Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Μαρία Πετράκη

Λίγες μόνο ημέρες μετά το 38ο Διασυλλογικό πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής κατηγορίας στο οποίο έκανε 5 βαθμούς σε 7 αγώνες για την ομάδα της ΣΑΣ Κορωπίου, η τρεις φορές Πρωταθλήτρια Ελλάδας Μαρία Πετράκη βρέθηκε στην Ικαρία για τους αγώνες. Δεν χάσαμε την ευκαιρία να τις κάνουμε μερικές ερωτήσεις.

Όπως μας είπε έχει έρθει στην Ικαρία για τις διεθνείς σκακιστικές εκδηλώσεις άλλες δυο φορές. Την πρώτη φορά ήταν τη χρονιά που υπήρξαν οι μεγάλες πυρκαγιές και η εμπειρία της από αυτό το γεγονός ήταν τραυματική. Λίγα όμως χρόνια αργότερα όταν ξαναήρθε, απόλαυσε τους αγώνες μαζί με την καλή παρέα που είχε και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Ικαρία αποτελεί ιδανικό μέρος για ένα συνδυασμό σκακιού και διακοπών.

Εκτιμά πάρα πολύ τους κατοίκους του νησιού και νοιώθει πολύ οικεία με το μέρος. Στην ερώτηση μας αν νοιώθει ότι φέτος εκτός από διακοπές στο νησί θα μπορέσει να έχει και μια επιτυχία στο ανοιχτό πρωτάθλημα Ελλάδας γυναικών, απάντησε ότι υπάρχουν πολλές σκακίστριες που διεκδικούν τον Πανελλήνιο τίτλο και έτσι είναι πολύ δύσκολο να προβλέψει κάτι τέτοιο.

Για το γυναικείο ελληνικό σκάκι πιστεύει ότι είναι αρκετά ισχυρό, υπάρχουν όμως τα περιθώρια για παραπέρα ανάπτυξή του. Σε σύγκριση δε με το αντρικό ελληνικό σκάκι, βλέπει το γυναικείο να υστερεί σε ανάπτυξη.

Για το πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής κατηγορίας η Μαρία πιστεύει ότι παρά τα οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν σε Ομοσπονδία και σωματεία, πρέπει να παραμείνουν στη σύνθεση κάθε ομάδας οι ΄΄αναπτυξιακές΄΄ σκακιέρες γιατί έχουν βοηθήσει αρκετά το γυναικείο και το νεανικό σκάκι. Ως μέτρο εξοικονόμησης πόρων θα μπορούσε να υπάρξει η μείωση του αριθμού των ομάδων που παίζουν στην Α΄Εθνική.

Για το υπόλοιπο του καλοκαιριού θέλει να αγωνισθεί στο διεθνές τουρνουά της Χαλκίδας. Γενικά προτιμά να παίζει σε καλοκαιρινά τουρνουά αφού το χειμώνα απασχολείται κυρίως με μαθήματα που δίνει.

Συνέντευξη, φωτογραφία: Χρήστος Πιλάλης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

d