Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες 2011

Τοπική Επιτροπή Σκακιστικών Σωματείων Αιγαίου

Αρ. πρωτ. 172 / 31.3.2011

Προς: 1) Σκακιστικά Σωματεία Αιγαίου

2) Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία

3) Τοπική Επιτροπή Διαιτησίας Αιγαίου

Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες 2011

Γενική Προκήρυξη

Οι Αιγαιοπελαγίτικοι Ομαδικοί Αγώνες (Πρωτάθλημα Αιγαίου, Κύπελλο Αιγαίου, Πρωτάθλημα Παίδων – Κορασίδων, Πρωτάθλημα Γυναικών, Πρωτάθλημα Ράπιντ), καθώς και οι Αιγαιοπελαγίτικοι Ατομικοί Αγώνες Παίδων – Κορασίδων και τα Ατομικά Πρωταθλήματα Ράπιντ και Μπλιτς θα διεξαχθούν στη Σαντορίνη από 26 Απριλίου μέχρι 1 Μαΐου 2011.

Τους αγώνες συνδιοργανώνουν η ΤΕΣΣ Αιγαίου και ο ΑΣΟ Σαντορίνης, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας.

Μεγάλος χορηγός αγώνων είναι η Blue Star Ferries (http://www.bluestarferries.gr), η οποία προσφέρει για τους σκακιστές και τις σκακίστριες των ομάδων του Αιγαίου δωρεάν εισιτήρια με τα πλοία της προς και από την Σαντορίνη.

Την ευθύνη της διεξαγωγής των αγώνων θα έχει η Οργανωτική Επιτροπή, η οποία θα συγκροτηθεί από έναν εκπρόσωπο κάθε σωματείου, το οποίο θα συμμετάσχει σε μία τουλάχιστον διοργάνωση. Μέχρι τη συγκρότηση της Οργανωτικής Επιτροπής, τα διάφορα θέματα θα αντιμετωπίζονται από την ΤΕΣΣ Αιγαίου και τον ΑΣΟ Σαντορίνης. Τον συντονισμό των ενεργειών έχει αναλάβει ο αντιπρόεδρος της ΤΕΣΣ Αιγαίου και μέλος του Δ.Σ. της ΕΣΟ Δημήτρης Σιαμέτης.

Διευθυντής Αγώνων ορίζεται ο πρόεδρος του ΑΣΟ Σαντορίνης Παναγιώτης Φρεντζάς.

Οι διαιτητές θα οριστούν από την ΤΕΔ Αιγαίου, ύστερα από πρόταση του ΑΣΟ Σαντορίνης. Το πρόγραμμα θα είναι πολύ πυκνό και θα περιλαμβάνει αγώνες πρωί και απόγευμα (οι συναντήσεις για το Κύπελλο και για το Ομαδικό Παίδων – Κορασίδων θα γίνονται ταυτόχρονα), ενώ οι ατομικοί αγώνες θα παίζονται μεσημέρι ή βράδυ. Με απόφαση της Οργανωτικής Επιτροπής οι χρόνοι σκέψης που αναφέρονται στις αναλυτικές προκηρύξεις θα μπορούν να μειωθούν (εντός των επιτρεπτών πλαισίων του Κανονισμού Αγώνων της ΕΣΟ και της ΦΙΝΤΕ), ώστε να υλοποιηθεί χωρίς προβλήματα το αγωνιστικό πρόγραμμα.

Σε περίπτωση αδυναμίας πραγματοποίησης όλου του προγράμματος θα διεξαχθούν κατά σειρά προτεραιότητας (σύμφωνα με τις υποχρεώσεις εκπροσώπησης σε πανελλήνιους αγώνες) οι εξής διοργανώσεις:

Σύστημα αγώνων για το Ομαδικό Πρωτάθλημα Αιγαίου (Προκριματικός Όμιλος Α΄ Εθνικής) και το Ομαδικό Πρωτάθλημα Παίδων – Κορασίδων Αιγαίου:

