθείς εκδηλώσεις του φετινού Ίκαρου!
Με τη συνάντηση των σκακιστικών ομάδων Σ.Ο. Ικαρίας και «Σπάρτακος» Διδυμοτείχου αρχίζουν την Παρασκευή 8 Ιουλίου, ώρα 7 μ.μ., στον Αθλητικό Κέντρο Αγίου Κηρύκου οι φετινές  εκδηλώσεις «Ίκαρος 2016» (δείτε το πλήρες πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων εδώ).

Το Σάββατο 9.7, ώρα 7 μ.μ., ο Ρώσος γκρανμετρ Χαριτόνοβ θα αναπτύξει σε διάλεξη τις διαφορές ανάμεσα στο γρήγορο και στο κλασικό σκάκι (κατάστρωση σχεδίου, αποφυγή συχνών λαθών κ.ά.). Μία ώρα αργότερα θα αρχίσουν οι ατομικοί αγώνες γρήγορου σκακιού σε χωριστές κατηγορίες για άνδρες, γυναίκες, νέους και βετεράνους (προκήρυξη εδώ).

Την Κυριακή 10.7, ώρα 7 μ.μ., θα διεξαχθεί το Μεσογειακό Ομαδικό Ράπιντ (προκήρυξη εδώ) και τη Δευτέρα 11.7, ώρα 7 μ.μ., πάντα στο Αθλητικό Κέντρο Αγίου Κηρύκου, θα δοθεί η έναρξη του Ανοιχτού Διεθνούς Πρωταθλήματος Αιγαίου, στο οποίο αναμένεται να συμμετάσχουν περισσότεροι από 100 σκακιστές και σκακίστριες από όλες σχεδόν της περιοχές της Ελλάδας, καθώς και από 12 ξένες χώρες!

Το γεγονός ότι στην αρχική λίστα των βαθμών αξιολόγησης βρίσκονται 5 γκραν μετρ (Χαριτόνοβ, Παυλίδης, Κοτρωνιάς, Τετέρεβ, Βέλιτσκα), και στη συνέχεια άλλοι 13 παίκτες με διεθνή τίτλο, αποτελεί σαφέστατο δείγμα των υψηλών ποιοτικών χαρακτηριστικών του φετινού «Ίκαρου».

Παράλληλα  θα οργανώνονται ποικίλες δράσεις, καλύπτοντας ευρύ φάσμα ενδιαφερόντων (http://www.ikaroschess.gr). Το σκακιστικό δωδεκαήμερο θα κλείσει το βράδυ της 19ης Ιουλίου με ολονύκτιο τουρνουά μπλιτς! (προκήρυξη εδώ)

Το έμπρακτο ενδιαφέρον και η ουσιαστική βοήθεια του Δήμου Ικαρίας, σε συνδυασμό με την τεχνογνωσία του Σκακιστικού Ομίλου Ικαρίας και την στήριξη τοπικών φορέων όπως ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Ι. Μελάς», καθώς και χορηγών, όπως η ναυτιλιακή εταιρεία Hellenic Seaways, έχουν ως αποτέλεσμα την διοργάνωση λαμπρών σκακιστικών και κατ΄ επέκταση πολιτιστικών εκδηλώσεων, οι οποίες προβάλουν το νησί μας και τονώνουν την τοπική οικονομία.

Όλοι όσοι συμβάλουν στον φετινό «Ίκαρο» μπορούν και πρέπει να αισθάνονται υπερήφανοι!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

d