Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Ματς 3 ομάδων

Η αναμέτρηση τριών ομάδων είναι κάτι σχετικά καινούργιο, πολύ ενδιαφέρον, αλλά και όχι τόσο εύκολα κατανοητό (όταν δοκιμάσαμε να το εξηγήσουμε -ιδίως σε καινούργιους σκακιστές- νόμιζαν ότι κάτι άλλο θέλαμε να τους πούμε και, εκ παραδρομής, είπαμε άλλο).
Βασίζεται σε μια ιδέα του Πέτρου Κολυβά και, όσο το εφαρμόζουμε, βρίσκουμε πολλά πλεονεκτήματα (ο αριθμός των παικτών κάθε ομάδας δεν είναι απαραίτητα ίσος, παίζουν σχεδόν ισοδύναμοι αντίπαλοι και υπάρχει ενδιαφέρον για την αναμέτρηση με κάθε ομάδα, καθώς και για την τελική κατάταξη).
Ο τρόπος είναι απλός και θυμίζει ατομικό τουρνουά: όλοι οι παίκτες κατατάσσονται κατά σειρά ΕΛΟ και ζευγαρώνεται ο 1ος με τον 2ο, ο 3ος με τον 4ο κ.ο.κ.
Οι περιορισμοί είναι ευνόητοι:
Δεν επιτρέπεται να ζευγαρωθούν παίκτες της ίδιας ομάδας και δεν μπορεί μια ομάδα να έχει περισσότερο από 1 λευκό ή 1 μαύρο. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να ζητήσουν περισσότερα στοιχεία και διευκρινήσεις από τον Πέτρο Κολυβά (kotinos@hotmail.com).

Ως τώρα έγιναν στο εντευκτήριο του Πανελληνίου Γ.Σ. δύο συναντήσεις τριών ομάδων: Στις 6 Φεβρουαρίου συναντήθηκαν οι ομάδες της Πανελλήνιας Ένωσης Τυφλών Αθλητών (2,5 βαθμοί με νίκες του Χρήστου Παπαδόπουλου, Φίλιππου Μπουδαλάκη και ισοπαλία του Χρήστου Αναστασόπουλου), του ΠΚΕ Αγροτικής Τράπεζας (1 βαθμός, με νίκη του βετεράνου Γιώργου Χύμη) και του Σκακιστικού Ομίλου Ικαρίας (3,5 βαθμοί με νίκες του Αλέξανδρου Ξηρουχάκη, της Άτζελας Σιάκα, του Κοσμά Κέφαλου και ισοπαλία του Τάσου Δουλίδη).
Η δεύτερη συνάντηση έγινε στις 20 Φεβρουαρίου μεταξύ της Πανελλήνιας Ένωσης Τυφλών Αθλητών (1,5 βαθμός με νίκη του Χρήστου Παπαδόπουλου και ισοπαλία του Φίλιππου Μπουδαλάκη), του Πανελληνίου Γ.Σ. (1 βαθμός με νίκη του Μαξίμ Σβιστούνοβ) και του Σκακιστικού Ομίλου Ικαρίας (2,5 βαθμοί με νίκες του Παύλου Δουλίδη, του Κανέλου Τσίτουρα και ισοπαλία του Τάσου Δουλίδη).
Η επόμενη συνάντηση προγραμματίζεται για τις 27 Φεβρουαρίου μεταξύ του Πανελληνίου Γ.Σ., του Σ.Ο. Ικαρίας και του Σ.Ο. Νέας Φιλαδέλφειας.
Αυτές οι συναντήσεις γίνονται σε περιορισμένο αριθμό σκακιέρων, αφού παράλληλα διεξάγονται τα Πρωταθλήματα Αττικής. Τον Μάρτιο θα γίνει προσπάθεια για μαζικές συναντήσεις, οπότε θα αναδειχθούν και τυχόν δυσκολίες ή μειονεκτήματα του εγχειρήματος.
Σαν αρχή, πάντως, έχει ενδιαφέρον!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

d