Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

34ο Σκακιστικό Τουρνουά “Ίκαρος” 2011 Ανοιχτό Πρωτάθλημα Αιγαίου 2011 (9-17 Ιουλίου 2011, Άγιος Κήρυκος, Ικαρία)

Χώρος: Άγιος Κήρυκος, Ικαρία, Αθλητικό Κέντρο Αγίου Κηρύκου.
Ημερομηνίες: 9-17 Ιουλίου 2011.
Σύστημα: Ελβετικό σύστημα εννέα (9) γύρων. Ισχύουν οι κανόνες της FIDE
Χρόνος Σκέψης: Ενενήντα (90) λεπτά + 30 δευτερόλεπτα ανά κίνηση (από την πρώτη κίνηση) ανά παίχτη για την ολοκλήρωση της παρτίδας.
Κριτήρια 1. Bucholtz
Ισοβαθμίας: 2. Median Bucholtz
3. Αριθμός Νικών
4. Βαθμολογική Πρόοδος και κριτήρια άρσης της
Έπαθλα: Τα συνολικά χρηματικά έπαθλα είναι € 3.600 και μοιράζονται ως εξής:
Γενική Κατάταξη: Ειδικές Κατηγορίες:
1ος Νικητής € 1000 1η Γυναίκα € 400
2ος Νικητής € 600 2η Γυναίκα € 200
3ος Νικητής € 300 3η Γυναίκα € 140
4ος Νικητής € 160 4η Γυναίκα € 80
5ος Νικητής € 130 5η Γυναίκα € 30
6ος Νικητής € 100 1ος Βετεράνος € 130
7ος Νικητής € 80 2ος Βετεράνος € 80
8ος Νικητής € 60 3ος Βετεράνος € 40
9ος Νικητής € 40
10ος Νικητής € 30
Διευκρίνιση 1: Οι σκακίστριες που δικαιούνται χρηματικά έπαθλα τόσο από τη γενική κατάταξη όσο και από τις ειδικές κατηγορίες θα λάβουν και τα δύο έπαθλα, ένα για τη γενική κατάταξη και ένα για την ειδική κατηγορία. Όλοι οι νικητές, σε όλες τις κατηγορίες, θα λάβουν κύπελλα ή μετάλλια. Επίσης θα απονεμηθούν μετάλλια στα τρία καλύτερα αγόρια και τα τρία καλύτερα κορίτσια στις κατηγορίες έως 20, 18, 16, 14, 12, 10 και 8 ετών.
Διευκρίνιση 2: Σε περίπτωση ισοβαθμίας, τα χρηματικά έπαθλα μοιράζονται σύμφωνα με το σύστημα Χορτ (οι ισοβαθμούντες λαμβάνουν κατ’ αρχήν το 50% του επάθλου που αντιστοιχεί στην κατάταξή τους σύμφωνα με τα κριτήρια ισοβαθμίας ενώ το υπόλοιπο 50% των επάθλων που αντιστοιχούν στους ισοβαθμούντες μοιράζεται εξίσου σε όλους).

Πρωταθλητής / Πρωταθλήτρια Αιγαίου 2011:
Ο πρώτος Έλληνας και η πρώτη Ελληνίδα σκακίστρια, μέλη σκακιστικών σωματείων της περιοχής του Αιγαίου θα ανακηρυχθούν αντίστοιχα Πρωταθλητής και Πρωταθλήτρια Αιγαίου για το 2011 και θα εκπροσωπήσουν την περιοχή στα αντίστοιχα Πανελλήνια Πρωταθλήματα.

Παράβολο Συμμετοχής:
Το παράβολο συμμετοχής στο Ανοιχτό Πρωτάθλημα Αιγαίου 2011 ορίζεται στα € 60 (για νέους και νέες κάτω των 20 ετών και για Αιγαιοπελαγίτες: € 40).
Εξαιρούνται από το παράβολο οι κάτοχοι διεθνών τίτλων (GM/IM/FM και WGM/WIM/WFM), όσοι έχουν προκριθεί από τις προκριματικές εκδηλώσεις, τα μέλη του Σκακιστικού Ομίλου Ικαρίας και οι Ικαριώτες σκακιστές ανεξάρτητα από το σωματείο που ανήκουν.

