Πέμπτη 14 Ιουλίου 2022

Ίκαρος 2022: Προηγείται ο Βασίλης Κοτρωνιάς

Ο μεγάλος μετρ Βασίλης Κοτρωνιάς σε παλαιότερο αγώνα σιμουλτανέ στην υπαίθρια σκακιέρα Αγίου Κηρύκου

Το μεγάλο όνομα στο ελληνικό σκάκι, ο κάτοχος του ρεκόρ με δέκα τίτλους πρωταθλητή Ελλάδας, πρώτος Έλληνας γκραν μετρ και τώρα προπονητής της Εθνικής Γυναικών Ελλάδας Βασίλης Κοτρωνιάς προηγείται μετά τον 6ο γύρο στο Διεθνές Τουρνουά «Ίκαρος 2022» - Ανοιχτό Πρωτάθλημα Αιγαίου. Συγκεντρώνει 5 βαθμούς (αήττητος με 3 νίκες και 2 ισοπαλίες). Τον ακολουθούν με 4,5 βαθμούς οι Στεφάνου, Καραγιάννης, Γεωργίου, Γαζής και οι Βέλγοι Ντε Βάχτερ και Ντε Κόνινκ. Καλύτερες σκακίστριες με 4 βαθμούς είναι η Καλύβα και η Μανάκοβα (Σερβία). Τον τίτλο του πρωταθλητή Αιγαίου διεκδικούν οι Σαράντος (Σ.Ο. Ικαρίας), Σταθάτος (Ιππότης Ρόδου) και Τέσκος (Σ.Ο. Ικαρίας). Στο β΄ γκρουπ, όπου η πλειονότητα είναι παιδιά, προηγούνται με 3,5 σε 4 οι Στ. Τσεκούρα, Α. Σαράντου, Α. Πισσίας,  Α. Γιαννακούρας και Κ. Καπαγιαννίδης. 

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσίασε το Ομαδικό Κύπελλο «Αχ. Μητσάκος». Την πρώτη θέση κατέκτησε  με 3 νίκες και 2 ισοπαλίες η νεανική ομάδα «Μαζετάκια» (Β. Φράγκος, Β. Τσεκούρα, Ρ. Σαράφης, Στ. Τσεκούρα) και τη δεύτερη, σε ισοβαθμία, η Ικαρία (Β. Σαράντος, Γ. Τέσκος, Π. Υμεναίου, Α. Σαράντου). Απόλυτο σκορ σε ατομικό επίπεδο (5 νίκες) σημείωσε ο Αν. Λέκκας της τριταθλήτριας ομάδας «Μοριάς». Συμμετείχαν 10 τετραμελείς ομάδες.

Οι αγώνες θα διεξάγονται μέχρι το βράδυ του Σαββάτου στο Αθλητικό Κέντρο Αγίου Κηρύκου. Το μεσημέρι της Κυριακής 17 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης και οι απονομές στην Κεντρική Πλατεία Αγίου Κηρύκου, αμέσως μετά τη Δοξολογία και την κατάθεση στεφάνων. Για το απόγευμα της Δευτέρας 18 Ιουλίου προγραμματίζονται εκδηλώσεις στο χώρο της υπαίθριες σκακιέρας.

Οι Διεθνείς Σκακιστικές Εκδηλώσεις «Ίκαρος 2002» διοργανώνονται για 45η χρονιά από τον Δήμο Ικαρίας και τον Σκακιστικό Όμιλο Ικαρίας. Χορηγοί είναι οι ναυτιλιακές εταιρίες Blue Star Ferries και Dodekanisos Seaways. Χορηγοί επικοινωνίας η ΕΡΤ3, η Ικαριακή Ραδιοφωνία και το Ράδιο Ικαρία. Αναλυτικά στοιχεία αναρτώνται στο https://ikariachess.blogspot.com/. Ζωντανή μετάδοση παρτίδων από το: https://www.chess.com/events/2022-ikaros-international-open.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

d