Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Κωνσταντίνα Ανδρώνη

H Κωνσταντίνα (Νάντια) Ανδρώνη

Η Κωνσταντίνα Ανδρώνη έμαθε σκάκι στα 4 χρόνια της από τον πατέρα της το Βασίλη Ανδρώνη, γνωστό σκακιστή και μέλος της Διοίκησης της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας. Το Σεπτέμβρη θα πάει στη 2η Λυκείου, μετά από ένα πολύ καλό σκακιστικό καλοκαίρι.

Αν και σήμερα ασχολείται κατά μέσο όρο μισή ώρα την ημέρα με το σκάκι οι επιτυχίες της είναι πάρα πολλές και σημαντικές. Το 2006 αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας παγκορασίδων (σκακίστριες μέχρι 12 ετών), ενώ πριν από μισό μήνα αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας κορασίδων (μέχρι 16 ετών). Αμέσως μετά από αυτή τη μεγάλη της επιτυχία και πριν έρθει στην Ικαρία, αγωνίσθηκε με την ομάδα της και πέτυχε 7 βαθμούς σε ισάριθμους αγώνες πιάνοντας απόδοση σε βαθμούς ΕΛΟ 2187!

Είναι σκακίστρια του ΣΑΣ Κορωπίου από την ίδρυσή του, το 2001. Μας λέει ότι της αρέσει ιδιαίτερα η ένταση μιας σκακιστικής παρτίδας και ότι από την ενασχόληση της με το σκάκι έχει βοηθηθεί ιδιαίτερα και στην απόδοσή της στα μαθήματα.

Για το διεθνές τουρνουά της Ικαρίας μας λέει ότι παίζουν πολλοί καλοί σκακιστές και σκακίστριες και ίδια όπως σε κάθε αγώνα προσπαθεί να αντεπεξέλθει όσο καλύτερα μπορεί. Για τις συνεχείς μεγάλες επιτυχίες της στο φετινό καλοκαίρι η Κωνσταντίνα μας είπε ότι έχει προσπαθήσει αρκετά. Το χειμώνα έκανε προπονήσεις με το Σπύρο Καπνίση και τη Μάγια Πετράκη οι οποίες την βοήθησαν πάρα πολύ. Έτσι νοιώθει αρκετά καλά και ένας από τους λόγους που την έφεραν φέτος στην Ικαρία είναι και η διεκδίκηση μιας εκ των πρώτων θέσεων μεταξύ των σκακιστριών, που σημαίνει ένα ακόμη Πανελλήνιο τίτλο αλλά και μια πρόκριση για το κλειστό πρωτάθλημα Ελλάδας γυναικών.

Είναι η 4η φορά που αγωνίζεται στο νησί, πρώτη φορά ήταν το 2004 και ξαναήρθε τα τελευταία 3 χρόνια. Τις προηγούμενες φορές δεν υπήρχε το κίνητρο του Πρωταθλήματος Ελλάδας, της άρεσε όμως πολύ ο συνδυασμός της αγωνιστικής σκακιστικής δραστηριότητας με τις ωραίες διακοπές που απολάμβανε στην Ικαρία.

Μετά τους αγώνες της Ικαρίας η Κωνσταντίνα θα αγωνισθεί στο τουρνουά της Χαλκίδας, στο οποίο θα διεκδικήσει και εκεί μια διάκριση. Είναι πολύ πιθανό να αγωνισθεί στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα νεανίδων που θα γίνει στη Χαλκιδική, θα ήθελε να αγωνισθεί και στους Πανευρωπαϊκούς νεανίδων που θα γίνουν στη Γεωργία όμως την εμποδίζει η απόσταση.

Συνέντευξη, φωτογραφία: Χρήστος Πιλάλης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

d