Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Ματ στην απομόνωση

Με απόλυτη επιτυχία οργανώθηκαν οι πρώτοι διαδικτυακοί σκακιστικοί αγώνες στη Χίο μεταξύ της ομάδας του Φάρου Βαρβασίου και της αντίστοιχης της Δράμας. Όπως αναφέρει ο Μιχάλης Κουνέλης (mixalisochios@yahoo.gr), οι αγώνες αυτοί αποτελούν συνέχεια των διαδικτυακών προπονήσεων που πραγματοποιεί κάθε εβδομάδα η ομάδα του Φάρου με τον προπονητή Αναστάση Τζούμπα (anastasis.tzoumpas@panou.gr) από την Αθήνα και η επιτυχία της διεξαγωγής τους μέσω του διαδικτύου ανοίγει νέες προοπτικές για το σκάκι της Χίου.
Απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση και σε άλλες ελληνικές ή ξένες ομάδες, επισημαίνοντας ότι το κόστος των συναντήσεων μέσω του Ίντερνετ είναι μηδαμινό.
Στην συνάντηση που έγινε στις 30 Ιανουαρίου η ομάδα της Δράμας, με αρχηγό τον Χρίστο Δεμιρτζόγλου, νίκησε την ομάδα της Χίου με 6,5 - 3,5 Αναλυτικά σκορ (πρώτοι αναφέρονται οι σκακιστές της Δράμας):
Χριστοφοριδης Χριστόφορος - Ραπτάκης Μιχάλης 0-1, Παπαοικονόμου Δημήτριος - Χαλιορής Στέφανος ½-½, Σιταρίδης Κωνσταντίνος - Ρικανιάδης Σταμάτης 0-1, Καμπάνης Γιώργος - Ψαλτάκης Μιχάλης 1-0, Πολίτης Γιάννης - Βαβάκας Αλέξανδρος 1-0, Χριστοφορίδης Βασίλης - Παπακώστας Βασίλης 1-0, Αλεξανδρίδης Χρήστος - Λαβατσής Δημήτρης ½-½, Δερμετζής Ευθύμιος - Στείρος Μανώλης 1-0, Καμπάνης Σταύρος - Ανδρεαδάκης Γιώργος ½-½, Δερμετζή Κατερίνα -Ντατσοπούλου Λυδία 1-0.
Η ομάδα της Χίου φιλοξενήθηκε στο συγκρότημα του 1ου και του 3ου Γενικού Λυκείου Χίου και οι διοργανωτές ευχαριστούν τους λυκειάρχες κ. Κατσάλα και κ. Σπυράκη για την παραχώρηση του τεχνικού εξοπλισμού καθώς και τον κ Αιμ Ευαγγελινό για την τεχνική υποστήριξη που παρείχε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

d