Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

Τυφλό σκάκι στην Ικαρία!

Ο διεθνής μαιτρ Ηλίας Κουρκουνάκης κατά τη διάρκεια της επίδειξης μπλάιντ στην Πλατεία του Αγίου Κηρύκου. Η εκδήλωση συγκέντρωσε το ενδιαφέρον πολλών παρισταμένων, ιδιαίτερα των πιο νεαρών!
Με πολλές φιλικές παρτίδες, μαθήματα, συζητήσεις, καθώς και επίδειξη μπλάιντ ολοκληρώθηκε την Παρασκευή στην Πλατεία Αγίου Κηρύκου το τριήμερο για τους μικρούς σκακιστές.
Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκαν, όπως ήταν φυσικό, οι παρτίδες που έπαιξε ο διεθνής μαιτρ Ηλίας Κουρκουνάκης χωρίς να κοιτάζει την σκακιέρα!
Κάτω από δύσκολες συνθήκες, με τον συνήθη θόρυβο μιας πλατείας, αλλά και με τις φωνές των μικρών, εκκολαπτόμενων σκακιστών που έπαιζαν σε διπλανά τραπέζια («εκεί πάει το άλογο», «εδώ ήταν ο πύργος»), διεκπεραίωσε το εγχείρημα, σημειώνοντας νίκη με τον 9χρονο Μάρκο Βάπτισμα (Σ.Ο.Ικαρίας) και ήττα -από χρόνο, ύστερα από λανθασμένη πληροφόρηση- από τον 12χρονο Βασίλη Παπακώστα (Α.Ε.Κ.).
Η εκδήλωση έγινε αφορμή για ενημέρωση προς ντόπιους και παραθεριστές, από σκακιστές και διαιτητές (Μαριέττα Μουρούτη, Μαριάνα Παγκαλή, Μιχάλης Βένιος, Σάββας Κυριάκου, Οδυσσέας Βαζελάκης, Κώστας Χαλιορής), για ειδικότερα και γενικότερα σκακιστικά θέματα. Εκπρόσωποι τοπικών φορέων (Αλέξανδρος Σκάρος, Μακούλα Κουμιώτη, Μαρία Κυπραίου, Μαρίνα Μουλά) ενημέρωναν τους επισκέπτες για την ιστορία και τα αξιοθέατα της Ικαρίας.
Προσιτός και ανοιχτόκαρδος, όπως πάντα, ο πρωταθλητής ηθοποιών στο σκάκι Τάκης Παπαματθαίου εκθείαζε το νησί μας, καθώς και τα 37 χρόνια σκακιστικών διοργανώσεων «Ίκαρος»!
Τη φωτογραφική κάλυψη ανέλαβε η Εύα Μπόγρη, ενώ δεκάδες περαστικοί απαθανάτισαν την εκδήλωση με τον φωτογραφικό του φακό.
Το Ανοιχτό Διεθνές Πρωτάθλημα Αιγαίου «Ίκαρος 2014», θα διεξαχθεί από το Σάββατο 12.7 μέχρι το Σάββατο 19.7 (διπλός γύρος τη Δευτέρα 14.7) στο Αθλητικό Κέντρο Αγίου Κηρύκου. Το πρωί της Κυριακής 20.7 θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης. Λόγω τεχνικών προβλημάτων δεν θα υπάρχει ζωντανή μετάδοση παρτίδων. Προβλέπεται γρήγορη ανάρτηση αποτελεσμάτων στο Chess-Results, καθώς και δημοσίευση επιλεγμένων παρτίδων.
Ο Δήμος Ικαρίας, ο Σκακιστικός Όμιλος Ικαρίας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Ι. Μελάς» και η χορηγός ναυτιλιακή εταιρεία Hellenic Seaways καταβάλουν κάθε προσπάθεια ώστε το σύνολο της διοργάνωσης (από τις μετακινήσεις και τη διαμονή των σκακιστών μέχρι τις συνθήκες διεξαγωγής των αγώνων), να κινηθεί στα καθιερωμένα υψηλά ποιοτικά επίπεδα. Οι 100 και πλέον Έλληνες και ξένοι σκακιστές και σκακίστριες θα γευτούν, για μία ακόμα χρονιά, την Ικαριώτικη φιλοξενία!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

d