  • Μέχρι 6 ομάδες: Ένας όμιλος με σύστημα πουλ απλών συναντήσεων.
  • Για 7 ή 8 ομάδες: στην α΄ φάση οι ομάδες χωρίζονται σε 2 υποομίλους (σύστημα πουλ απλών συναντήσεων) ως εξής: η 1η ομάδα στην κατάταξη της αντίστοιχης διοργάνωσης του 2010 αγωνίζεται στον α΄ όμιλο, η 2η ομάδα και η 3η ομάδα στον β΄ όμιλο, η 4η ομάδα και η 5η ομάδα στον α΄ όμιλο, η 6η ομάδα και η 7η ομάδα στον β΄ όμιλο και η 8η ομάδα στον α΄ όμιλο. Αν οι ομάδες είναι 7 τότε η 7η ομάδα δεν παίζει υποχρεωτικά στον β΄ όμιλο, αλλά γίνεται κλήρωση για το πού θα παίξει. Για τον χωρισμό σε υποομίλους οι ομάδες που δεν πήραν μέρος στην αντίστοιχη διοργάνωση του 2010 καταλαμβάνουν, ύστερα από κλήρωση, τις τελευταίες θέσεις. Β΄ φάση: αγώνες κατάταξης. Ημιτελικός για θέσεις 1-4: πρώτος α΄ ομίλου με δεύτερο β΄ ομίλου και δεύτερος α΄ ομίλου με πρώτο β΄ ομίλου. Τελικός για θέση 1-2: νικήτριες ομάδες. Τελικός για θέσεις 3-4: ηττημένες ομάδες (αντίστοιχοι αγώνες κατάταξης και για τις επόμενες θέσεις).

Σύστημα αγώνων για Ομαδικό Κύπελλο Αιγαίου:

  • Συμμετοχή 8 ομάδων: Σύστημα νοκ-άουτ απλών συναντήσεων με ελεύθερη κλήρωση.
  • Λιγότερες από 8 ομάδες: Σύστημα νοκ-άουτ απλών συναντήσεων με ελεύθερη κλήρωση. Προκειμένου στον 2ο γύρο –ημιτελικό- να αγωνιστούν 4 ομάδες, σε περίπτωση που ο συνολικός αριθμός των ομάδων είναι 7, η πρώτη ομάδα στην κατάταξη του Κυπέλλου 2010 (Σ.Ο. Μυτιλήνης) προκρίνεται για τον δεύτερο γύρο. Σε περίπτωση που οι ομάδες θα είναι 6 τότε το δικαίωμα πρόκρισης στον 2ο γύρο θα έχει και η δεύτερη ομάδα του 2010 (Σ.Ο. Σαντορίνης), ενώ αν οι ομάδες είναι 5 προκρίνεται και η τρίτη ομάδα (Σ.Ο. Ικαρίας).
  • Σε περίπτωση που συμμετάσχουν 9 ομάδες, θα εφαρμοστεί το εξής σύστημα: στον 1ο γύρο συναντώνται οι 6 από τις 9 με σύστημα νοκ άουτ (προκρίνονται χωρίς αγώνα οι τρεις πρώτες ομάδες του περσινού Κυπέλλου). Στον 2ο γύρο συναντώνται (με ελεύθερη κλήρωση και σύστημα νοκ άουτ) οι τρεις που προκρίθηκαν με αγώνα και οι τρεις που προκρίθηκαν χωρίς αγώνα. Στην τελική φάση αγωνίζονται, με σύστημα πουλ, οι τρεις που προκρίθηκαν από τον 2ο γύρο, για την ανάδειξη της κυπελλούχου. Σε αυτή την περίπτωση ο 1ος γύρος θα διεξαχθεί την Τρίτη 26/4 (πρωί).

Για τις ομάδες που αποκλείονται προβλέπονται αγώνες κατάταξης. Στους αγώνες κατάταξης μπορεί να συμμετέχει κάποιο σωματείο και με δεύτερη ομάδα, καθώς και τα υπό ίδρυση Αιγαιοπελαγίτικα σωματεία (με δική τους κάλυψη δαπανών).

Σύστημα αγώνων για το Ατομικό Πρωτάθλημα Παίδων – Κορασίδων.

Πουλ ή Ελβετικό, ανάλογα με τις συμμετοχές. Αυτή η διοργάνωση, ύστερα από απόφαση της Οργανωτικής Επιτροπής, μπορεί να ενσωματωθεί στο Ομαδικό Πρωτάθλημα Παίδων – Κορασίδων και οι προκρίσεις να δοθούν με βάση τα ατομικά σκορ κάθε παίκτη.

Εάν οι συνθήκες το επιτρέπουν θα διεξαχθούν το Ομαδικό Πρωτάθλημα Γυναικών Αιγαίου με σύστημα πουλ απλών συναντήσεων, σε 3 σκακιέρες, από Τρίτη 26 μέχρι και Σάββατο 30 Απριλίου (παράλληλα με το Κύπελλο και το Παίδων – Κορασίδων), καθώς και Ομαδικοί και Ατομικοί Αγώνες Γρήγορου Σκακιού.

