Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2016

Ίκαρος 2016 - Πρεμιέρα με γρήγορο σκάκι!


Ο Αλεξάντερ Χαριτόνοβ αποκαλύπτει μυστικά επιτυχίας στο γρήγορο σκάκι ανάμεσα στις μεταφράστριες  Άννα Κουλάκοβα – Τσαρνά (αριστερά) και Ελευθερία Κοτσερώνη
Με διάλεξη του Ρώσου γκραν μετρ Αλεξάντερ Χαριτόνοβ άρχισαν στο Αθλητικό Κέντρο Αγίου Κηρύκου οι Διεθνείς Σκακιστικές Εκδηλώσεις «Ίκαρος 2016». Θέμα της ομιλίας ήταν το γρήγορο σκάκι. Αναπτύχθηκαν οι διαφορές όσον αφορά την κατάστρωση σχεδίου με τις παρτίδες κλασικού χρόνου σκέψης, οι βασικοί κανόνες επιτυχίας και η αποφυγή συνηθισμένων λαθών. Τη μετάφραση από τα ρωσικά στα ελληνικά ανέλαβε η Άννα Κουλάκοβα – Τσαρνά  και στα αγγλικά η Ελευθερία Κοτσερώνη.

Μετά το τέλος της ομιλίας ο Αλ. Χαριτόνοβ έπαιξε μία παρτίδα ράπιντ με τον Ικάριο σκακιστή Γ. Τέσκο (νικητής ο Ρώσος γκραν μετρ). Ακολούθησαν ατομικοί αγώνες γρήγορου σκακιού με  συμμετοχή 31 σκακιστών και σκακιστριών.

Νικητές στην κατηγορία ανδρών αναδείχθηκαν ο Γάλλος Ρ. Πικάρντ και ο Κ. Μουρούτης με 4 βαθμούς σε 5 αγώνες. Ακολούθησε με 3,5 ο Κ. Γεωργίου και με 3 οι Βιβιάν (Αγγλία), Αν. Παπαργυρίου, Γ. Τέσκος και Λ. Διαμαντόπουλος (αναλυτικά αποτελέσματα εδώ).

Νικήτρια στην κατηγορία γυναικών και νεανίδων αναδείχθηκε η  Μ. Γούργαρη με 4 νίκες σε ισάριθμες παρτίδες. Ακολούθησαν η Σ. Γεωργίτση (3 βαθμοί), η Α. Γεωργίτση (2), η Μ. Κεφάλου (1) και η Κ. Διαμαντάκου (αναλυτικά αποτελέσματα εδώ).

Μόνος πρώτος στους βετεράνους και με απόλυτο σκορ (5 στα 5) τερμάτισε ο Θ. Καραγιάννης. Δεύτερος με 3,5 ο Μ. Βένιος και στις επόμενες θέσεις οι Ηλ. Πατρινός, Χρ. Κεφαλής και Αχ. Μητσάκος (πρώτος στην κατηγορία άνω των 65 ετών) (αναλυτικά αποτελέσματα εδώ).

Νικητής στου νέους με 5 βαθμούς σε 6 παρτίδες αναδείχθηκε ο Π. Κοτσιόπουλος. Έπονται οι Ι. Στυλιανουδάκης (3), Στ. Μπρατσής (2) και Ισ. Κέφαλος (2). Διαιτήτευσαν οι Οδ. Βαζελάκης, Μ. Παγκάλη, Σ. Κυριάκου και Ελ. Κοτσερώνη (αναλυτικά αποτελέσματα εδώ).

Στο Ομαδικό Ράπιντ πρώτευσε η Ικαρία με απόλυτο σκορ (5 νίκες), κατεβάζοντας ισχυρή σύνθεση: Β. Σαράντος (4 βαθμοί σε 5 αγώνες), Κ. Μουρούτης (5 σε 5), Γ. Τέσκος (4σε 5), Μ. Βένιος (4 σε 5). Άλλες ατομικές διακρίσεις: Θ. Καραγιάννης (4 σε 4), Β. Παπακώστας (4,5 σε 5), Μ. Παγκαλή (3 σε 4), Κ. Νομικός (2 σε 3), Στ. Χαλιορής (3,5 σε 5), Λ. Μπατσή (3,5 σε 5), Ορ. Γιατράκος (2,5 σε 4), Ι. Διαμαντάκος (2,5 σε 4), Αν. Παπαργυρίου (3 σε 5), Δ. Χατζιάρα (3 σε 5), Ντάβος-Δούκας (3 σε 5). Σε αυτή τη διοργάνωση, που έγινε την Κυριακή 10.7, συμμετείχαν 9 τετραμελείς ομάδες. (αναλυτικά αποτελέσματα εδώ)

Μία ημέρα πριν από την επίσημη έναρξη των αγώνων οργανώθηκε συνάντηση μεταξύ του Σ.Ο. Ικαρίας και του «Σπάρτακου» Διδυμοτείχου. Από την ομάδα της Ικαρίας νίκησαν οι Μ. Βένιος, Γ. Τέσκος, Στ. Γέμελας και από το Διδυμότειχο ο 9χρονος Κ. Τσακαγιάννης.  Τελικό σκορ 3-1 υπέρ της Ικαρίας.

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται με το Ανοιχτό Διεθνές Πρωτάθλημα Αιγαίου και με πολλές παράλληλες δράσεις. Διοργανωτής είναι ο Δήμος Ικαρίας, την ευθύνη διεξαγωγής των αγώνων έχει ο Σκακιστικός Όμιλος Ικαρίας και την πρωτοβουλία των παράλληλων δράσεων ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Ι. Μελάς». Οι εκδηλώσεις «Ίκαρος» έτυχαν και φέτος ευγενικής χορηγίας της ναυτιλιακής εταιρείας Hellenic Seaways. Οι σκακιστές και οι σκακίστριες ταξιδεύουν προς την Ικαρία από τον Πειραιά, την Καβάλα και από τα νησιά που προσεγγίζουν τα πλοία «Νήσος Μύκονος» και «Νήσος Ρόδος» με έκπτωση 50%.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

d