Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021

Ίκαρος 2021: Έναρξη με προσεκτικές κινήσεις!

Άποψη του αγωνιστικού χωρου στο Αθλητικό Κέντρο Αγίου Κηρυκου το οποίο γέμισε με τραπέζια και σκακιέρες σε κατάλληλες αποστάσεις σύμφωνα με το αγωνιστικό πρωτόκολλο της ΕΣΟ και της ΓΓΑ - The playing area at Aghios Kirykos Sports Center full of tables boards in appropriate distances following the rules of the hygienic protocol due to covid-19 pandemic.
 
Άρχισε το Σάββατο 10 Ιουλίου στο Αθλητικό Κέντρο Αγίου Κηρύκου το 44ο Διεθνές Τουρνουά «Ίκαρος 2021». Αγωνίζονται 120 Έλληνες και ξένοι σκακιστές και σκακίστριες ηλικίας 7 έως 92 ετών!

Χαρακτηριστικό γνώρισμα της φετινής διοργάνωσης είναι τα αυξημένα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό. Τηρείται με σχολαστικότητα το νέο υγειονομικό πρωτόκολλο για σκακιστικούς αγώνες και, πριν από την έναρξη, επισκέφτηκε τον αγωνιστικό χώρο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ πραγματοποιώντας δεκάδες τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test).

Στη λιτή τελετή έναρξης ο αντιδήμαρχος Ικαρίας κ. Νίκος Καλαμάρας καλωσόρισε τους αγωνιζόμενους και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία. Ο διευθυντής Αγώνων Δημήτρης Σκυριανόγλου ανέλυσε τα μέτρα προστασίας και επικεντρώθηκε σε κρίσιμα σημεία.

Στον 1ο γύρο σημειώθηκαν λίγες εκπλήξεις, με ποιο χαρακτηριστικές τις νίκες επί ισχυρότερων αντιπάλων του 10χρονου Σταύρου Μαρινίδη, του 12χρονου Κωνσταντίνου Αγιακάτσικα, του 15χρονου Θεόδωρου Τράπαλη, του 16χρονου Βασίλη Σιδηρόπουλου, της 17χρονης Αγγελικής Σαράντου και του 20χρονου Νικόλαου Δάλλα.

Προηγήθηκαν εκδηλώσεις στην υπαίθρια σκακιέρα Αγίου Κηρύκου, καθώς και τουρνουά γρήγορου σκακιού στο οποίο πρώτευσε ο 14χρονος Μιχάλης Καραμίχος με 5 βαθμούς σε ισάριθμους αγώνες. Δεύτερος τερμάτισε με 3,5 ο 13χρονος Νίκος Πούπαλος και ακολούθησαν με 3 βαθμούς ο 11χρονος Αναστάσιος Δελιέζος, ο 10χρονος Σταύρος Μαρινίδης και ο 15χρονος Χαράλαμπος Ευκαρπίδης (αποτελέσματα εδώ). Δυναμικό ξεκίνημα των παιδιών!

Τους αγώνες διοργανώνουν ο Δήμος Ικαρίας και ο Σκακιστικός Όμιλος Ικαρίας με τη συνεργασία του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ιωάννης Μελάς». Χορηγοί είναι οι ακτοπλοϊκές εταιρείες  Blue Star Ferries  και Dodekanisos Seaways.

Οπτικό υλικό έχουν αναρτήσει οι χορηγοί επικοινωνίας Ικαριακή Ραδιοφωνία (βίντεο από την έναρξη) και Ράδιο-Ικαρία (φωτογραφίες).

Το 44ο Διεθνές Τουρνουά «Ίκαρος 2021» διεξάγεται χωρίς παρουσία θεατών, αλλά οι παρτίδες στα δέκα πρώτα τραπέζια μεταδίδονται ζωντανά σε όλο τον κόσμο μέσω της πλατφόρμας Lichess.

Αναλυτικά αποτελέσματα αναρτώνται στο Chess-Results και αρχείο παρτίδων θα διατηρείται στην πλούσια βάση GreekBase. Περισσότερα στοιχεία στο σάιτ των αγώνων https://ikariachess.blogspot.com/

Εκτός από το κυρίως τουρνουά ο Ίκαρος 2021 πλαισιώνεται και από παράλληλες εκδηλώσεις: Την Τετάρτη 14/7 στις 11 π.μ. θα διεξαχθεί το 11ο Ανοιχτό Μεσογειακό Ομαδικό Ράπιντ σε μνήμη Αχιλλέα Μητσάκου (προκήρυξη εδώ) ενώ την Πέμπτη 15/7 στις 11 π.μ. θα διεξαχθεί ο Διαγωνισμός Λύσης Προβλημάτων "Ίκαρος 2021" (ανακοίνωση εδώ).


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

d