Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020

Ίκαρος 2020: Νεανικά Αιγαίου στην Ικαρία!

Η παραλία Σεϋχέλλες, μια από τις πιο φημισμένες της Ικαρίας, περιμένει και φέτος να υποδεχθεί του σκακιστές κάθε ηλικίας!
Για πρώτη φορά στα 43 χρόνια πορείας του ο «Ίκαρος» θα συμπεριλάβει στις αγωνιστικές του δραστηριότητες και τα Νεανικά Πρωταθλήματα Αιγαίου!
 
Η Τοπική Επιτροπή Σκακιστικών Σωματείων Αιγαίου, σε συνεργασία με τον Δήμο Ικαρίας και τον Σκακιστικό Όμιλο Ικαρίας, προκήρυξε τα Ατομικά Πρωταθλήματα Αιγαίου στις ηλικιακές κατηγορίες αγοριών και κοριτσιών 8, 10, 12, 14, 16, 18 και 20 ετών. Τα Νεανικά Πρωταθλήματα Αιγαίου ενσωματώνονται στο διεθνές τουρνουά «Ίκαρος 2020», το οποίο θα διεξαχθεί από Παρασκευή 10 μέχρι και Πέμπτη 16 Ιουλίου στο Αθλητικό Κέντρο Αγίου Κηρύκου. Όλοι οι αγώνες θα αρχίζουν στις 7 μ.μ.
 
Τονίζεται με έμφαση ότι θα εφαρμοστεί πιστά το Αγωνιστικό Υγειονομικό Πρωτόκολλο της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας (διαθέσιμος χώρος 6 τ.μ. ανά σκακιέρα, υποχρεωτική χρήση μάσκας, απολυμάνσεις, υποδειγματική καθαριότητα κ.ά.).

Ανάδειξη πρωταθλητών και πρωταθλητριών
 
Ο πρώτος σκακιστής και η πρώτη σκακίστρια, μέλη σκακιστικών σωματείων Αιγαίου, από την κάθε ηλικιακή κατηγορία ανακηρύσσονται πρωταθλητής και πρωταθλήτρια Αιγαίου αντιστοίχως. Παίρνουν χρυσό μετάλλιο, σκακιστικά βιβλία και αποκτούν δικαίωμα συμμετοχής στα διαδικτυακά σκακιστικά μαθήματα και στα διαδικτυακά σιμουλτανέ, τα οποία θα γίνουν το φθινόπωρο από Έλληνα γκραν μετρ.
 
Για τη δεύτερη θέση κάθε ηλικιακής κατηγορίας προβλέπεται αργυρό μετάλλιο και συμμετοχή στα διαδικτυακά σκακιστικά μαθήματα και στα διαδικτυακά σιμουλτανέ. Για την τρίτη θέση κάθε ηλικιακής κατηγορίας προβλέπεται χάλκινο μετάλλιο. Όλοι και όλες θα διεκδικήσουν ισότιμα τα έπαθλα του διεθνούς τουρνουά, συνολικού ποσού 2.000 ευρώ.

Γενικότερα θα ισχύουν όσα αναφέρει η αρχική προκήρυξη του 43ου Διεθνούς Σκακιστικού Τουρνουά «Ίκαρος 2020» – Ανοιχτού Πρωταθλήματος Αιγαίου (http://ikariachess.blogspot.com/).

Δείτε την προκήρυξη των Νεανικών Αιγαίου 2020 εδώ.

Επιπλέον παροχές
 
Όσον αφορά τα επιδοτούμενα πακέτα διαμονής, ειδικά για τους νεαρούς Αιγαιοπελαγίτες, προβλέπεται επιπλέον έκπτωση η οποία φθάνει στο 50%.
 
Δηλαδή, για 8 διανυκτερεύσεις, το ποσόν για σκακιστές και σκακίστριες, μέλη σκακιστικών σωματείων Αιγαίου, από 20 ετών και κάτω, η τιμή σε δίκλινο δωμάτιο είναι 90 ευρώ κατ’ άτομο και σε τρίκλινο 80 ευρώ κατ’ άτομο. Για γονείς και συνοδούς ισχύει το οικογενειακό πακέτο (155 ευρώ κατ’ άτομο σε δίκλινο και 145 ευρώ κατ’ άτομο σε τρίκλινο). Η προαιρετική επιλογή του πακέτου απαλλάσσει τον σκακιστή / σκακίστρια από την καταβολή παραβόλου συμμετοχής.
 
Επιπλέον όλοι οι Αιγαιοπελαγίτες μπορούν να κάνουν χρήση έκπτωσης 30% στα ατομικά τους εισιτήρια, καθώς και στο ναύλο των οχημάτων τους, με πλοία της γραμμής Blue Star, από Μυτιλήνη, Χίο, Σάμο, Ρόδο προς Ικαρία (με επιστροφή), καθώς και έκπτωση 50% στα ατομικά τους εισιτήρια με το καταμαράν Dodekanisos Express από Κω, Κάλυμνο, Λέρο, Λειψούς, Πάτμο, Φούρνους, Πυθαγόρειο προς Ικαρία (με επιστροφή) καθώς η Dodekanisos Seaways και φέτος θα συνδράμει ουσιαστικά τους σκακιστές των Δωδεκανήσων που επιθυμούν να μεταβούν στην Ικαρία

Ομαδικό Μεσογειακό Ράπιντ
 
Το τριήμερο 17, 18 και 19 Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν παράλληλες δράσεις, όπως ατομικά ράπιντ (την Παρασκευή 17/7) για άνδρες, γυναίκες, βετεράνους και νέους, τουρνουά μπλιτς, μπλάιντ, chess960, σιμουλτανέ, διαλέξεις και άλλες εκδηλώσεις.
 
Πολύ σημαντικό σε Διασυλλογικό επίπεδο είναι το Μεσογειακό Ράπιντ “Αχιλλέας Μητσάκος”, στο οποίο θα πάρουν μέρος ομάδες χωρών, συλλόγων, καθώς και μικτές ομάδες παιδιών. Προβλέπονται χρηματικά βραβεία και μετάλλια. Δείτε την προκήρυξη εδώ.
 
Επικοινωνία με τους διοργανωτές μέσω e-mail: ikaroschess2020@gmail.com.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

d