Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Ο Κότινος πρωταθλητής στο Ομαδικό Ράπιντ

Η ομάδα του Κότινου Χολαργού (Β. Παναγιωτόπουλος, Φινοκαλιώτης, Παγκαλή, Σταματάκος, Δευτεραίος) κατέκτησε την πρώτη θέση στο Ομαδικό Ράπιντ που πραγματοποιήθηκε στο Αθλητικό Κέντρο Αγίου Κηρύκου με συμμετοχή 15 ομάδων. Τις τρεις επόμενες θέσεις (σε ισοβαθμία με την νικήτρια ομάδα, αλλά με χαμηλότερους συντελεστές άρσης ισοβαθμίας) κατέλαβαν ο ΓΑΣ Αετός (Σιγούρος, Σαρακενίδης, Στεργίου, Κοντός), η Σκακιστική Ακαδημία Χαλκίδας (Κ. Νικολαΐδης, Ριγόπουλος-Τσίγκος, Τσουνής, Κουλαξουζίδης) και η ΑΕΚ (Τεπελένης, Πιλάλης, Πρεβενιός, Πετσετίδη).

Ακολούθησαν ομάδες των σωματείων της Ικαρίας (με την πρώτη από τις δύο να συγκροτείται αποκλειστικά από την οικογένεια Κουκουφίκη!), του Σ.Ο. «Θωμάς Γεωργίου» και του Φάρου Βαρβασίου Χίου (με νεαρούς σκακιστές). Σύμφωνα με την προκήρυξη δικαίωμα συμμετοχής είχαν και μικτές ομάδες από παίκτες διαφόρων σωματείων, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν άλλες έξι, ορισμένες με ευφάνταστες ονομασίες (Ούνοι, Κομήτες, Οδύσσεια κ.ά.).

Καλύτερο ατομικό σκορ στην 1ης σκακιέρα σημείωσε ο Β. Παργινός (5 βαθμοί σε 5 αγώνες) και ακολούθησαν ο Αλ. Κουκουφίκης (4,5 σε 5 ) και ο Τεπελένης (3,5 σε 5). Οι τρεις πρώτοι της 2ης σκακιέρας: Λάππας (4 σε 4), Βαλντέν (4,5 σε 5), Σακαρενίδης (4 σε 5). Στην 3η σκακιέρα 5 σε 5 πέτυχε η Τσίμινια, 4 σε 4 η Παγκαλή και 4,5 σε 5 ο Πρεβενιός. Στην 4η σκακιέρα από 4 βαθμούς σε 5 αγώνες πέτυχαν (κατά σειρά απόδοσης) η Δ. Ανδρώνη, ο Λέκας και ο Κοντός.

Τα πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία της διοργάνωσης ήταν οι πολλές ισοδύναμες ομάδες και η συνεχής εναλλαγή στις πρώτες θέσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι καμιά ομάδα δεν τερμάτισε αήττητη και ότι οι 4 πρώτες είχαν απώλεια 3 βαθμών (από 1 ήττα και 1 ισοπαλία σε 5 αγώνες).


Ο Βασίλης Παργινός (100% στην πρώτη σκακιέρα του Ομαδικού Ράπιντ)


Προηγείται ο Ιρανός

Το διεθνές τουρνουά «Ίκαρος» - Ανοιχτό Πρωτάθλημα Ελλάδας συνεχίστηκε στον Άγιο Κήρυκο με τις συναντήσεις του 6oυ γύρου: Νικόλοφ (Βουλγαρία) – Μοραντιαμπαντί (Ιράν) 0-1, Έντσεφ (Βουλγαρία) – Κ. Νικολαΐδης 0-1, Πούντζας - Ζαγκρεμπέλνι (Ουζμπεκιστάν) 0-1, Αυτσόγλου - Μανάκοβα (Σερβία) ½-½, Ίσκος – Χαριτάκης 0-1, Γράψα - Αλ. Κουκουφίκης 0-1, Κάμενετς (Ουκρανία) – Κουβάτσου 1-0, Δούνης – Οικονομοπούλου ½-½, Μανελίδου – Κοκόλιας 0-1, Τεπελένης – Σπηλιάδης 1-0, Τσιοτρίδης – Γ. Κουκουφίκης 1-0, Αν. Παππάς - Κ. Μεγαλιός 0-1.

Προηγείται ο Μοραντιαμπαντί με 5,5 βαθμούς σε 6 αγώνες και ακολουθούν με 5 οι Νικόλοφ, Έντσεφ, Χαριτάκης, Αλ. Κουκουφίκης Κάμενετς, Ζαγκρεμπέλνι και Κ. Νικολαΐδης.

Μεταξύ των επισκεπτών του 6oυ γύρου ήταν και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας κ.κ. Ευσέβιος, ο οποίος κέρδισε τους συνομιλητές του με την πραότητα και την απλότητά του. Όπως αποκάλυψε, με πρωτοβουλία της Μητρόπολης, θα αρχίσουν το φθινόπωρο μαθήματα σκακιού και στην Σάμο, ένα νησί με σκακιστική παράδοση, αλλά χωρίς οργανωμένο σκακιστικό παρών.

Συνεντεύξεις και φωτογραφικό υλικό από το διεθνές τουρνουά «Ίκαρος» αναρτώνται καθημερινά στο μπλογκ http://ikariachess.blogspot.com.

Ζωντανή μετάδοση παρτίδων προσφέρει το σάιτ http://ikaroschess.gr/live.html.

1 σχόλια:

Kosmeg είπε...

Επειδή μιλάμε για ευφάνταστα ονόματα ομάδων να σημειωθεί ότι ζητήσαμε επανειλλημένα απο τον κύριο Μιχάλη (Μπαρμπα-Μπριλιο) να μην μας βάλει ως Ανώνυμους αλλά ως "Τα ταπεινά Χαμομηλακια" αλλά δεν το έκανε. Ένσταση! :)

Δημοσίευση σχολίου

d