Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

38ο Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά “Ίκαρος” 201538ο Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά “Ίκαρος” 2015
Ανοιχτό Πρωτάθλημα Αιγαίου 2015
(11-19 Ιουλίου 2015, Άγιος Κήρυκος, Ικαρία) 

Ακόμη μια χρονιά, την 38η στη σειρά, ο "Ίκαρος" προετοιμάζεται για τη φιλοξενία των Ελλήνων και ξένων σκακιστών που θα επισκεφθούν το φετινό καλοκαίρι την όμορφη Ικαρία για να συνδυάσουν σκάκι με οικονομικές διακοπές. Το 38ο Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά “Ίκαρος” 2015 θα διεξαχθεί από Σάββατο 11 ως Κυριακή 19 Ιουλίου στον Άγιο Κήρυκο, την πρωτεύουσα της Ικαρίας με κάποιες αλλαγές που ελπίζουμε ότι θα δώσουν περισσότερο ενδιαφέρον στο τουρνουά. 


Όπως πάντα βασικό στόχος της διοργάνωσης είναι να δώσει την ευκαιρία στους Έλληνες και ξένους σκακιστές που θα βρεθούν στην Ικαρία να συνδυάσουν ένα ανταγωνιστικό τουρνουά με ευχάριστες και οικονομικές διακοπές. Έτσι το κόστος συμμετοχής είναι και φέτος χαμηλό (το βασικό πακέτο φιλοξενίας είναι στα 200 ευρώ το άτομο σε δίκλινο δωμάτιο για το διάστημα 11-19 Ιουλίου (χωρίς διατροφή) και περιλαμβάνει επιπλέον το παράβολο συμμετοχής και τις καθημερινές μετακινήσεις προς το χώρο των αγώνων αλλά και τη μεταφορά από και προς το λιμάνι του Ευδήλου, αν αυτό είναι αναγκαίο λόγω των ακτοπλοϊκών δρομολογίων). Προβλέπονται μειωμένες τιμές για όσους προτιμήσουν τρίκλινο ή τετράκλινο δωμάτιο και φυσικά εκπτώσεις για οικογένειες, νέους, ομάδες σωματείων και ανέργους ενώ προβλέπονται επιπλέον εκπτώσεις για όσους προκαταβάλλουν τα έξοδα συμμετοχή τους. Επιπλέον, η οργανωτική επιτροπή θα καταβάλει προσπάθεια ώστε να επιτύχει και φέτος ειδικά μειωμένες τιμές για τους σκακιστές που θα ταξιδέψουν ακτοπλοϊκώς στην Ικαρία.

Αγωνιστικά το τουρνουά εισάγει φέτος μια καινοτομία καθώς οι σκακιστές θα αγωνιστούν σε δύο διαφορετικούς ομίλους δυναμικότητας έναν (Όμιλος Α’) για σκακιστές με βαθμό διεθνούς αξιολόγησης ≥ 1500 και έναν (Όμιλος Β’) για σκακιστές με βαθμό διεθνούς αξιολόγησης ≤ 1600 (Οι σκακιστές με βαθμό αξιολόγησης μεταξύ 1500 και 1600 μπορούν να επιλέξουν όμιλο συμμετοχής).

Την αναλυτική προκήρυξη του τουρνουά, που όπως πάντα θα περιλαμβάνει και αρκετές παράλληλες εκδηλώσεις (το ετήσιο Μεσογειακό ομαδικό τουρνουά ράπιντ, τουρνουά μπλιτζ, μπλάιντ, διαγωνισμό λύσης προβλημάτων κ.α.), μπορείτε να τη δείτε εδώ ή να την κατεβάσετε σε μορφή .doc ή .pdf.

Για όσους έχουν επισκεφθεί την Ικαρία στο παρελθόν το νησί δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, όμως όσοι σκέφτονται να το επισκεφθούν για πρώτη φορά μπορούν να βρουν αναλυτικές πληροφορίες στις ιστοσελίδες: http://www.island-ikaria.com, http://www.nikaria.gr, http://ikarianet.gr, http://ikariaki.gr και http://www.ikariamag.gr, ενώ όσοι θέλουν να πάρουν μια γεύση της φυσική ομορφιάς του νησιού μπορούν να δουν πολύ ωραίες πανοραμικές φωτογραφίες στη διεύθυνση:
(επιλογή τοποθεσίας μέσω του χάρτη google ή από το μενού Locations (Τοποθεσίες)) 

Τέλος όσοι επιθυμούν να μάθουν περισσότερα για την ατμόσφαιρα του τουρνουά και να δουν τη γνώμη άλλων σκακιστών για το νησί και τη διοργάνωση μπορούν να επισκεφθούν τους ακόλουθους συνδέσμους:


Επίσης αποτελέσματα και πληροφορίες για τις προηγούμενες διοργανώσεις του Ίκαρου υπάρχουν στις ακόλουθες ιστοσελίδες:


Η επίσημη ιστοσελίδα του τουρνουά από την οποία μπορεί κανείς να ενημερώνεται για τα νέα της διοργάνωσης είναι:


ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν για πληροφορίες με τα τηλέφωνα:

6947-829772 (κ. Δημήτρης Καπαγιαννίδης)
6977-730286 (κ. Άντζελα Σιάκα) 

ή μπορούν να στείλουν e-mail στη διεύθυνση: ikaroschess@gmail.com


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

d