2o Μεσογειακό Ομαδικό Τουρνουά Ράπιντ “Ίκαρος” 2011:
Το Μεσογειακό Ομαδικό Τουρνουά Ράπιντ “Ίκαρος” 2011 είναι ένα ομαδικό ελβετικό τουρνουά ράπιντ πέντε (5) γύρων για τετραμελείς ομάδες από τις σκακιστικές ομοσπονδίες των χωρών της Μεσογείου. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν τετραμελείς ομάδες σκακιστών που προέρχονται όλοι από την ίδια ομοσπονδία (αφορά ομάδες σκακιστών από ξένες ομοσπονδιών) ενώ για ελληνικές ομάδες απαραίτητη προϋπόθεση είναι τα μέλη τους να ανήκουν (δηλ. να έχουν αθλητικό δελτίο) όλα στο ίδιο σωματείο. Οι προηγούμενοι περιορισμοί αίρονται στην περίπτωση που όλα τα μέλη μιας ομάδας έχουν διεθνή βαθμό αξιολόγησης κάτω από 2000 ή ο μέσος όρος της ομάδας είναι κάτω από 1800 ή είναι όλοι κάτω των 20 ετών.
Εκτός των τεσσάρων βασικών παικτών κάθε ομάδα μπορεί να δηλώσει και έναν αναπληρωματικό. Με τη δήλωση συμμετοχής οι ομάδες πρέπει να δηλώσουν τα ονόματα των μελών τους, τη σειρά με την οποία θα αγωνίζονται καθώς και το όνομα του αναπληρωματικού τους (αν υπάρχει). Αλλαγές στη σύνθεση των ομάδων και τη σειρά των σκακιστών επιτρέπονται μέχρι και πριν την κλήρωση του πρώτου γύρου. Ο αναπληρωματικός κάθε ομάδας, αν χρησιμοποιηθεί, αγωνίζεται υποχρεωτικά στην 4η σκακιέρα.
Η τελική κατάταξη των ομάδων καθορίζεται από το σύνολο των βαθμών τους (Νίκη=2, Ισοπαλία=1, Ήττα=0). Σε περίπτωση ισοβαθμίας το πρώτο κριτήριο είναι το αποτέλεσμα μεταξύ των ισόβαθμων ομάδων (μόνο όμως στην περίπτωση που όλες οι ισόβαθμες ομάδες έχουν αγωνισθεί μεταξύ τους). Δεύτερο κριτήριο ισοβαθμίας είναι το σύνολο των πόντων κάθε ομάδας ενώ σε περίπτωση νέας ισοβαθμίας εφαρμόζεται το κριτήριο Buchholz με άθροισμα πόντων αντιπάλων.
Χρηματικά έπαθλα: 1η Νικήτρια: € 200, 2η Νικήτρια: € 100, 3η Νικήτρια: € 50. Επιπλέον τα μέλη των νικητριών ομάδων θα λάβουν αναμνηστικά μετάλλια. Επίσης θα απονεμηθούν μετάλλια στην πρώτη ελληνική ομάδα ανά γεωγραφική περιοχή (Ένωση, Τοπική Επιτροπή), στην πρώτη ομάδα γυναικών, στην πρώτη ομάδα κάτω των 20 ετών, κάτω των 16 ετών και κάτω των 12 ετών. Περισσότερες λεπτομέρειες θα αναφέρονται σε συμπληρωματική προκήρυξη.
Διευκρίνιση: Ως χώρες της Μεσογείου λογίζονται οι: Άγιος Μαρίνος, Αίγυπτος, Αλβανία, Αλγερία, Βοσνία & Ερζεγοβίνη, Γαλλία, Ιταλία, Ελλάδα, Ισπανία, Ισραήλ, Κροατία, Κύπρος, Λίβανος, Λιβύη, Μάλτα, Μαρόκο, Μαυροβούνιο, Μονακό, Παλαιστίνη, Σερβία, Σλοβενία, Συρία, Τουρκία, Τυνησία.

Έξοδα Συμμετοχής – Πακέτο Προσφοράς:
Οι παροχές και το κόστος του ειδικού πακέτου προσφοράς προς τους συμμετέχοντες του φεστιβάλ θα ανακοινωθούν αναλυτικά σε συμπληρωματική προκήρυξη.

Παροχές σε τιτλούχους και φιλοξενούμενους:
Για τους GMs/WGMs, και IMs/WIMs (μέχρι ένα ορισμένο αριθμό), καθώς και για τους παίχτες που έχουν προκριθεί από τις προκριματικές διοργανώσεις, η οργανωτική επιτροπή θα παρέχει ειδικές συνθήκες φιλοξενίας που θα ανακοινωθούν αναλυτικά σε συμπληρωματική προκήρυξη.

Πληροφορίες – Δηλώσεις Συμμετοχής:
Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα:
6947-829772 (κ. Δημήτρης Καπαγιαννίδης)
6977-730286 (κ. Άντζελα Σιάκα)
ή μπορούν να στείλουν e-mail στη διεύθυνση: ikaroschess@gmail.com
Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση για τα νέα του Σκακιστικού Φεστιβάλ “Ίκαρος” 2011, αλλά και πληροφορίες για το νησί της Ικαρίας οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν τις ιστοσελίδες: http://ikariachess.blogspot.com και http://www.island-ikaria.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

d