Σύμφωνα με την γενική προκήρυξη της ΕΣΟ τα μέλη των ομάδων πρέπει να έχουν Δελτίο Αθλητικής Ταυτότητας και Υγείας θεωρημένο, το οποίο θα προσκομίζεται στο διαιτητή της συνάντησης πριν την έναρξη του αγώνα. Ο διαιτητής ελέγχει σχολαστικά την εγκυρότητα και πληρότητα του Δ.Α.Τ. και Υγείας κάθε αθλητή. Απαγορεύεται η συμμετοχή αθλητών που δεν θα προσκομίσουν έγκυρο Δ.Α.T. και Υγείας Αθλητή πριν την έναρξη των αγώνων. Σκακιστής ή σκακίστρια, που δεν έχει προσέλθει για να αγωνιστεί μετά την πάροδο 1 ώρας από την προγραμματισμένη έναρξη των αγώνων, μηδενίζεται.

Επίσης σύμφωνα με απόφαση της ΕΣΟ όλα τα σωματεία, ανεξάρτητα από την κατηγορία στην οποία ανήκουν, έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν ένα κοινοτικό σκακιστή-τρια μόνο στις γενικές σκακιέρες και στη γυναικεία, η δήλωση του οποίου-ας θα γίνεται πριν την έναρξη των περιφερειακών πρωταθλημάτων των Ενώσεων και Τοπικών Επιτροπών και σύμφωνα με τις αντίστοιχες προκηρύξεις (καταληκτική ημερομηνία για τους Ομαδικούς Αγώνες Αιγαίου ορίζεται η 15η Απριλίου 2011). Σε περίπτωση που το σωματείο δεν δηλώσει ή δεν χρησιμοποιήσει τον παίκτη που δήλωσε, μπορεί να γνωστοποιήσει στην ΕΣΟ (όχι πλέον στην Τοπική Επιτροπή) μέχρι τις 27 Μαΐου το όνομα άλλου σκακιστή, τον οποίο θα χρησιμοποιήσει σε επόμενους Ομαδικούς Αγώνες.

Κατ΄ εξαίρεση επιτρέπεται η συμμετοχή κοινοτικού σκακιστή-στριας στις «αναπτυξιακές» νεανικές σκακιέρες, με την προϋπόθεση ότι κατοικεί μόνιμα στην Ελλάδα. Για την πιστοποίηση του μόνιμου της κατοικίας είναι απαραίτητη η προσκόμιση πρόσφατης βεβαίωσης (μηνός) ελληνικού σχολείου/σχολής ή ξένου σχολείου που εδρεύει στην Ελλάδα. Σε περίπτωση που δεν είναι μαθητής-τρια τότε θα πρέπει να προσκομίζεται αντίγραφο φορολογικής δήλωσης των γονέων για το προηγούμενο οικονομικού έτος.

Ο αγωνιστικός χώρος και το ξενοδοχείο διαμονής θα ανακοινωθούν σε λίγες ημέρες.

Περισσότερα στοιχεία για το αγωνιστικό μέρος, την μετάβαση και την διαμονή από τον διευθυντή Αγώνων Παναγιώτη Φρεντζά, τηλ. 22860-27140 και 6949174698.

Για την ΤΕΣΣ ΑΙΓΑΙΟΥ

Ο Πρόεδρος Ο Αντιπρόεδρος Ο Γραμματέας

Κοσμάς Κέφαλος Δημήτρης Σιαμέτης Κώστας Χατζηπαυλής

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΚΑΚΙΣΤΩΝ ΣΥΡΟΥ
ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΛΗΜΝΟΣ»
ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ «ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΖΕΛΕΠΗΣ»

ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΚΑΖΩΝΗΣ» ΚΑΛΥΜΝΟΥ
ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΑΡΒΑΣΙΟΥ ΧΙΟΥ – ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ «Ο ΦΑΡΟΣ»
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΜΟΡΓΟΥ

ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΝΕΑΣ ΚΟΥΤΑΛΗΣ ΛΗΜΝΟΥ

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ

ΚΩΑΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ «ΦΙΛΙΝΟΣ»
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΧΙΟΥ - ΒΡΟΝΤΑΔΩΝ

ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ «ΙΠΠΟΤΗΣ» ΡΟΔΟΥ

ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΩΝ ΛΕΡΟΥ «ΑΡΤΕΜΗ»
ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΤΟΠΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ ΑΙΓΑΙΟΥ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

d