Σάββατο 13 Ιουλίου 2019

Προηγείται ο Προχάσκα στην Ικαρία!

Σημαντική νίκη για τον Ούγγρο γκρανμαίτρ Πήτερ Προχάσκα στον 4ο γύρο επί του ομότιτλού του Τσέχου Πετρ Νόυμαν
Καθοριστική νίκη πέτυχε στον 4ο γύρο του Ανοιχτού Διεθνούς Πρωταθλήματος Αιγαίου «Ίκαρος 2019» ο Ούγγρος γκραν μετρ Προχάσκα επί του ομότιτλου Τσέχου Νόυμαν. Σημαντικές και οι νίκες του πρωταθλητή Νέων Ελλάδας Δ. Αλεξάκη επί του Σουηδού Άρμαν και του 8 φορές παγκόσμιου πρωταθλητή λύσης προβλημάτων Πολωνού Μούρτζια επί του Στ. Λαζαρίδη. Οι τρεις νικητές προηγούνται με 4 βαθμούς σε ισάριθμους αγώνες. Την τέταρτη θέση καταλαμβάνει με 3,5 ο 17χρονος Π. Παπαδόπουλος ύστερα από τη νίκη του επί του Ουκρανού διεθνούς μετρ Στετς. Ακολουθούν 15 σκακιστές με 3 βαθμούς μεταξύ των οποίων ο Β. Σαράντος (πρώτος Αιγαιοπελαγίτης) και η Ουκρανή Μπαρτσούκ (πρώτη σκακίστρια).

Τα πρώτα ζεύγη του 5ου γύρου: Προχάσκα – Αλεξάκης και Μούρτζια – Παπαδόπουλος (Αθλητικό Κέντρο Αγίου Κηρύκου, Σάββατο 13.7, ώρα έναρξης 7 μ.μ., ζωντανή μετάδοση παρτίδων: http://www.skaki.gr/ikaros2019/).

Ομαδικό Ράπιντ «Αχιλλέας Μητσάκος» 
 
Το πρωί της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε το Ομαδικό Ράπιντ «Αχιλλέας Μητσάκος». Πήραν μέρος μία αμιγής ομάδα (Σκακιστικός Όμιλος Ικαρίας) και τρεις μικτές. Πρώτευσε με 6 βαθμούς και 9,5 πόντους η Ικαρία: Β. Σαράντος, Κ. Μουρούτης, Γ. Τέσκος, Α. Σαράντου. Τη δεύτερη θέση κατάκτησε με 3 βαθμούς και 7,5 πόντους η ομάδα «Porto Leone»: Θ. Καραγιάννης, Β. Φράγκος, Δ. Βαζελάκης, Β. Χειλαδάκης. Στην τρίτη θέση με 3 βαθμούς και 4,5 πόντους οι νεαροί, με μέσο όρο ηλικίας τα 14 χρόνια (!) και με τον χιουμοριστικό τίτλο στη ομάδα τους «Μισές Φάπες»: Β. Σιδηρόπουλος, Π. Κολυβάς-Δημιτρακάκος, Ζ. Σουκαριέ, Ι. Πεντογέννης, Γ. Βασιλακόπουλος. Τέταρτη κατετάγη η ομάδα των βετεράνων χωρίς βαθμό και με 2,5 πόντους: Κ. Κεσόγλου, Π. Χρυσοστομίδης, Ι. Κουκουφίκης, Κ. Καπαγιαννίδης.
 
Γρήγορο σκάκι θα παιχτεί ξανά το πρωί της Κυριακής με τα Ατομικά Ράπιντ Ανδρών, Γυναικών, Νέων και Βετεράνων.

Συντελεστές επιτυχίας
 
Την πολύ καλή φετινή διοργάνωση «Ίκαρος 2019» με την μεγάλη διεθνή εκπροσώπηση (16 χώρες) υλοποιούν ο Δήμος Ικαρίας και ο Σκακιστικός Όμιλος Ικαρίας. Χορηγοί είναι οι ναυτιλιακές εταιρείες Hellenic Seaways, Blue Star, Dodekenisos Seaways και χορηγός επικοινωνίας η Ικαριακή Ραδιοφωνία.

Διευθυντής Αγώνων ανέλαβε ο Δημήτρης Σκυριανόγλου, επικεφαλής διαιτητής και υπεύθυνος ζωντανής μετάδοσης παρτίδων ο Μιχάλης Ρουκουνάκης, υπεύθυνος κληρώσεων ο Οδυσσέας Βαζελάκης και διαιτητές στο χώρο αγώνων οι Νίκος Καμπάνης, Βασιλική Κεμαλάι, Λίνα Κορού, Κατερίνα Κυριάκου και Μαρία Πετσετίδη.

Την Επιτροπή Ενστάσεων συγκροτούν ο Νίκος Ορνιθόπουλος (πρόεδρος), ο Ντούσαν Λέκιτς και ο Στάθης Γαζής. Υπεύθυνος διοργάνωσης είναι ο Σάββας Κυριάκου.

Αποτελέσματα, πρόγραμμα, στατιστικά στοιχεία και παρτίδες αναρτώνται στον δικτυακό τόπο http://www.ikaroschess.gr/.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

d