Δευτέρα 10 Ιουλίου 2023

Ίκαρος 2023: Περισσότεροι σκακιστές και σκακίστριες φέτος στην Ικαρία!

Καλή αρχή στον φετινό Ίκαρο με αγώνες παιδιών Σάμου, Ικαρίας και Φούρνων

Πολύ μεγάλος είναι ο αριθμός των παιδιών, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί και τρίτο γκρουπ για αγόρια και κορίτσια χωρίς προηγούμενη αξιολόγηση. Σε αυτό το γκρουπ είναι το σκακιστικό αύριο της Ικαρίας!

Αθροιστικά αγωνίζονται 140 σκακιστές και σκακίστριες από όλη την Ελλάδα και από 6 ξένες χώρες: Βέλγιο, Δανία, ΗΠΑ, Ισπανία, Σερβία, Τουρκία. Είχε εκδηλωθεί ενδιαφέρον παικτών και από άλλα κράτη, αλλά προέκυψαν δυσκολίες στην έκδοση βίζας, σε απαγόρευση διέλευσης από τρίτη χώρα κ.ά.

Πρώτος σε διεθνή βαθμό αξιολόγησης είναι ο πολυπρωταθλητής Ελλάδας Βασίλης Κοτρωνιάς (2439), ισχυρότεροι ξένοι εμφανίζονται οι Σέρβοι γκραν μετρ Παπ (2407) και Άντιτς (2381), πρώτη σκακίστρια σε Elo είναι η Χαριτωμένη Μαρκαντωνάκη (2187), πρώτος Αιγαιοπελαγίτης ο Βασίλης Σαράντος (2111) και πρώτη από τη νεότερη σκακιστική γενιά η  εντεκάχρονη παγκόσμια πρωταθλήτρια Μαθητικών Αγώνων Ευαγγελία Σίσκου (1658).

Αγώνες Σάμου, Ικαρίας και Φούρνων 

Καλή αρχή στη φετινή διοργάνωση έκαναν 20 αγόρια και κορίτσια από τη Σάμο και τους Φούρνους, τα οποία συναντήθηκαν σκακιστικά με παιδιά από την Ικαρία και αγωνίστηκαν σε ένα όμορφο νεανικό τουρνουά (αποτελέσματα εδώ).

Παράλληλα οργανώθηκε τουρνουά γρήγορου σκακιού για μεγάλους (αποτελέσματα εδώ).

Βραβεύσεις παιδιών από Φούρνους, Σάμο και Ικαρία. Δεξιά ο Σέρβος μεγάλος μετρ Άντιτς,  νικητής στο γρήγορο σκάκι ενηλίκων

Ζωντανή μετάδοση παρτίδων 

Το 46ο Ανοιχτό Διεθνές Πρωτάθλημα Αιγαίου «Ίκαρος 2023» διεξάγεται καθημερινά από τις 7 το απόγευμα στο Αθλητικό Κέντρο Αγίου Κηρύκου. Οι δέκα πρώτες σκακιστικές συναντήσεις μεταδίδονται ζωντανά σε όλο τον κόσμο μέσω του Lichess (εδώ) και του LiveChessCloud (εδώ). Αναμένεται υψηλή επισκεψιμότητα από λάτρεις του κορυφαίου πνευματικού αθλήματος, καθώς και από ομογενείς σε όλο τον πλανήτη.

Τις Διεθνείς Σκακιστικές Εκδηλώσεις «Ίκαρος 2023» διοργανώνουν ο Δήμος Ικαρίας και ο Σκακιστικός Όμιλος Ικαρίας, με χορηγούς τις ναυτιλιακές εταιρίες Blue Star Ferries και Dodekanisos Seaways και στήριξη από την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία, τον ΑΣΟ Ρόδου «Ιππότης», τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Παντελεήμονα και τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Ιωάννης Μελάς».

Διευθυντής αγώνων είναι ο Δημήτρης Σκυριανόγλου και διαιτητές ο Μιχάλης Ρουκουνάκης (επικεφαλής και υπεύθυνος της ζωντανής μετάδοσης παρτίδων), ο Μιχάλης Κεραμιώτης, η Βασιλική Κεμαλάι, η Ευμορφία Κοντιώτη, ο Ανδρέας Παππάς, η Μαρία Ρομπάκη και η Μαρία Λίτσα.

Στο Σεμινάριο Διαιτησίας (Παλαιό Δημαρχείο, 12-15/7) θα διδάξουν ο διεθνής διαιτητής Τάκης Νικολόπουλος και ο Ικάριος FA Σάββα Κυριάκου, ο οποίος δέχεται και τις δηλώσεις συμμετοχής (τηλ. 6932478386, viber: 011 30 6932478386, e-mail: sakyrvar@yahoo.gr). Στη διδασκαλία θα συμμετέχει και ο υπεύθυνος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας ΙΑ Μιχάλης Κεραμιώτης. Τη γραμματειακή υποστήριξη έχει αναλάβει η Λεμονιά Αβαγιάννη (6988005081 και 6982184521). 

Πληροφορίες αναρτώνται στον δικτυακό τόπο https://ikariachess.blogspot.gr. Επικοινωνία μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: ikaroschess2023@gmail.com.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

d