Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021

Ίκαρος 2021: Σημαντικές εκπτώσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια από τη Blue Star Ferries και τη Dodekanisos Seaways

Άποψη του λιμανιού του Αγίου Κηρύκου από το πλοίο
 
Για άλλη μια φορά οι ακτοπλοϊκές εταιρείες Blue Star Ferries και Dodekanisos Seaways, οι οποίες δραστηριοποιούνται στη γραμμή της Ικαρίας, στηρίζουν έμπρακτα το Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά "Ίκαρος", παρέχοντας χορηγία με τη μορφή εκπτώσεων σε όσους ταξιδέψουν στην Ικαρία για το τουρνουά.
 
Η Blue Star Ferries είναι εδώ και πολλά χρόνια σταθερός συμπαραστάτης της διοργάνωσης. Φέτος, για ακόμη μια χρονιά, στηρίζοντας όχι μόνο τον "Ίκαρο" αλλά και τη γενικότερη προσπάθεια τόνωσης του ελληνικού τουρισμού, η εταιρεία προσφέρει έκπτωση 40% στα εισιτήρια και στο ναύλο των οχημάτων των σκακιστών από Πειραιά, Θεσσαλονίκη Καβάλα, Ρόδο, Κω, Κάλυμνο, 30% από Μυτιλήνη, Χίο, Σάμο και 20% σε επιβάτες και οχήματα για μετακινήσεις με το Ταχύπλοο Επιβατηγό - Οχηματαγωγό Catamaran Hellenic Highspeed. Η παροχή ισχύει σε όλες τις κατηγορίες θέσεων, εκτός καμπινών.

Αντίστοιχα η Dodekanisos Seaways, στηρίζοντας και φέτος τους σκακιστές του νότιου και ανατολικού Αιγαίου προσφέρει δωρεάν μετακίνηση των σκακιστών που θα ταξιδέψουν από και προς την Ικαρία για το χρονικό διάστημα 7 έως 21 Ιουλίου 2021. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα γενναιόδωρη κίνηση της εταιρείας που δείχνει έμπρακτα την κοινωνική της ευθύνη και την εκτίμησή της για τη διοργάνωση και το σκάκι γενικότερα.

Πριν το ταξίδι όλοι οι επιβάτες θα πρέπει να ενημερωθούν για τα μέτρα προστασίας τα οποία επιβάλλονται λόγω Covid-19 (δείτε αναλυτικά εδώ) και να συμπληρώσουν το έντυπο προ-επιβίβασης ηλεκτρονικά (εδώ) ή έντυπα (εδώ)

==============================================

Blue Star Ferries:

Σύμφωνα με τις οδηγίες της Blue Star Ferries όλοι οι δικαιούχοι της έκπτωσης στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για τη συμμετοχή τους στην διοργάνωση των Διεθνών Σκακιστικών Εκδηλώσεων «Ίκαρος 2021», θα πρέπει να ακολουθήσουν την παρακάτω διαδικασία:

1. Ενημερώνουν την οργανωτική επιτροπή του τουρνουά στο ikaroschess2021@gmail.com για την πρόθεσή τους να κάνουν χρήση της έκπτωσης στέλνοντας τα δρομολόγια που τους ενδιαφέρουν (λιμάνι αναχώρησης και λιμάνι επιστροφής) καθώς και τα ονόματα των ενδιαφερόμενων αλλά και τους αριθμούς κυκλοφορίας οχημάτων. Η οργανωτική επιτροπή θα προωθήσει τα ονόματά τους στην Blue Star Ferries αλλά και στα κατά τόπους λιμενικά γραφεία της εταιρείας το συντομότερο δυνατό.

2. Κατόπιν καλούν τηλεφωνικά ή απευθύνονται δια ζώσης στο λιμενικό γραφείο που τους εξυπηρετεί (βλ. λίστα παρακάτω), προκειμένου να πραγματοποιήσουν την κράτησή τους για τα δρομολόγια και τις θέσεις που τους ενδιαφέρουν. Η εξόφληση των εισιτηρίων γίνεται απευθείας στα πρακτορεία. Σε περίπτωση που εξοφλήσουν ηλεκτρονικά (μέσω κάρτας ή κατάθεσης) το κόστος των εισιτηρίων τους μπορούν να τα παραλάβουν, κατόπιν συνεννόησης με το λιμενικό γραφείο όπου έκαναν την κράτησή τους, στο κιόσκι έξω από το πλοίο με τον κωδικό κράτησης που τους έχει δοθεί. Απαραίτητη προϋπόθεση για την παραλαβή και έκδοση των εισιτηρίων είναι η εξόφλησή τους. Δεν είναι δυνατή η παροχή πίστωσης.

