Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Αγωνιστικό «παρών» από τη νέα σκακιστική γενιά!Ο Γιώργος Γκούμας νίκησε πέρσι, στην εκπνοή των αγώνων, τον διαρκώς προπορευόμενο Ουζμπέκο γκραν μετρ Ζαγκρεμπέλνι και ισοβάθμησαν στην πρώτη θέση!


ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ

Δελτίο Τύπου 29 Ιουνίου 2012

Σπουδαίοι παίκτες της νέας ελληνικής σκακιστικής γενιάς θα αγωνιστούν με προοπτικές διάκρισης στο Διεθνές Τουρνουά «Ίκαρος 2012».
Κυριότεροι εκπρόσωποί τους  (σε παρένθεση το σωματείο τους, ο διεθνής βαθμός αξιολόγησης και η ημερομηνία γέννησης), είναι οι: Νίκος Γαλόπουλος ("Γαλαξίας" Θεσσαλονίκης, 2405, 19/5/1993), Γιώργος Γκούμας ("Φυσιολάτρης" Νίκαιας, 2402, 9/2/1991), Επαμεινώνδας Κουρούσης ("Παλαμήδης ο Ευβοεύς" Χαλκίδας, 2324, 29/8/1991) και Σωτήρης Μαλικέντζος (Ε.Σ. Θεσσαλονίκης, 2324, 1/7/1992), οι οποίοι έχουν όλες τις δυνατότητες να διεκδικήσουν νόρμα διεθνούς τίτλου, αντιμετωπίζοντας με αξιώσεις ξένους διεθνείς μετρ και γκραν μετρ.
Τα Ικαριακά τουρνουά έχουν καλή παράδοση εξαιρετικών εμφανίσεων από νεαρούς σκακιστές, με πιο πρόσφατη τη νίκη του Γιώργου Γκούμα, στον τελευταίο γύρο του  περσινού τουρνουά, επί του διαρκώς προπορευόμενου Ουζμπέκου γκραν μετρ Ζαγκρεμπέλνι, με τον οποίο τελικώς ισοβάθμησαν στην πρώτη θέση.
Το Ανοιχτό Διεθνές Πρωτάθλημα Αιγαίου, καθώς και οι παράλληλες εκδηλώσεις «Ίκαρος 2012» θα διεξαχθούν από 7 έως 15 Ιουλίου στο Αθλητικό Κέντρο Αγίου Κηρύκου. Η σχετική προκήρυξη έχει αναρτηθεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://ikariachess.blogspot.gr/

Αγώνες για αρχάριους
Η ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία, να οργανωθεί πέρσι -παράλληλα με το μεγάλο τουρνουά- και ένα μικρότερο, για αρχάριους και μικρά παιδιά  είχε εξαιρετικά αποτελέσματα: νέα μέλη πύκνωσαν τις γραμμές του Ικαριακού σκακιού, παρακολούθησαν τον χειμώνα σκακιστικά μαθήματα (στην Ικαρία και στην Αθήνα) και φέτος είναι έτοιμα να αγωνιστούν με ισχυρούς και έμπειρους αντιπάλους.
Ανάλογοι αγώνες θα γίνουν και φέτος (7-15 Ιουλίου) και επιπλέον το διήμερο πριν από την έναρξη του διεθνούς τουρνουά τουρνουά, δηλαδή την Πέμπτη 5/7 και την Παρασκευή 7/7 (ώρα έναρξης 7 μ.μ.), θα οργανωθεί στο Αθλητικό Κέντρο Αγίου Κηρύκου, προκριματικό τουρνουά για παιδιά.

Η αναχώρηση από τον Πειραιά
Οι σκακιστές και οι σκακίστριες που θα αγωνιστούν στο Ανοιχτό Διεθνές Πρωτάθλημα Αιγαίου, στο Μεσογειακό Ομαδικό Ράπιντ και στις άλλες εκδηλώσεις «Ίκαρος 2012» θα αναχωρήσουν από το λιμάνι του Πειραιά με το πλοίο «Ιεράπετρα» την Παρασκευή 6 Ιουλίου, στις 6 το απόγευμα. Μία ώρα πριν από την αναχώρηση, ο Δημήτρης Καπαγιαννίδης (τηλ. 6947-829772) και η  Άντζελα Σιάκα  (6977-730286), θα μοιράζουν τα εισιτήρια. Η ΑΝΕΚ, χορηγός μετακίνησης των σκακιστών και σκακιστριών, πέραν της έκπτωσης κατά 30% των εισιτηρίων και των οχημάτων των παικτών, εξασφάλισε με μία ευγενική χειρονομία καμπίνες σε όσους είχαν ζητήσει. 
Η επιστροφή από τον Άγιο Κήρυκο είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 15 Ιουλίου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

d