Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Βασίλης Κυριακάκης

Ο Βασίλης Κυριακάκης έχει έρθει οικογενειακώς στην Ικαρία για τους αγώνες. Αγωνίζονται ο ίδιος, ο 14χρονος υιός του Κωσταντίνος και η 14χρονη κόρη του Γαλήνη. Είναι η 2η συνεχής χρονιά που συμμετέχουν στις διεθνείς σκακιστικές εκδηλώσεις του νησιού και θεωρούν ότι οι εκδηλώσεις αυτές αποτελούν μοναδική ευκαιρία διακοπών με αγωνιστικό σκάκι και ότι η Ικαρία αποτελεί ιδανικό μέρος για ένα τέτοιο συνδυασμό.


Ο Βασίλης, η Γαλήνη και ο Κωνσταντίνος Κυριακάκης


Ο Β. Κυριακάκης είναι Δημοτικός Σύμβουλος της Λαμίας, επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης ΄΄Παρέμβαση Πολιτών για τη Λαμία΄΄ και μέλος του ΔΣ του ΣΟ Λαμίας. Μας λέει ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια αναζωογόνηση του σκακιού τόσο στη Στερεά Ελλάδα όσο και στη Φθιώτιδα ειδικότερα. Έχει επαναδραστηριοποιηθεί ο ΣΟ Λαμίας ο οποίος δίνει μεγάλη προσοχή στο σχολικό σκάκι και προσπαθεί να προσελκύσει και άλλα παιδιά.

Υπάρχουν αρκετές ισχυρές ομάδες στην Περιφέρεια της Στερεάς και μάλιστα δυο από αυτές συμμετέχουν στην Α΄ εθνική κατηγορία. Δυστυχώς όμως δεν γίνονται πολλά ατομικά τουρνουά ώστε οι σκακιστές να μπορούν να παίζουν αρκετά. Η Δημοτική παράταξη της οποίας είναι επικεφαλής ο Βασίλης θα κατέβει και φέτος στις δημοτικές εκλογές με ευρύ πρόγραμμα για το σύνολο των προβλημάτων της Λαμιώτικης κοινωνίας, το οποίο μεταξύ των άλλων εκφράζει και την αντίθεση των μελών της στην εμπορευματοποίηση του αθλητισμού. Αγωνίζονται για την ύπαρξη πολλών ελεύθερων χώρων στους οποίους οι νέοι αλλά και οι μεγαλύτεροι θα μπορούν να αθλούνται. Στο πρόγραμμα αυτό θα ενταχθούν και προτάσεις που αφορούν στο σκάκι και την ανάπτυξή του στη Λαμία.

Στα μέχρι σήμερα αιτήματα του ΣΟ Λαμίας για οικονομική στήριξη, ο Δήμος Λαμίας έχει ανταποκριθεί και γενικά είναι κοντά στο σκάκι. Παρ΄όλα αυτά ένα πρόβλημα που υπάρχει διαχρονικά στο ΣΟ Λαμίας είναι η ανυπαρξία προπονητή.

Συνέντευξη, φωτογραφία: Χρήστος Πιλάλης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

d