Κυριακή 7 Ιουλίου 2019

Καλή αρχή με γρήγορο σκάκι στην Ικαρία!

Το άγαλμα του Ίκαρου στο λιμάνι του Αγίου Κηρύκου
Τη Δευτέρα 8 Ιουλίου στις 7 το απόγευμα το Αθλητικό Κέντρο Αγίου Κηρύκου θα υποδεχθεί τους Ικάριους σκακιστές, καθώς και τους πρώτους επισκέπτες, για την εναρκτήρια σκακιστική διοργάνωση, το Ανοιχτό Τουρνουά Blitz Αγίου Κηρύκου (προκήρυξη εδώ). Οι παρτίδες περιορισμένης χρονικής διάρκειας παρουσιάζουν αυξημένο ενδιαφέρον και έχουν φανατικούς φίλους!

Από την Τρίτη 9 μέχρι την Τετάρτη 17 Ιουλίου θα διεξάγεται το Ανοιχτό Διεθνές Πρωτάθλημα Αιγαίου, στο οποίο αναμένεται να αγωνιστούν περισσότεροι από 100 σκακιστές και σκακίστριες από όλα σχεδόν τα γεωγραφικά διαμερίσματα της Ελλάδας, καθώς και από έντεκα ξένες χώρες  (http://chess-results.com/tnr445578.aspx?lan=19).

Η τελετή έναρξη είναι προγραμματισμένη για την Τρίτη 8.7, στις 7 το απόγευμα και η τελετή λήξης για την Τετάρτη 17.7 στις 5 το απόγευμα.

Ενδιάμεσα θα πραγματοποιηθούν και άλλες παράλληλες εκδηλώσεις, όπως το 9ο Μεσογειακό Ράπιντ «Αχιλλέας Μητσάκος» (Παρασκευή 12.7, 11 π.μ., προκήρυξη εδώ), καθώς και τα καθιερωμένα τουρνουά μπλιτς: Ανοιχτό (εδώ), Γυναικών (εδώ), Νέων (εδώ) και Βετεράνων (εδώ) (Κυριακή 14.7, ώρα 11 π.μ.).

Μια ευχάριστη έκπληξη θα περιμένει τους φίλους του καλλιτεχνικού σκακιού, με την οργάνωση πρωτότυπων εκδηλώσεων, στις οποίες θα συμμετέχει ο πιο σπουδαίος λύτης προβλημάτων στον κόσμο, ο Πολωνός  παγκόσμιος πολυπρωταθλητής Πιότρ Μούρτζια (αναλυτική προκήρυξη τις επόμενες ημέρες).

Τις Διεθνείς Σκακιστικές Εκδηλώσεις «Ίκαρος 2019» διοργανώνουν ο Δήμος Ικαρίας και ο Σκακιστικός Όμιλος Ικαρίας, με τη συνεργασία αθλητικών και τοπικών συλλόγων.

Οι Ναυτιλιακές εταιρίες Hellenic Seaways και Blue  Star της Attica Group, καθώς και η Dodekenisos Seaways συμβάλουν στην συμπίεση του κόστους, προσφέροντας σημαντικές εκπτώσεις (προσοχή:  όλοι οι σκακιστές και οι σκακίστριες θα πρέπει να προμηθευτούν τα εκπτωτικά εισιτήρια τουλάχιστον μία ημέρα πριν από το ταξίδι τους). Χορηγός επικοινωνίας είναι η Ικαριακή Ραδιοφωνία. 

Αναλυτικά στοιχεία, αποτελέσματα και φωτογραφικό υλικό θα αναρτώνται στον δικτυακό τόπο http://www.ikaroschess.gr/.

Έχει εξασφαλιστεί και φέτος η ζωντανή μετάδοση των σημαντικότερων παρτίδων. Για μία ακόμα χρονιά οι απανταχού Ικαριώτες, καθώς και πολλές χιλιάδες φίλοι του πνευματικού αθλήματος, θα παρακολουθούν την εξέλιξη του Ανοιχτού Διεθνούς Πρωταθλήματος Αιγαίου «Ίκαρος 2019» σαν να είναι παρόντες στον αγωνιστικό χώρο!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

d