3. Η έκδοση των εισιτηρίων γίνεται  κατόπιν πληρωμής, με τους τρόπους που θα υποδείξουν  τα λιμενικά γραφεία (κάρτα-τραπεζική κατάθεση κλπ.)

4. Με την κράτηση της αναχώρησης, καλό θα ήταν να πραγματοποιηθεί η κράτηση και για τα εισιτήρια επιστροφής.

Για τα διαθέσιμα δρομολόγια της Blue Star Ferries προς και από Ικαρία δείτε εδώ.

Πρακτορεία:
- Πειραιάς – Gelasakis Shipping & Travel Center, τηλ. 210-4222440, info.piraeus@letstour.gr
- Θεσσαλονίκη-Ναυτικό Πρακτορείο Μηλιάδη-τηλ. 2310-536303, thes@miliadou.gr
- Καβάλα – Miliadis Maritime Agency, τηλ. 2510-230538, info@miliadou.gr
- Μυτιλήνη - Piccolo Travel & Tourism, τηλ. 22510-27000, picolo@otenet.gr
- Χίος – Michalakis Travel, τηλ. 22710-40070, michalakis@michalakistravel.gr
- Κως - Exas Travel, τηλ. 22420-21291, bsfkos@exas.gr
- Ρόδος -  Skevos' Travel Agency, τηλ. 22410-22461, skevostravel@skevostravel.gr
- Σάμος (Βαθύ) - Βy Ship Travel, τηλ. 22730-22116, byship.central.2@gmail.com
- Σάμος (Καρλόβασι) - Πρακτορείο Διακογεωργίου Χριστόδουλος, τηλ. 22730-38031, diakosamos@gmail.com
- Ικαρία (Άγιος Κήρυκος) - Ikariada Travel, 22750-23322, ikariada@otenet.gr
- Ικαρία (Εύδηλος) - Albatross Trips, τηλ. 22750-32931, info@albatross-trips.com

Σημειώνεται ότι η έκπτωση στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για όσους μεταβούν στην Ικαρία για το Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά Ίκαρος 2021 ισχύει για ταξίδια που θα πραγματοποιηθούν από και προς Ικαρία το διάστημα από 5 έως και 23 Ιουλίου 2021.

Σημειώνεται επίσης ότι τυχόν ακυρώσεις εισιτηρίων πραγματοποιούνται μόνο πριν την προγραμματισμένη αναχώρηση και βάσει της Εμπορικής Πολιτικής της Blue Star Ferries. Για τον λόγο αυτό οι επιβάτες θα πρέπει να δίνουν τις σωστές ημερομηνίες αναχώρησης & επιστροφής. Επίσης για κρατήσεις θέσεων και έκδοση εισιτηρίων την ημέρα της αναχώρησης του πλοίου δεν θα είναι δυνατή η παροχή έκπτωσης.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του Διεθνούς Σκακιστικού Τουρνουά Ίκαρος 2021, η αναχώρηση των περισσότερων σκακιστών από Πειραιά θα γίνει τo Σάββατο 10/7 στις 7.15 π.μ. για Εύδηλο με το Blue Star Myconos (άφιξη στον Εύδηλο στη 1.45 μ.μ.) και η επιστροφή θα γίνει την Κυριακή 18/7 είτε από Άγιο Κήρυκο με το Hellenic HighSpeed στις 2.15. μ.μ. (άφιξη στον Πειραιά 7.45 μ.μ.) είτε από Εύδηλο με το Blue Star Myconos στις 5.25 μ.μ. (άφιξη στον Πειραιά περί τα μεσάνυχτα)

==============================================

Dodekanisos Seaways: 

Σύμφωνα με τις οδηγίες της Dodekanisos Seaways, οι ενδιαφερόμενοι για την προσφορά της εταιρείας θα πρέπει να ενημερώσουν την οργανωτική επιτροπή του τουρνουά στο ikaroschess2021@gmail.com. Η οργανωτική επιτροπή θα προωθήσει τη λίστα στην εταιρεία για την έκδοση των δωρεάν εισιτηρίων.

Διευκρινίζεται ότι η προσφορά αφορά μόνο σκακιστές και σκακίστριες που θα συμμετάσχουν στο τουρνουά. Οι υπόλοιποι (συνοδοί κτλ) μπορούν να κάνουν χρήση των γενικών εκπτώσεων που παρέχει η εταιρεία.

Για τα δρομολόγια της Dodekanisos Seaways προς και από Ικαρία δείτε εδώ.0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

d