Κυριακή 10 Απριλίου 2016

39ο Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά “Ίκαρος” 2016
Ξεκίνησαν και φέτος οι προετοιμασίες για το 39ο Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά “Ίκαρος» 2016 το οποίο θα διεξαχθεί από Δευτέρα 11 έως Τρίτη 19 Ιουλίου 2016 αλλά θα συμπεριλάβει φέτος και ένα διήμερο σκακιστικών εκδηλώσεων το Σαββατοκύριακο 9-10 Ιουλίου για όσους αποφασίσουν να έρθουν νωρίτερα.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το τουρνουά απευθύνεται σε Έλληνες και ξένους σκακιστές κάθε δυναμικότητας οι οποίοι επιθυμούν να συνδυάσουν ένα ενδιαφέρον και ανταγωνιστικό σκακιστικό τουρνουά με ευχάριστες και οικονομικές διακοπές. Οι ομορφιές της Ικαρίας, η αίσθηση χαλαρότητας και ελευθερίας που χαρακτηρίζει το νησί αλλά και το χαμηλό κόστος φιλοξενίας για τους συμμετέχοντες στο τουρνουά δημιουργούν τις κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε ο στόχος της διοργάνωσης να επιτευχθεί!

Το κόστος συμμετοχής είναι και φέτος χαμηλό (το βασικό πακέτο φιλοξενίας είναι στα 200 ευρώ το άτομο σε δίκλινο δωμάτιο για το διάστημα 11-19 Ιουλίου (χωρίς διατροφή) και περιλαμβάνει επιπλέον το παράβολο συμμετοχής και τις καθημερινές μετακινήσεις προς το χώρο των αγώνων αλλά και τη μεταφορά από και προς το λιμάνι του Ευδήλου, αν αυτό είναι αναγκαίο λόγω των ακτοπλοϊκών δρομολογίων). Προβλέπονται μειωμένες τιμές για όσους προτιμήσουν τρίκλινο ή τετράκλινο δωμάτιο και φυσικά εκπτώσεις για οικογένειες, νέους, ομάδες σωματείων και ανέργους ενώ προβλέπονται επιπλέον εκπτώσεις για όσους προκαταβάλλουν τα έξοδα συμμετοχή τους. Επιπλέον, η οργανωτική επιτροπή θα καταβάλει προσπάθεια ώστε να επιτύχει και φέτος ειδικά μειωμένες τιμές για τους σκακιστές που θα ταξιδέψουν ακτοπλοϊκώς στην Ικαρία.

Αγωνιστικά το τουρνουά θα χωριστεί και φέτος σε δύο διαφορετικούς ομίλους: έναν (Όμιλος Α’) για σκακιστές με βαθμό διεθνούς αξιολόγησης ≥ 1500 και έναν (Όμιλος Β’) για σκακιστές με βαθμό διεθνούς αξιολόγησης ≤ 1600 (Οι σκακιστές με βαθμό αξιολόγησης μεταξύ 1500 και 1600 μπορούν να επιλέξουν όμιλο συμμετοχής). Στον Α’ Όμιλο θα διεξαχθούν 9 γύροι ενώ στο Β’ Όμιλο οι γύροι θα είναι 7 ώστε το πρόγραμμα να είναι λίγο πιο χαλαρό και οι συμμετέχοντες να έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν ακόμη περισσότερο τις διακοπές τους.

Επίσης, όπως ήδη αναφέρθηκε, φέτος θα υπάρξουν και αρκετές σκακιστικές εκδηλώσεις το Σαββατοκύριακο (9-10 Ιουλίου) πριν το κυρίως τουρνουά στις οποίες θα περιλαμβάνονται ατομικά και ομαδικά τουρνουά μπλιτζ και ράπιντ, αγώνες μπλάιντ, διαγωνισμοί λύσης προβλημάτων κ.α. (λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σε συμπληρωματική προκήρυξη). Να ένας ακόμη καλός λόγος να έρθει φέτος κανείς στην Ικαρία νωρίτερα!

Την αναλυτική προκήρυξη του τουρνουά, που όπως πάντα θα περιλαμβάνει και αρκετές παράλληλες εκδηλώσεις μπορείτε να τη δείτε εδώ ή να την κατεβάσετε σε μορφή .doc ή .pdf.

Για όσους έχουν επισκεφθεί την Ικαρία στο παρελθόν το νησί δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, όμως όσοι σκέφτονται να το επισκεφθούν για πρώτη φορά μπορούν να βρουν αναλυτικές πληροφορίες στις ιστοσελίδες: http://www.island-ikaria.com, http://www.nikaria.gr, http://ikarianet.gr, http://ikariaki.gr και http://www.ikariamag.gr, ενώ όσοι θέλουν να πάρουν μια γεύση της φυσική ομορφιάς του νησιού μπορούν να δουν πολύ ωραίες πανοραμικές φωτογραφίες στη διεύθυνση:

(επιλογή τοποθεσίας μέσω του χάρτη google ή από το μενού Locations (Τοποθεσίες))

Τέλος όσοι επιθυμούν να μάθουν περισσότερα για την ατμόσφαιρα του τουρνουά και να δουν τη γνώμη άλλων σκακιστών για το νησί και τη διοργάνωση ας ρίξουν μια ματιά εδώ.

Η επίσημη ιστοσελίδα του τουρνουά από την οποία μπορεί κανείς να ενημερώνεται για τα νέα της διοργάνωσης είναι:


ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν για πληροφορίες με τα τηλέφωνα:

6947-829772 (κ. Δημήτρης Καπαγιαννίδης)
6977-730286 (κ. Άντζελα Σιάκα)

ή μπορούν να στείλουν e-mail στη διεύθυνση: ikaroschess@gmail.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

d